#Mat-i-Marka - Krepse- og fisketur i Nordmarka 🦂🎣🌲 (DNT Oslo 26-45 år)

Fellestur

Fra dato
29. august kl. 12:35
Til dato
30. august kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fisking, Nærtur, Nordmarka, Lavterskel, Hengekøye, Dnt2645, #Nattinaturen, Krepsing, #Mat-I-Marka
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
DNT Oslo 26-45
Dette arrangementet er over!

Ønsker du å oppleve noe spesielt og med et snev av villmarksfølelse 🐾🌲🌞? Bli med på en fottur i Nordmarka med mulighet til krepsing 🦂 og fisking 🐟, samt en overnatting under åpen himmel i sommer-naturen og fri utsikt til stjernene! Vi kombinerer dette med bading mens vi venter på napp... 🎣

Turen passer både nybegynnere og erfarne friluftslivsmennesker i alderen 26-45 år som ønsker å treffe likesinnede folk som er glad i å oppleve naturen i nærområdet.

Aktivitetsbeskrivelse

Vi starter ved Harestua togstasjon i Nordmarka og går på merket sti og skogsbilveier. Vi går til en plass ved siden av en innsjø der det er lov til krepsing. Her finnes sikkert en koslig plass der vi overnatter og samtidig kan finne kreps ila kvelden. Det er mulighet å bade både i lunchpausen og om kvelden. På søndagen, etter et deilig morgenbad og frokost, går vi tilbake igjen. Vi tar en litt kortere vei tilbake til Harestua stasjon.   

Vi overnatter ute i hengekøye, telt (lite plass, helst hengekøye om du har), eller bivak. Vi tar med primus og kan lage varmt vann (pga. bålforbud). Vi satser jo å få skikkelig fersk fangst som vi kommer til å steke, derfor ikke glem stekepanne din! Kanskje vi er heldig og finner noen sopp, og kanskje plukker tyttebær til side rett?

Oppmøtested og turslutt

Oppmøte på lørdag er på Harestua togstasjon (i Lunner kommune) kl. 12:35.

Det kan hende at flere kommer med tog fra Oslo, derfor gjelder togets ankomsttidspunkt som starttidspunkt.
Turslutt på søndag er ca. kl. 16:00 ved Harestua togtasjon. Det går tog omtrent hver time mot Oslo.

Ankomst

Bil: bruk parkeringsplass ved Harestua togstasjon.

Tog: Tog Linje L3 mot Jaren. Det må tas hensyn til evt. Covid-19 restriksjone som gjelder på det aktuelle tidspunktet. En kan ta toget fra Oslo som har avgang kl. 11:42 med  ankomst på Harestua togstasjon kl. 12:30.

Turlengden og -varighet

Lørdag: ca. 13 km, avhengig hvor vi overnatter.

Søndag: ca. 13 km.

Varighet: to dager inkl. overnatting. 

Vanskelighetsgrad

Turen er middels krevende for de som går regelmessig med ryggsekk, men kan evt. føles krevende om du har aldri gått med bagasje for en overnatting ute før. Vi går opp ca. 250 høydemeter gjennom skogsterreng på lørdagen og samme antall høydemeter ned igjen på søndagen. Se høydeprofiler blant bildene. Du må være i stand til å bære din egen sekk. Vi går mest blåmerket sti, noe lett skogsbilvei og noen km asfaltvei.

💡 Husk å kle deg godt for overnatting etter de aktuelle værforholdene. Det kan være kjølig om natten.

Ta med

 • Hengekøye og regntarp, tretelt, telt eller bivakk. Best er hengekøye, siden det er svært begrenset areal for telt til alle!
 • Varm nok sovepose, tykt liggeunderlag/isolering.
 • Solid fottøy! Ullsokker for både gåing og overnatting (anbefales). Vi frarådes å ha kun lette/ løpesko, eller helt nye ikke-inngåtte støvler på denne turen.
 • Kle deg varmt nok hvis du overnatter i hengekøye. Sjekk også pakkelister ved (https://www.dnt.no/pakkeliste/) og værmelding før turen. Det som anbefales er god ull, fleece, dun, votter og lue til overnatting.
 • Ta med fiskestang og utstyr til fisking, om du ønsker å fiske. Husk at fiskestang må være desinfisiert hvis du har brukt den før, for å unngå smitte mellom innsjøer (tørking i sol holder).
 • Kniv, skje, gaffel, kopp, tallerken, og utstyret du trenger for å tilberede maten din.
 • Badetøy om du vil!
 • liten hodelykt 
 • Toalettsaker og andre personlige gjenstander etter behov. Ikke glem dopapir.
 • Antimyggmiddel
 • Medikamenter mot stikk/bit av bier/veps om du er allergisk mot det.
 • Ikke pakk tyngre enn det du vet du kan bære.

Utsyr kan du handle blant annet i DNT butikken.

Forpleining

Ta med din egen mat og drikke for hele turen (gjerne noe godt til å drikke om kvelden). Ikke glem "snaks" til pausene. Vann: Ta med nok drikkevann for 1 dag når vi går (volumen for ditt forbruk avhengig av varmegrader). Vannet på leirplassen og underveis kan tas fra innsjøen/r på eget ansvar og risiko. Vi har ikke lov til å dele mat eller annet utstyr for å lage mat i felleskap pga. Covid-19 restriksjoner.

Turlederne tar med

 • Håv
 • Førstehjelpsutstyr
 • Stor kjele/panne for tilberedning av kreps

Betaling 

Turen er i utgangspunktet gratis, transport betales selv.

Hver enkelt deltaker som ønsker å krepse og/eller fiske må kjøpe dagskort til krepsing og/eller fisking i starten av turen.

Reisen bestilles og betales selv.

Viktig

Mer info sendes ut når det nærmer seg turdato. Det kan forkomme endringer i programmet. Vi tilrettelegger eller endrer ruten etter aktuelt værforhold og deltakernes ønsker.

Vi må forholde oss til de daværende smitteverntiltakene mot Covid-19.

På grunn av situasjonen rundt Covid-19 gjelder egne smittevernregler for å være med på våre turer. Disse reglene kan endre seg over tid, og nye regler oppdateres her og her. Alle som er med på turen må forholde seg til disse reglene. Blant de viktigste punktene er at du ikke kan være syk, alle må holde minst en meters avstand hele tiden, vi kan ikke dele på noe utstyr/mat/drikke og alle må derfor ha med alt de selv trenger. Dersom du skulle få symptomer på sykdom, for eksempel feber eller halsinfeksjon, er det viktig at du melder deg av turen før turstart ved å sende en epost eller SMS til oss, slik at andre på venteliste kan få anledning til å bli med.

Turkart

Oslo Nordmark 1:50.000 sommer. Turlederne har kart med seg. 

Påmelding

Trykk på den røde "Meld deg på!" knappen i høyremargen på denne DNT nettsiden. Påmelding via Facebook gjelder imidlertid ikke.
Turen er begrenset til 10 deltakere

Spørsmål om turen

Til epost-adresse carsten-schwermer@gmx.de.

NB! Turen arrangeres av DNT Oslo Vandregruppa  på dugnadsbasis. Les mer om våre turer og opplegg.

#Mat-i-Marka - Krepse- og fisketur i Nordmarka 🦂🎣🌲 (DNT Oslo 26-45 år)

Ønsker du å oppleve noe spesielt og med et snev av villmarksfølelse 🐾🌲🌞? Bli med på en fottur i Nordmarka med mulighet til krepsing 🦂 og fisking 🐟, samt en overnatting under ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

 • Carsten Ulrich Schwermer
 • Mette Langnes