Øyhopping, tegning og bading i Oslofjorden (DNT Oslo 26-45 år)

24. mai kl. 17:00
26. mai kl. 16:00
Fellestur, Fottur, Båt, Hygge, Bading, Tegning, Oslofjorden, Dnt2645
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
DNT Oslo 26 - 45

Vi skriver slutten av mai og våren er på sitt beste. Det er på tide å komme seg ut ved havet, og vi har booket to hytter som ligger i Indre Oslofjord for overnatting. For de tøffeste kan badesesongen starte denne helgen. Uansett blir det god mat og hyggelig selskap. En ekstra vri denne helgen er at vi inviterer til tegning, og vi vil søke ulike motiv som både turledere og deltakere kan tegne/male ut fra.

Foreløpig program:

Turen starter på Aker brygge fredag ettermiddag (kl.17) der vi tar båten over til Nesodden og tar oss videre til hytten Ommen. Turlederne vil forklare litt rundt enkle prinsipper for tegning og deretter finner vi et passende motiv å tegne eller male. Har vi flaks og det er fint vær er det fin kveldssol og solnedgang på Langøyene. Det er også gode bademuligheter og strand. På et passende tidspunkt lager vi en lett middag (reker, baguetter eller lignende).

Lørdag bytter vi tilholdssted til Ødegårdbua (nord) som ligger like ved Holmestrand. Alle detaljene rundt transport over fjorden er ikke klare ennå; kanskje stopper vi på Håøya underveis, kanskje får vi skyss med privatbåt, ellers ferge. Vel fremme og innsjekket på Ødegårdbua vil vi uansett jakte på nye motiver å tegne og deretter lage en bedre middag.

Utsjekk fra hytten er senest kl. 14 søndag. Er været bra så vandrer vi en tur til Mulvika. Kanskje blir det også mulighet for litt tegning søndag formiddag. Til slutt tar vi toget fra Holmestrand tilbake til Oslo og sivilisasjonen.

Merk: Turlederne er ikke kvalifiserte instruktører for tegning/maling. Men vi liker å tegne og ønsker å dele vår inspirasjon for denne hobbyen, og noen enkle triks, med deltakerne. Det vil ikke være noe press for at deltakerne skal vise hva de har laget – turen skal være lavterskel med fokus på trivsel.

Plasser: 8 deltaktere + 2 turledere

Transport: Vi tar ferge til Nesodden fredag 24.mai kl. 1730. Oppmøte på kaien senest kl. 1715. Retur til Oslo og avslutning av turen 26. mai rundt kl. 16.

Påmelding (så langt det er plass) frem til 30. april direkte via DNT sine nettsider. Bruk den røde knappen "Meld deg på" i høyre marg.

Kostnader: Totalt 750 kroner for medlemmer av DNT – fordelt på 400 kroner for overnatting og 350 kroner til mat.
Den enkelte deltaker må selv kjøpe billett til båtturer og tog, cirka 250 kroner.

Utstyr: Se DNTs pakkeliste for dagstur sommer (https://www.dnt.no/pakkeliste/). Husk spesielt:

Varm jakke til kvelden

Regntette klær (sjekk værmeldingen)

Solbriller og solkrem

Myggspray

Sitteunderlag

Førstehjelpssaker med gnagsår plaster/ sportstape

Badetøy

OBS: Enkelt utstyr til å tegne eller male med (tegneblokk, papir, blyant, fargestifter etc.) for de som ønsker å prøve seg

Kart: www.ut.no

Øyhopping, tegning og bading i Oslofjorden (DNT Oslo 26-45 år)

• Sverre Tvinnereim