Kyststitur langs Nesoddenlandet fra Fagerstrand til Nesoddtangen

Fellestur

Dato
20. juni 2020 kl. 09:45
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne, Bading, Kyststitur
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn , Nesodden Turlag
Turområde
Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka, Oslofjorden (se kart)
Dette arrangementet er over!

I august i fjor hadde Vandregruppa en fin kyststitur langs østsiden av Nesoddenlandet. Bli med på turen langs vestsiden også!

Turen går fra Solbakken busstopp kl 9:40. For å komme dit kan man ENTEN kjøre bil til parkeringen på Skogheim ved Sparbutikken i Fagerstrand og så gå til Solbakken busstopp (ett stopp nærmere Tangen enn parkeringsplassen) ELLER ta ferje B10 kl 8.33 fra Aker brygge til Tangen og deretter buss 575 til Solbakken busstopp. Liselotte, som bor på Nesodden, sier at det mye færre passasjerer og mer plass på denne ferja på morgenen enn på båten som går til Drøbak. Kirsti kommer til å ta ferja og bussen.

Planen er så at vi tar hele turen fra Fagerstrand til Tangen. Hjem igjen kan man da ENTEN ta ferja tilbake til Aker brygge eller bussen tilbake til Skogheim og kjøre hjem i sin egen bil.

Ved Solbakken går vi ned mot Kjerringbukta, forbi Geitmyrdammen og over Spro brygge til gruvene på Spro. Her passer det med en god matpause. De som vil, kan besøke feltspatgruvene (kråkesølv) eller ta seg et friskt bad i det krystallklare vannet på Diamantstranda.

Turen fortsetter videre gjennom skogen forbi Rogneskjær og ned mot Svestad brygge hvor det er en liten kiosk når dykkesenteret ProDykk er åpent. Fra Nordstrand og Dalbo går veien bratt opp til Dalboveien og ned til Fjellstrand brygge. Veien går forbi Paradisbukta og opp Brattbakken. Om vi vil, kan vi ta en avstikker innom Annas hybel, en koslig kafé kjent for god kaffe, mat og god is. Der finner vi også en Jokerbutikk.

Vi fortsetter over Glanern gjennom skogen mot Ommen og opp trappene til Olianas utsikt. Her går stien litt bratt opp langs åsen med flott utsikt over Ommen og sørover til Håøya. Stien går videre gjennom skogen til Ellingstadåsen hvor vi får flott utsikt til Steilene. Herfra går vi et stykke gjennom skogen igjen før vi kommer ned på Gamle Alvernsvei som går bratt opp og gjennom Bjørnemyr boligfelt og vi kommer til Sunnaas sykehus. Et stykke til på fylkesveien kommer vi til Varden, Nesoddens flotteste utsiktspunkt. Nå er vi slitne etter å ha lagt bak oss over 20 km. Da passer det bra at det meste av turen går nedover på lettgåtte småveier og trapper til Flaskebekks lange strandpromenade med idyliske badehus ned til Nesoddtangen brygge. 

Endelig i mål etter 25 km trenger vi kanskje noe godt å drikke og en god middag imens vi venter på båten? Signalen Sjøbad bar og resturant her på Nesoddtangen har den beste beliggenheten og er kjent for god mat og drikke. Så er det bare å gå ombord på Nesoddbåten og seile tilbake til byen eller ta bussen tilbake til Skogheim.

Ta med : Matpakke for hele dagen, rikelig med drikke ( noen vannkilder langs ruta), gode sko, solkrem, badetøy og klær etter vær. Husk også antibac og papirlommetørkle.

Det er mulig å avslutte turen underveis da vi ofte er i nærheten av buss eller båt langs ruta.

Denne turen er gradert som krevende p.g.a lengde og noe ulent og bratt terreng.

Lengde: ca 25 km, høyeste punkt 300 m.o.h., oppstigninger ca 1200 m.

Tid: ca 7 timer uten pauser.

Kostnad: Bensin og bompenger eller båtbilletter og bussbilletter. Dersom man har månedskort, kan man kjøpe tilleggsbillett.

På grunn av smittevernsreglene som nå gjelder, har vi påmelding til denne turen. Se forøvrig mer om smittevernsrelene til DNT her: https://www.dntoslo.no/vilkarfordeltagelse/ Vi understreker at hvis man er i karantene, isolasjon eller har symptomer på for eksempel halsinfeksjon, kan man ikke delta. Meld da ifra til turleder om dette via mail, slik at folk som eventuelt står på venteliste, kan få bli med.

Kyststitur langs Nesoddenlandet fra Fagerstrand til Nesoddtangen

I august i fjor hadde Vandregruppa en fin kyststitur langs østsiden av Nesoddenlandet. Bli med på turen langs vestsiden også! Turen går fra Solbakken busstopp kl 9:40. For å komme ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Kirsti Magelssen
  • Liselotte Krøger