Avlyst Kystfjellseilas på Nordvestlandet

Fellestur

Fra dato
15. august 2020 kl. 08:00
Til dato
22. august 2020
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne, Voksen, Seiling
Arrangør
Vandregruppa
Turområde
Fjordane (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Korona smittefare

Med skuta” Golden Keel” av Nordfjordeid skal vi utforske kysten mellom Nordfjordeid og Ålesund. Underveis legger vi til forskjellige steder og går turer på land, gjerne toppturer. Turen er todelt med mulighet for å delta på en eller begge delene.

NB! Turen arrangeres av Vandregruppa i DNT Oslo hvor alle turer arrangeres på dugnad basert på frivillig innsats. Deltakerne forventes å ta ansvar og bidra aktivt underveis. Turene er til kostpris dvs at alle, inkludert turlederne, betaler sine kostnader til reise og mat samt sin del av fellesutgifter. 

Del 1: Fra Nordfjordeid og nordover til Ålesund. Seilasen starter fra Nordfjordeid om morgenen torsdag 21. mai (Kr. Himmelfartsdag) med avreise fra Oslo senest kvelden før. Vi ankommer Ålesund torsdag 28. mai. Hjemreise fredag 29.mai etter rydding og vask på båten.
Del 2:  Fra Ålesund og sørover til Nordfjordeid. Seilasen starter fra Ålesund om morgenen lørdag 29. mai (Pinseaften) med avreise fra Oslo senest dagen før. Vi ankommer Nordfjordeid lørdag 6. juni. Hjemreise søndag 7. juni etter rydding og vask av båten. 

Det er også mulig å gå ombord og avslutte på andre tidspunkter og steder dersom dette passer med ruta vi seiler. Ta gjerne kontakt med turleder hvis du vil være med selv om tidspunktene ikke passer helt.

Rute: Vi seiler ut Nordfjorden fra Nordfjordeid og videre nordover forbi Stadlandet til Ålesund. Vi bytter mannskap der og velger så langt som mulig en annen rute sørover til Nordfjordeid igjen. Vi legger til ved fine turområder og andre spennende attraksjoner på ferden. Vi vil besøke fugleøya Runde med det gamle fyret og fuglefjellene (ta med kikkert!). Vi legger til ved idylliske Sandsøya med fine turmuligheter. Her finner vi også den spennende Dollsteinshola.  Øya Selje med St.Sunnivaklosteret og kirken ligger i nærheten av leia vår og kan være aktuell å besøke.  Hvis det passer slik kan vi legge inn tur ut på Stadlandet med Vestkapp og de bratte klippene ned mot Atlanterhavet. Vi vil kunne ta med etpar kajakker eller sykler til bruk når vi ligger ved land.

Værforholdene rundt Stad vil nok bestemme en del av turopplegget. Ved behov vil det være mulig for noen å gå eller ta buss over Stadlandet i stedet for å seile rundt. Vi bestemmer endelig rute underveis avhengig av været og mulige turmål. Deltakerne kan gjerne være med på å utforme turen underveis.

Turen passer for voksne som er glad i hav og sjø og i å gå tur i kystlandskap. Du trenger ikke kunne seile, men må være villig til å lære og ta i et tak med båt, seil og tau underveis. Det blir fort hektisk når vi skal legge til og fra kai. Deltakerne regnes ikke først fremst som passasjerer men inngår som del av mannskapet under skipperns kommando. Vi deler på jobbene underveis inkludert matinnkjøp, matlaging og orden på båten. Det kan bli nødvendig å improvisere mht til opplegg og turer på land. Kystfjellseilaser passer derfor for aktive selvstendige turfolk som kan ta ansvar og bidra f.eks. der det er aktuelt å dele gruppen.

Ved behov lager vi et planleggingsmøte i Oslo rett etter påske for alle påmeldte.

Utgifter: Deltakerne ordner selv med reise til og fra båten og dekker reisekostnadene sine selv. Vi spleiser på maten om bord, ca 900,- kroner per pers. Vi får bruke en privat båt til reise og overnatting i 8 netter. Kostnaden for dette er kr 3 500,- per person.

Max antall om bord: 9 personer inkludert skipper og turledere.

Del 1:

 • Reise: Til Nordfjordeid slik at vi er klar til å seile torsdag 21. mai om morgenen. Det er mulig å overnatte på båten fra onsdag til torsdag. Nordfjordekspressen (Vy Nettbuss) går fra Oslo. Rutetider må sjekkes med rutetabell som per nov 2019 ikke er lagt ut
 • Hjemreise: Fra Ålesund fredag 29. mai etter rydding og vask av båten. 
 • Turledere: Kari Aanonsen og Kjell Hertaas med Hilde Aarsheim som økonomi- og innkjøpssjef underveis.
 • Skipper og eier av skuta: Harald Kolseth
 • Påmelding: Påmelding via knappen i høyre marg. Påmeldingen må godkjennes av turleder før du får plass på turen så kontakt også Kari Aanonsen direkte på tur.pamelding@gmail.com 

Del 2: 

 • Reise: Til Ålesund slik at man kan gå ombord senest lørdag 30. mai om morgenen. Det er også mulig å overnatte i båten fra fredag til lørdag.
 • Hjemreise: Vi ankommer Nordfjordeid lørdag 6. juni. Videre reise med Nordfjordekspressen (Vy Nettbuss) eller annen transport søndag 7. juni etter rydding og vask av båten. 
 • Turledere: Bjørg Simonsen og Kjell Hertaas
 •  Skipper og eier av skuta: Harald Kolseth
 • Påmelding: Påmelding via knappen i høyre marg. Påmeldingen må godkjennes av turleder før du få plass på turen. Kontakt derfor også Bjørg Simonsen direkte på  simonsenb(att)gmail.com

Kystfjellseilas på Nordvestlandet

Med skuta” Golden Keel” av Nordfjordeid skal vi utforske kysten mellom Nordfjordeid og Ålesund. Underveis legger vi til forskjellige steder og går turer på land, gjerne toppturer. Turen er todelt med ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

 • Kari Aanonsen
 • Kjell Hertaas