Tyin til Hemsedal - Hytte-til-hytte

Fellestur

Fra dato
11. mars kl. 17:05
Til dato
15. mars kl. 20:50
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Voksne, Hytte-Til-Hyttetur, Vinterfjellet
Arrangør
Vandregruppa
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Fra onsdag 11. mars etter jobb til søndag 15. mars blir det hytte-til-hytte-tur fra Tyin til Hemsedal. Dette er et flott og variert høyfjellsterreng med selvbetjeningshytter og fine ruter som også inngår i Massiv Skarvheimen.  Siden turen starter allerede onsdag etter jobb åpner vi for at erfarne fjellfolk som selv kan komme seg til Sulebu på fredag kan møte gruppa der og være med på resten av fellesturen med topptur til Suletinden på lørdag og tur over til Hemsedal på søndag. NB! Påmelding for dette står i beskrivelsen for alterntive datoer 13.-15. mars.

NB! Turen arrangeres av DNT Oslo Vandregruppa  på dugnadsbasis. Les mer om våre turer og opplegg.

Onsdag 11. mars: Valdresekspressen fra Oslo Bussterminal kl 17.05 til Tyinkrysset. Overnatting på Filefjellstuene som ligger ca 20 min på ski fra der vi går av bussen. Turleder bestiller plass på Filefjellstuene.

Torsdag 12. mars: Fra Tyinkrysset til Slettingsbu på 1360 moh. Ruta er ca 10 km. Dersom den  ikke er kjørt opp eller kvistet tråkker vi løype sjøl. Se evt. Skisporet.no for området Tyin-Filefjell.

Fredag 13. mars: Fra Slettingsbu til Sulebu. 16-17 km der vi først ned til Kyrkejstølene ved E16 966 moh og deretter opp til Sulebu på 1334 moh. Deler av denne ruta må vi antakelig også tråkke løype sjøl. NB! For dem som går opp fra Tyinkrysset på fredag er turen 7-8 km fra Filefjell skisenter og ca 2 km til ved start på Tyinkrysset. Med Valdresekpressen kl 13.05 fra oslo er man på Tyinkrysset kl 18 og kommer seg fint inn til Sulebu på 2-3 timer på en kvistet løype som normalt kjøres opp. Se skisporet.no for Tyin-Filefjell. 

Lørdag 14. mars: Vi håper på godvær og topptur til Suletinden på 1780 moh. Ved dårlig vær finner vi en annen passende dagstur fra Sulebu.

Søndag 15. mars: Fra Sulebu til Breistølen i Hemsedal. Denne turen er på18-20 km. så vi starter tidlig. Nettbuss/vVy170 Førde-Oslo ca kl 16 tilbake til Oslo.

Pris og bestilling av billetter: Vandregruppas turer er til selvkost slik at alle betaler sine egne utgifter til reise, mat og overnatting.

  • Turleder bestiller overnatting på Filefjellstuene. Prisen blir fra 430,- til 650,- per person avhengig av antall påmeldte da vi må bestille hele hytter.  Forhåndsbetales til turleder ved påmelding. Mer info ved påmelding.
  • Bussbilletter bestiller hver enkelt hos Nor-way Valdresekspressen fra Oslo Bussentral kl 17:05 til Tyinkrysset oppover og Nettbuss Vy 170 Førdeekspressen fra Lærdal (Breistølen) kl 16:07  hjemover.
  • På selvbetjeninghyttene betaler alle etter de vanlige DNT-prisene som er 280,- for overnatting for medlemmer og 400,- for ikkemedlemmer. Vi deler utgiftene til evt. fellesmåt. Du betaler selv for annet du tar fra lageret på hyttene.

Mat: Turleder kjøper inn til litt varm mat på onsdagskvelden på Filefjellstuene. Ta med frokost og mat til turen torsdag da det ikke er servering på Filefjellstuene. På de selvbetjente hyttene lager vi felles middag av mat fra matlageret og gjerne også felles havregrøt til frokost for dem som vil ha dette. Mat utover dette ordner hver enkelt ved å ta med hjemmefra eller kjøpe fra matlageret på hyttene.

Kart: Turkart "Vang i Valdres" dekker det meste, men ikke siste delen ned til Breistølen. Her kan turkart "Hemsedal Nord" brukes eller kart fra Norgesserien.

Turledere: Kari Aanonsen og Lisbet Grut

Turen passer for: Turen passer for voksne som har erfaring med å gå fra hytte til hytte med sekk i vinterfjellet. NB! Del 2 fra 13.-11. mars passer bare for dem som selv kan komme seg til Sulebu uten turledere. Vi vil organsisere slik at de som skal delta på dette vil kunne gå sammen.

Påmelding: Påmelding starter umiddelbart siden det er så kort tid til turen starter.  Dette er hovedturen fra 11.-15. mars. NB! De som bare vil være med fra Sulebu til Hemsedal må melde seg på Del 2 fra 13.-15. mars. 

Bekreftelse på plass: Når du melder deg på via knappen til venstre får du bekreftelse på at vi har mottatt påmeldingen din. Du får plass når turleder har vært i kontakt med deg for å høre litt om hvilken erfaring du har fra tilsvarende turer. Dette gjør vi av sikkerhetshensyn da vineterfjellet kan være krevende og dette er en tur som krever at du har erfaring, form og utstyr til å kunne mestre dette. Ta gjerne kontakt med turleder på tur.pamelding@gmail.com

Gradering av turen: Lengde rød/terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Viktig informasjon om fellesturer vinter: Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter".

Vilkår for deltakelse på fellesturer: Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge"." 

Utstyr: Se DNTs pakkeliste for skiturer i vinterfjellet Alle må ha med sovepose, vindsekk og spade. Feller må hver enkelt vurdere, men de kan komme godt med, spesielt til toppturene.

Tyin til Hemsedal - Hytte-til-hytte

Fra onsdag 11. mars etter jobb til søndag 15. mars blir det hytte-til-hytte-tur fra Tyin til Hemsedal. Dette er et flott og variert høyfjellsterreng med selvbetjeningshytter og fine ruter som også inngår i ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Lisbet Grut
  • Kari Aanonsen