#LateSunday - Sykkeltur i Nordmarka (DNT Oslo 26-45 år)

Fellestur

Dato
23. august kl. 12:00 - 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Sykkeltur, Sykkel, Nordmarka, Dnt2645, Kikut, Kobberhaugshytta
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka, Østlandet
Turkode
DNT Oslo 26-45
Dette arrangementet er over!

En lengre sykkeltur langs Nordmarkas stier og skogsveier. Start og slutt ved Sognsvann. Vi vil stoppe på Kikutstua og den relativt nyrenoverte Kobberhaugshytta underveis.

Distanse: 35-40 km

Rutebeskrivelse: Turen går fra Sognsvann til Kikut, langs Skjærsjøen og forbi husene på Bjørnholt. Turen fortsetter som en runde tilbake til Sognsvann via Kobberhaugshytta. Det er bred skogsbilvei nesten hele strekningen (NB: et parti på 1-2 km med trillesti). Det er serveringsmuligheter på Kikutstua og Kobberhaugshytta.

Tidspunkt:

Søndag 23. august klokken 12:00.

Fremkomstmiddel: 

Hybrid-, terreng- eller annen sykkel som tåler traktor-/grusvei

Turbeskrivelse:

Fra bommen ved Sognsvann sykler vi til Svartkulp og derifra langs grusveien nord-nordøst like etter demningen ved Svartkulp. Videre nordover og over Skjærsjødammen før vi sykler langs Skjærsjøen og forbi Bjørnholt. Her blir det endel oppoverbakker før vi triller ned en bratt bakke mot østenden av Bjørnsjøen. Over brua her og videre nord og vestover til Kikut (ca 18 km), hvor vi tar vår første lengre stopp.

Etter pausen videre vestover langs Bjørnsjøen og rundt Østre Fyllingen. Grusveien dreier direkte sørover og etterhvert blir det noen gode nedoverbakker. Like før grusveien passerer Finnerud tar vi opp østover, opp til Kobberhaugshytta (ca 25 km), hvor vi tar en ny pause. Fra Kobberhaugshytta er det ca 2 km trillesti (dvs at vi må gå med sykkelen) over til Blankvann. 

Fra Blankvann øst-sørøst til Ullevålseter og derifra hovedveien ned bakkene tilbake til Sognsvann. Da har vi tilbakelagt over 35 km og 650 høydemetere!

Utstyrsliste: 

 • Hybrid-, terreng- eller annen sykkel som tåler traktor-/grusvei
 • Bekledning etter vær 
 • Vannflaske(r) med drikke
  • Det er noen påfyllingsmuligheter underveis
 • Liten sekk me:
  • Ekstra proviant (sjokolade, nøtter, el.l)
  • Ekstra klær

Turleder har med kart og kompass, men turdeltakerne anbefales også å ta med dette selv. Ruten er merket med skilt fra Skiforeningen. Ta kontakt med turleder hvis du ønsker GPS-fil for ruten.

Oppmøtested og adkomst:

Vi starter og slutter ved Sognsvann (bommen). Det er flere ankomstmuligheter hvis en ikke kan eller vil sykle hele veien hjemmefra:

 • Bil:  Det er gratis parkering ved Sognsvann. Møt opp i god tid for til å finne parkeringsplass da det er søndag formiddag.

 • Kollektivtransport: T-banelinje 5 til Sognsvann (endestoppet). Fra holdeplassen er det ca 200 m til startpunktet. 

Deltakere

Turen er rettet mot alle i alderen 26-45 år.

Påmelding, pris og avmelding

Påmelding er nødvendig for deltakelse og skjer via nettsidene til DNT (Klikk på den røde firkanten til høyre, merket Meld deg på!) Turen er gratis for alle deltakerne. Reise til og fra turstart, samt eventuelle kjøp på hyttene i marka betales av deltakerne selv. Ved eventuell avmelding ber vi om at det sendes en epost til turleder så snart som mulig så personer på venteliste kan få plass.

Kontaktinformasjon:

 • Frederik Emil Juul
 • Tlf. 97512966

Turleder:

 • Frederik Emil Juul