Nordmarka på langs med overnatting (DNT Oslo 26-45 år)

16. februar kl. 09:00
17. februar kl. 18:00
Fellestur, Skitur, Vinter, Nordmarka, Katnosdammen, Aktivitet Skitur, Dntoslo26-45, Dnt2645
Oslomarka (se kart)
DNT Oslo 26 - 45

Vi starter opp med å ta toget lørdag morgen 16. februar (09.09 fra Grefsen) til Grua (09.54). Fra Grua stasjon må vi gå litt til fots for å komme til skiløypa som starter ved Mutta. Derfra blir det behagelig søndagstempo bortover vannene Svea, Belteren, Mylla, Trantjern, Ølja, Tverrsjøen, Skarvvann, Pershusvatnet, Finntjern, Aklangen og ut på Katnosa, hvor hytta Katnosdammen ligger i sørenden. Vi legger inn en lunsjpause underveis, samt kortere pauser ved behov, så det er fint rom for å ha med seg en termos med varm drikke og ei matpakke eller lignende til første del.

Vel framme ved damhytta fyrer vi opp og inntar hvilemodus sammen med en god middag på kvelden. Kanskje det blir vartet opp med en aldri så liten quiz til dessert:)

Søndag 17.februar starter vi med en god frokost, og smører opp litt niste til sisteetappen. Vi rydder oss ut av hytta i god DNT-stil, og fortsetter sørover. Denne etappen vil starte med en stigning opp til Kjerkeberget og ned igjen til Sandungen (om veien fra Katnosdammen er tilrettelagt for ski, kan denne vurderes). Fra Sandungen går vi Vesle Sandungen og rundt Sandungskollen til Fyllingen-vannene. Herfra går det videre til Bjørnsjøen og sørover mot Ullevålseter, og sjarmøretappen ned til Sognsvann hvor turen avsluttes. Også denne dagen legger vi en lengre nistepause underveis, evt i tilknytning til en av de åpne serveringsstuene, samt tar kortere pauser ved behov.

Kart: Turkart Oslo Nordmark vinter 1:50000 (med skiløyper)

Plasser: 8, pluss to turledere

Mat: Felles middag lørdag, og brød pluss pålegg til frokost og niste søndag. Ta med egen niste og drikke til lunsjpausen lørdag.

Utstyr:

• Skitøy(bukse, jakke, hansker, lue)(gjerne vindtett) med ekstra dunjakke/boblejakke/ullgenser i sekken som kan tas på ved pause.
  • Et ekstra ullskift (sokker, stilongs, topp) til bruk på hytte/og som reserve hvis noe skulle bli bløtt underveis.
  • Liten termos til å ha varm drikke på (både til lørdagen, men også mulig å fylle opp søndag morgen.
  • Hodelykt
  • Sovepose eller lakenpose til bruk på hytta, som har standard DNT-dyner og puter liggende.
  • Sitteunderlag til pausene
  • Evt skismurning for de med smøreski.
  • Ta gjerne med noe enkelt ekstra energipåfyll i form av nøtter eller sjokolade

Transport:

Tog fra Grefsen som går 09.09 lørdag 16.februar, framme på Grua 09.54. T-bane fra Sognsvann søndag 17.februar.

Tidspunkt og oppmøtested: Grefsen togstasjon 09.00 lørdag. (Gi beskjed om du tar toget fra annen stasjon, evt møter på Grua direkte)

Tilbake: Søndag 17. februar senest 18.00

Priser:

• Overnatting Katnosdammen, 275,- for DNT-medlemmer, 390,- for ikke-medlemmer
  • Middag samt frokost og niste søndag: 150,- per person.
  • Kostnader til tog og t-bane dekkes av den enkelte på egen hånd.

Påmelding og betaling:

Påmelding fram til 1. februar. Meld deg på via knappen, og husk å oppgi evt DNT-medlemsnummer, kontaktinfo til pårørende og eventuelle matallergier. NB. Endelig plass på turen blir bekreftet når innbetaling er gjort. Betalingsinfo sendes ut til dem som melder seg på.

Nordmarka på langs med overnatting (DNT Oslo 26-45 år)

• Torgrim Skogheim
  • André Hauglund