Turplanleggingsmøte for Vandregruppa / Alt du ikke visste om skogen

Arrangement

Dato
11. september 2019 kl. 18:00 - 20:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Arrangement, Medlemsmøte, Voksne
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka, Ryfylkeheiane (se kart)
Dette arrangementet er over!

Møt opp til høstens første turplanleggingsmøte og lær mer om alt det du ikke visste om skogen!

Om du er turleder ikke, velkommen til høstens første turplanleggingsmøte der vi idémyldrer og planlegger turer for først og fremst høsten og  førjulsvinteren. Men aller først vil vi høre på forfatteren av boka Skogens historie og den besværlige trangen til å spore ulv fra 2018, Reidar Müller.

Skogen dekker en tredjedel av landet vårt. I uminnelige tider har vi høstet av den – og ikke minst byr skogen på rekreasjon og ro. Shinrin-yoku, kaller japanerne det – å bade i skogsluft. Men hvor godt kjenner vi egentlig skogen? Når oppstod den, og hvordan har den utviklet seg? Hvor kommer de fra, de utallige artene, kjente og ukjente, som hører hjemme der? Og hvordan fungerer skogen som økosystem? Reidar Müller har satt seg et mål: Han vil utforske skogens historie, dens betydning som livsmiljø for planter og dyr, og dens plass i menneskenes forestillingsverden. I folketroen har skogen vært hjem for mystiske, overnaturlige vesener, og rovdyrene vekker fremdeles frykt og fascinasjon. Det gjelder ikke minst ulven.

Av erfarne skogsfolk lærer forfatteren, den ellers nøkterne naturforskeren Reidar Müller, å spore ulv, og hos ham blir fascinasjonen til en besettelse. Til slutt blir han stående alene ute i villmarka og ule etter gråbein. Får han svar?

Bli med inn i skogen og følg jakten på det myteomspunne dyret.

Reidar Müller har en doktorgrad i geologi og er tilknyttet Universitetet i Oslo som forsker. I tillegg er han utdannet journalist og har skrevet jevnlig om naturvitenskap i Aftenposten. Det som ble Norge (2014), vakte begeistring hos både anmeldere og publikum. Nå er han aktuell med den kritikerroste Skogens historie og den besværlige trangen til å spore ulv (2018)

Sted: DNT Oslo og omegns lokaler i Storgata 3

Når? Onsdag 11.09.2019 kl. 18:00-20:30. Vi starter med foredraget. Etter muligheten til å stille spørsmål og litt forfriskninger starter vi på selve turplanleggingen kl 19.

Det er ingen påmelding til møtet. Bare møt opp!

Turplanleggingsmøte for Vandregruppa / Alt du ikke visste om skogen

Møt opp til høstens første turplanleggingsmøte og lær mer om alt det du ikke visste om skogen! Om du er turleder ikke, velkommen til høstens første turplanleggingsmøte der vi idémyldrer og planlegger turer ...

Kontaktinformasjon: