Øyhopping, tegning og bading i Oslofjorden (DNT Oslo 26-45 år)

Fellestur

Fra dato
24. mai kl. 16:45
Til dato
26. mai kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Båt, Hygge, Bading, Tegning, Oslofjorden, Dnt2645
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Turkode
DNT Oslo 26 - 45
Dette arrangementet er over!

Vi skriver slutten av mai og våren er på sitt beste. Det er på tide å komme seg ut ved havet, og vi har booket to hytter som ligger i Indre Oslofjord for overnatting. For de tøffeste kan badesesongen starte denne helgen. Uansett blir det god mat og hyggelig selskap. En ekstra vri denne helgen er at vi inviterer til tegning, og vi vil søke ulike motiv som både turledere og deltakere kan tegne/male ut fra.

Foreløpig program:

Turen starter på Aker brygge fredag ettermiddag (kl.17) der vi tar båten over til Nesodden og tar oss videre til hytten Ommen. Turlederne vil forklare litt rundt enkle prinsipper for tegning og deretter finner vi et passende motiv å tegne eller male. Har vi flaks og det er fint vær er det fin kveldssol og solnedgang i vest. Det er også gode bademuligheter og strand. På et passende tidspunkt lager vi en lett middag (salat, baguetter eller lignende).  

Lørdag bytter vi tilholdssted til Ødegårdbua som ligger like i Holmestrand havn. Deltakerne vil få to valg hva gjelder transport til Holmestrand: Enten båt over fjorden til Sandvika og derfra med tog til Holmestrand. Eller en mer "adventurous" variant med hurtigbåt til Son, vandring videre langs kyststi til Moss og så ferge over fjorden. Vel fremme og innsjekket på Ødegårdbua vil vi uansett jakte på nye motiver å tegne og deretter lage en bedre middag.

Utsjekk fra hytten er senest kl. 14 søndag. Det er et fint utsiktspunkt i nærheten av Ødegårdbua som det kan være aktuelt å ta en fottur til. Kanskje blir det også mulighet for litt tegning søndag formiddag. Til slutt tar vi toget fra Holmestrand tilbake til Oslo og sivilisasjonen.

Merk: Turlederne er ikke kvalifiserte instruktører for tegning/maling. Men vi liker å tegne og ønsker å dele vår inspirasjon for denne hobbyen, og noen enkle triks, med deltakerne. Det vil ikke være noe press for at deltakerne skal vise hva de har laget – turen skal være lavterskel med fokus på trivsel.

Plasser: 8 deltaktere + 2 turledere

Transport: Vi tar hurtigbåt til Nesodden fredag 24.mai kl. 1703 (bytte på Nesoddtangen). Oppmøte på kaien senest kl. 1645. Retur til Oslo og avslutning av turen 26. mai rundt kl. 16.

Påmelding (så langt det er plass) frem til 30. april direkte via DNT sine nettsider. Bruk den røde knappen "Meld deg på" i høyre marg. 

Kostnader: Totalt 800 kroner. Den enkelte deltaker må selv kjøpe billett til båttur fredag og tog søndag (mens transport lørdag er inkludert).  

Utstyr: Se DNTs pakkeliste for dagstur sommer (https://www.dnt.no/pakkeliste/). Husk spesielt:

Varm jakke til kvelden

Regntette klær (sjekk værmeldingen)

Solbriller og solkrem

Myggspray

Sitteunderlag

Førstehjelpssaker med gnagsår plaster/ sportstape

Badetøy 

OBS: Enkelt utstyr til å tegne eller male med (tegneblokk, papir, blyant, fargestifter etc.) for de som ønsker å prøve seg

Kart: www.ut.no

 

Øyhopping, tegning og bading i Oslofjorden (DNT Oslo 26-45 år)

Vi skriver slutten av mai og våren er på sitt beste. Det er på tide å komme seg ut ved havet, og vi har booket to hytter som ligger i ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Sverre Tvinnereim
  • Mats Eirik Linaae