Kystfjellseilas på Vestlandet

Fellestur

Fra dato
2. juni kl. 08:00
Til dato
10. juni
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne, Seiling
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Fjordane (se kart)
Dette arrangementet er over!

Med skuta ”Golden Keel” av Nordfjordeid skal vi utforske kysten mellom Nordfjordeid og Bergen. Underveis vil vi legge til ulike steder og gå turer på land, gjerne toppturer. Turen er todelt med mulighet for å delta på en eller begge delene.

NB! Turen arrangeres av Vandregruppa i DNT Oslo hvor alle turer arrangeres på dugnad basert på frivillig innsats. Turene er til kostpris dvs at alle,, inkludert turlederne betaler sine kostnader til reise, mat osv pluss sin del av fellesutgifter. På denne turen bruker vi en privat båt til både overnatting og reise. Kostnadene til dette deles på alle deltakerne.

Del 1: Fra Nordfjordeid og sørover til Bergen. Fra lørdag 25.mai (avreise fra Oslo kvelden før) til lørdag 1. juni i tide til ettermiddagstoget fra Bergen. Kr.Himmelfarstdag er torsdag i denne uka.

Del 2:  Fra Bergen og nordover tll Nordfjordeid. Fra søndag 2. juni (avreise fra Oslo kvelden før) til mandag 10. juni (2.pinsedag) evt. annen sluttdato etter avtale med turleder.

Det er også mulig å gå ombord og avslutte på andre tidspunkter og steder dersom dette passer med ruta vi seiler. Ta gjerne kontakt også hvis tidspunktene ikke passer helt.

Rute: Vi seiler ut Nordfjorden fra Nordfjoreid og videre sørover til Bergen. Vi bytter evt mannskap der og velger så langt som mulig en annen rute nordover igjen til Nordfjordeid. Vi legger til ved fine turområder og andre spennende attraksjoner på ferden sørover og nordover. Vi bestemmer endelig rute underveis avhengig av været og hva deltakerne ønsker. Deltakerne er aktivt med på å utforme turen underveis. Her finner du bilder fra en tilsvarende tur  i området sør for Nordfjorden i 2017

Turen passer for voksne som er glad i hav og sjø og i å gå tur i kystlandskap. Du trenger ikke kunne seile, men må være villig til å lære og ta i et tak ved behov. Vi deler på jobbene underveis inkludert matinnkjøp, matlaging og orden på båten. Ved behov lager vi et planleggingsmøte i Oslo rett etter påske for alle påmeldte.

Utgifter: Deltakerne ordner selv med reise til og fra båten og dekker reisekostnader selv. Vi spleiser på tørrmat om bord, ca 8-900,- kroner per pers. Overnatting i båten. Alle er med båten som mannskap, og vi deler på kostnader for båt, estimert til 3500,- kroner per person.

Max antall om bord: 9 personer inkludert skipper og turledere.

Del 1:

  • Reise: Nordfjordekspressen fra Oslo til Nordfjordeid fredag 24. mai kl. 22.00 (eller annen egen transport).
  • Hjemreise: Fra Bergen lørdag 1.. juni f.eks. med ettermiddagstoget. 
  • Turledere: Kari Aanonsen og Kjell Hertaas (evt. Harald Kolseth som er skipper og eier av skuta)
  • Påmelding: til Kari Aanonsen på tur.pamelding@gmail.com 

Del 2: 

  • Reise: Til Bergen slik at man kan gå ombord søndag 2. juni. Nærmere info om tidspunkt kommer
  • Hjemreise: Nordfjordekspressen fra Nordfjordeid til Oslo mandag 10. juni
  • Turledere: Bjørg Simonsen og Kjell Hertaas (evt. Harald Kolseth som er skipper og eier av skuta)
  • Påmelding: Til Bjørg Simonsen på  simonsenb(att)gmail.com

Kystfjellseilas på Vestlandet

Med skuta ”Golden Keel” av Nordfjordeid skal vi utforske kysten mellom Nordfjordeid og Bergen. Underveis vil vi legge til ulike steder og gå turer på land, gjerne toppturer. Turen er todelt ...