Bli med på ettermiddagstur til Hautjernkløftene!

Fellestur

Dato
27. mai kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksen
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Hauktjernkløftene er med sitt uvanlige terreng og stupbratte bergvegger et yndet mål for klatrere. Vi skal ikke klatre, men se på stup og gå mellom sprekkene.

Vi møtes på Østmarksetra utfartsparkering kl. 17. Dit kan man komme med bil, sykkel eller med t-bane til Ulsrud og gå ca 1 km til Østmarksetra utfartsparkering.

Vi starter på grusvei retning Ulsrudvann. På østsiden av vannet forlater vi grusveien for å gjøre en avstikker til Bølerveggen. Etterpå tar vi en sti langs Nøklevann i ulendt terreng. Vi fortsetter rund vannet til historiske Sarabråten. Her tar vi stien fram til Hauktjernkløftene. Tilbake til Østmarksetra utfartsparkering følger vi nesten samme rute. Turen er på ca 12 km.

Det kan være glatt på deler av veien så ta med godt fottøy. Ta også med mat og drikke til deg selv, papirlommetørkle, håndsprit og sitteunderlag.

Turen er gratis og åpen for alle. Smittevernbestemmelsene at alle som vil være med melde deg på med den røde knappen. Antall deltagere er 10, inkludert turlederne.

På grunn av situasjonen rundt koronaviruset gjelder det egne smittevernregler for å være med på våre turer. Disse reglene kan endre seg over tid, og nye regler oppdateres her https://www.dnt.no/koronaberedskap/. Alle som skal være med på turen må forholde seg til disse reglene. Blant de viktige punktene er at du ikke kan være syk, alle må holde minst to meters avstand hele tiden, vi kan ikke dele på noe utstyr og alle må derfor ha med alt de selv trenger.

Dersom du skulle få symptomer på sykdom, for eksempel feber eller halsinfeksjon, er det viktig at du melder deg av turen før turstart ved å sende en mail til Ingunn, slik at andre på venteliste kan få anledning til å bli med.

Har du spørsmål om turen, kan du kontakte Ingunn på ing.fja@gmail.com.

VELKOMMEN PÅ TUR!

Bli med på ettermiddagstur til Hautjernkløftene!

Hauktjernkløftene er med sitt uvanlige terreng og stupbratte bergvegger et yndet mål for klatrere. Vi skal ikke klatre, men se på stup og gå mellom sprekkene. Vi møtes på Østmarksetra ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Kerstin Siemonsen
  • Ingunn Fjæreide