Øyhopping, bading og tegning i Oslofjorden (DNT Oslo 26-45 år)

24. mai kl. 17:00
26. mai kl. 15:00
Fellestur, Fottur, Båt, Hygge, Bading, Tegning, Oslofjorden, Dnt2645
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
DNT Oslo 26 - 45

Vi skriver slutten av mai og våren er på sitt beste. Det er på tide å komme seg ut ved havet, og vi har valgt ut to hytter som ligger i Indre Oslofjord for overnatting. For de tøffeste kan badesesongen starte denne helgen. Uansett blir det god mat og hyggelig selskap. Spesialtema for helgen er tegning, og vi vil søke ulike motiv som både turledere og deltakere kan tegne/male ut fra.

Foreløpig program (det kan komme endringer):

Turen starter på Aker brygge fredag ettermiddag (kl.17) der vi tar båten og tar inn på hytte over natten. Turlederne vil forklare litt rundt enkle prinsipper for tegning og deretter finner vi et passende motiv å tegne eller male. Har vi flaks og det er fint vær er det fin kveldssol og solnedgang på Langøyene. Det er også gode bademuligheter og strand. På et passende tidspunkt lager vi en lett middag (reker, baguetter eller lignende).

Lørdag bytter vi tilholdssted, da vi tar båten til Kjeholmen og sjekker inn på ny hytte som driftes av Oslofjorden. Her vil vi jakte på nye motiver å tegne, lager middag og nyter tilværelsen. Hytten ligger ved fjorden, og det er også robåt og kajakk der.

Utsjekk fra hytten er senest kl. 14 søndag og deretter vender vi tilbake til Aker brygge og sivilisasjonen.

Merk: Turlederne er ikke kvalifiserte instruktører for tegning/maling. Men vi liker å tegne og ønsker å dele vår inspirasjon for denne hobbyen, og noen enkle triks, med deltakerne. Det vil ikke være noe press for at deltakerne skal vise hva de har laget – turen skal være lavterskel med fokus på trivsel.

Plasser: 12 deltaktere + 2 turledere

Transport: Vi tar ferge til Langøyene fredag 24.mai kl. 1730. Oppmøte på kaien senest kl. 1715. Ny båttur fra Langøyene til Kjeholmen lørdag. Retur til Aker brygge og avslutning av turen 26. mai rundt kl. 15.

Påmelding (så langt det er plass) frem til 30. april direkte via DNT sine nettsider. Bruk den røde knappen "Meld deg på" i høyre marg.

Kostnader: Totalt 900 kroner for medlemmer av DNT – fordelt på 550 kroner for overnatting og 350 kroner til mat.
Den enkelte deltaker må selv kjøpe billett til båtturene.

Utstyr: Se DNTs pakkeliste for dagstur sommer (https://www.dnt.no/pakkeliste/). Husk spesielt:

Varm jakke til kvelden

Regntette klær (sjekk værmeldingen)

Solbriller og solkrem

Myggspray

Sitteunderlag

Førstehjelpssaker med gnagsår plaster/ sportstape

Badetøy dersom du ønsker å bade

Enkelt utstyr til å tegne eller male med (tegneblokk, papir, blyant, fargestifter etc.)

Kart: www.ut.no

Øyhopping, bading og tegning i Oslofjorden (DNT Oslo 26-45 år)

• Sverre Tvinnereim
  • Mats Eirik Linaae