Vårskitur på Hardangervidda

Fellestur

Fra dato
30. april kl. 15:00
Til dato
5. mai
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, , Voksne
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Dette arrangementet er over!

Turen er fulltegnet

Turen går frå Rjukan og nordvest til Finse. Den planlagde ruta er Rjukan – Helberghytta – Stordalsbu – Lågaros – Sandhaug – Kjeldebu – Finse. Denne ruta har nokre lange dagsetappar som delvis går utanfor dei vanlege kvisterutene. I godt ver om våren plar det gå fint å gå lange dagsetappar. Oppe på vidda kan det vere skikkeleg vinterver også i mai, så det kan hende vi må endre på rutevalet. I dårleg ver er det også mogeleg å slutte turen ved riksvegen over Hardangervidda. Vi reiser opp tidsnok tysdag 30. april til at vi rekk å ta Krossobanen opp og gå til Helgerghytta om kvelden. 

Utstyr: DNT pakkeliste vinter.

Kostnader: Buss til Rjukan, Krossobanen der vi i tillegg til billettar må betale for ein ekstra avgang, tog frå Finse til Oslo, overnatting på seks sjølvbetente DNT-hytter.

Oppreise: Rjukanekspressen 30. april kl 1500 til Rjukan kl 18.40. Bussen køyrer oss heilt til Krossobanen, der vi betaler for ein ekstraavgang etter at den ordinære ruta er slutta for dagen.

Heimreise: Tog frå Finse 5. mai kl 1819, til Oslo 2227.

Kart: Topo 3000 Hardangervidda dekkjer det meste av turen.

Påmelding frå 1. februar 2019 til Pernille Voll med navn, medlemsnummer, e-postadresse og telefonnummer.

Turleiarar: Sveinung Helgheim og Pernille Voll

Vårskitur på Hardangervidda

Turen er fulltegnet Turen går frå Rjukan og nordvest til Finse. Den planlagde ruta er Rjukan – Helberghytta – Stordalsbu – Lågaros – Sandhaug – Kjeldebu – Finse. Denne ruta har nokre ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Sveinung Helgheim