AVLYST - #LateSunday: Sykkeltur til Kikut (DNT Oslo 26-45 år)

14. juli kl. 12:00
Fellestur, Sykkeltur, Nordmarka, Sykkel, Grusvei, Dnt2645, Kikut
DNT Oslo 26-45

NB: Turen er dessverre avlyst grunnet lav påmelding.

Sykkeltur langs grusvei gjennom Nordmarka til Kikut og tilbake.

Tidspunkt: kl 12:00 søndag 14. juli.

Turbeskrivelse: Turen starter fra bommen ved sørenden av Sognsvann. Herifra sykler vi til bortover og nedover til Nordseter, videre oppover til Sjersjødammen og langs Skjersjøen til Bjørnholt. Grusveien fortsetter nordover til Bjørnsjøen, hvor vi tar vestover til Kikut og en god lunsj.

Turen følger en annen vei tilbake. Vestover fra Kikut og sørover mellom Vestre- og Østre-Fyllingen. Videre sørover til vi nærmer oss Kobberhaugshytta. Herifra tar vi trillestien til Blankvann. Som navnet tilsier blir det litt trilling av sykkelen her men stien er mulig å sykle med en god terrengsykkel. Fra Blankvann er det grusvei hele veien tilbake til Sognsvann. Ved behov tar vi en ny rast på Ullevålseter, før vi setter kursen nedover de lange bakkene mot Sognsvann.

Distanse og tidsbruk: Turen er 35-40 km lang. Vi kan bruke opp til 4-5 timer, avhengig av hvor lange pauser vi tar og hvor tørr veien er.

Vanskelighetsgrad: Kategori krevende

Ankomst/oppmøtested og hjemreise: Vi starter fra bommen ved Sognsvann. Turleder er lett synlige i rød turlederjakke. En kan benytte T-banen til Sognsvann, parkere på Sognsvann med bil eller sykle til start. Tur avsluttes også på Sognsvann.

Pris: Turen er gratis, både for medlemmer av DNT og ikke-medlemmer. Egen sykkel, hjelm og kostnader til transport til og fra turen dekkes av hver deltaker selv.

Utstyrsliste:

• Sykkel som tåler grusvei
  • Sykkel-/turklær (bekledning etter været)
  • Drikke
  • Matpakke, gjerne litt godteri eller annen rask energikilde
    • Det er mulig å handle mat å drikke på Kikut (betales av deltakerne selv)
  • Anbefales: Solbriller

Påmelding: Det er ikke et krav å melde seg på turen på forhånd men det er fint for oss å vite omtrent hvor mange som kommer.

Spørsmål: Ved spørsmål er det bare å ta kontakt med en av turlederne: Frederik Emil (975 12 966)

Vi gleder oss til å utforsøke Nordmarka på sykkelsetet sammen med deg!

• Frederik Emil Juul
  • Tlf. 97512966