Grenaderløypa, Nordmarka fra øst til vest på tre dager

Ekstra krevende
Fellestur, Skitur, Voksne
Oslomarka (se kart)

Bli med på langskitur der vi følger Grenaderløpets trasé fra Hakadal til Asker!

Vi følger i fotsporene til den norske kureren som gikk sin "Grenadermarsj" i 1716 for å gi viktig informasjon til norske styrker i deres kamp mot svenskekongen Karl XII, men mer om dette får dere vite på turen. Løypa er ca 90 km lang, men vi bruker tre dager på turen den første helgen i skolens vinterferie.

Lørdag 16. februar (ca 43 km): Vi tar tog kl. 7.42 fra Oslo S til Hakadal kl 8:19. Første del av turen til Kikut er på drøyt 16 km. Her tar vi en rast før vi fortsetter videre vestover over Vestre Fyllingen til Langlia, langs Svarten og til den vestre enden av Vesleflåtan. På et passende sted underveis tar vi nok en rast. Ved Vestre Fyllingen svinger vi sørover og går de siste kilometrene opp til Løvlia. På Løvlia får vi middag og hygger oss etter den lengste etappen på turen. Her får vi også oppredde senger og håndkle.

Søndag 17.februar (ca 32 km): Etter en god frokost går skituren videre sørvestover over Krokskogen til Kleivstua, Sørsetra og Sollihøgda. Her krysser vi E16 og fortsetter inn i Vestmarka og sørover til Svartvannshytta som ligger like ved Mikkelsbonn. Underveis har vi et par raster. Svartvannshytta er en av de nyere ubetjente hyttene til DNT Oslo og omegn. Her lager vi middagen selv og hygger oss foran peisen.

Mandag 18. februar (ca 15 km): Denne dagen fortsetter vi det siste stykket gjennom Vestmarka og tar oss en rast før de siste kilometrene via Store Sandungen og Semsvannet til Asker.

På denne turen går vi i vanlig godt turtempo og bruker hele dagen ute. De som deltar, må likevel ha erfaring med å gå lengre distanser.

Ta med:

• Mat og drikke til rastene underveis lørdag og mandag og frokost mandag. Søndag er frokost og nistemat inkludert i prisen på Løvlia. De som vil ha havregrøt til frokost mandag, kan ta med havregryn og tørrmelk til seg selv. Så lager vi grøt sammen.
  • Eventuell kaffe / te / annen drikke
  • Nøtter, rosiner og sjokolade el. lign til "nødproviant" underveis og til kos om kveldene.
  • Termos. Det er godt med noe varmt å drikke underveis.
  • Hodelykt. Den kan skumre før vi kommer fram til Løvlia lørdag.
  • Sovepose eller lakenpose til overnattingen på Svartvannshytta. Det er dyner og puter der.
  • Gode og varme vinterklær, en ekstra boblejakke til rastene ute er alltid godt å ha. Eller anbefales ull og vindtett.
  • Ligge / sitteunderlag til rastene ute
  • Skismurning

Kostnader:

• Overnatting på Løvlia (inkl. middag, overnatting i oppredd seng med håndkle, frokost og niste) koster kr. 1150 (medlemmer av Skiforeningen) / kr. 1350,- (ikke-medlemmer av Skiforeningen). Dette betaler hver enkelt på Løvlia.
  • Overnattingen på Svartvannshytta koster kr 270,- for medlemmer av DNT. Dette må betales i forbindelse med påmeldingen til turen. Mer informasjon om dette senere til de som melder seg på.
  • Tog til Hakadal. Dette bestiller hver enkelt individuelt. det samme gjelder hjemreisen fra Asker
  • Turlederne kjøper inn mat til middag søndag på Svartvannshytta. Vi spleiser på utgiftene til dette. Hold av litt plass i sekken til dette.

Påmelding: Fra mandag 14.1 kl 18:00 til torsdag 31.1 via e-post til Kirsti Magelssen: kimagel@online.no. Benytt også denne e-posten om du har spørsmål om turen. Turen har plass til 9 deltagere inkludert de to turlederne.

Grenaderløypa, Nordmarka fra øst til vest på tre dager

Bli med på langskitur der vi følger Grenaderløpets trasé fra Hakadal til Asker! Vi følger i fotsporene til den norske kureren som gikk sin "Grenadermarsj" i 1716 for å gi viktig ...

• Kirsti Magelssen
  • Albrecht Hofheinz