“Natt i Naturen”: Gapahuktur i Gjelleråsmarka

Fellestur

Fra dato
11. januar kl. 19:00
Til dato
12. januar kl. 12:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksen, Gapahuktur, Natt_I_Naturen
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Gapahuk! Bli med å åpne “Natt i Naturen”-Året—Nyt lys og varme fra bålet i vinternatten!

Har du lyst til å tilbringe natten ute i en lett tilgjengelig gapahuk (hengekøye for de som ønsker) og nyte bål og stjernehimmel? Bli med på å innvie “Natt i Naturen”-året som Vandregruppa i DNT har satt seg som turtema for 2019. Hver måned skal vi arrangere en overnatting ute, og vi starter i ganske kort gangavstand fra hovedstaden.

Vi skal gå til fots fra Stovner t-banestasjon til gapahuken “Kjerringfred” som ligger en liten halv time unna og 70 høydemeter opp Lauvåsen (søndre delen av Gjelleråsen). Gapahuken er en flott laftet tømmerstruktur med tak, tre vegger, god utsikt helt til Oslofjorden, og ikke minst tilrettelagt bålplass med grillrist. Det var “Knokkelgutta”, en gjeng fra Høybråten og Stovner, som satt opp “Kjerringfred” i 2006, men på vår tur er alle velkomne!

Ta gjerne med en vedkubbe eller to om du har; ellers tar turlederne også med litt ved, og vi fordeler vekten i sekkene før avmarsj. Turlederne tar også med en liten overraskelse til kveldskosen.

Tid og sted for avreise: Oppmøte på Stovner t-banestasjon fredag 11.1. kl.19.00.

Hjemreise etter eget ønske lørdag 12.1. Det er også mulig å bare være med på bålkos og returnere på egen hånd i løpet av kvelden; gi i så fall beskjed ved påmelding.

Nødvendig utstyr: Hodelykt, varm (!) sovepose, liggeunderlag, varme klær, evt. brodder (det kan være isete på stier og veier). Egen mat og drikke. OBS: Det er ikke tilgjengelig vann i området. Ta med til eget bruk!

Påmelding: Det er begrenset med plass i gapahuken, så de som ønsker å delta på tur må melde seg på til Steinar Lauritzen <steinar.lauritzen@skedsmo.vgs.no> eller SMS: 99705261. Dersom vi blir mange kan vi ta med tarp så vi får plass til flere.

Påmelding fra 2.12.2018.

“Natt i Naturen”: Gapahuktur i Gjelleråsmarka

Gapahuk! Bli med å åpne “Natt i Naturen”-Året—Nyt lys og varme fra bålet i vinternatten! Har du lyst til å tilbringe natten ute i en lett tilgjengelig gapahuk (hengekøye for de ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Albrecht Hofheinz
  • Steinar Lauritzen