Førsommerhelg på Bøvelstad

Fellestur

Fra dato
19. juni kl. 16:00
Til dato
21. juni kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksen
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Dette arrangementet er over!

Bøvelstad er en av de fineste DNT hytta i Østmarka. Hytta ligger idyllisk mellom Børtervann på ene siden og Østmarka naturreservat på andre siden. Dermed er hytta et fantastisk utgangspunkt for forskjellige aktiviteter. Om det er tur med kano, en topptur eller en eventyrtur utenfor stier gjennom naturreservat, så har Bøvelstad mye å tilby.

Vi møtes ved Enebakk kirke kl 16. Dit kan man komme med bil, sykkel eller buss. Vi starter fra parkeringsplassen, vender oss nordover og følger flyktningsruta som fører oss direkte til Bøvelstad. Vi har god tid til å gå de 14 km i dagslys. Etter ankomst på hytta lager vi en rask middag.

Lørdag starter vi med en rolig frokost utenfor hytta i sola. Vi skal tilbringe dagen med å utforske omgivelse. Vi legger opp til en dagstur med topptur til Tonekollen for å nytte fantastisk utsikt over Østmarka, oppsøke kjentmannspost ved Søndre Kytetjernet og utforske naturreservat utenfor stier. På kvelden kan vi nytte solnedgang på vannet. Det blir felles middag på hytta. 

Etter frokost på søndag vasker vi oss ut av hytta og vender vi oss tilbake i retning av Enebakk. Vi går en annen vei, som fører oss rundt Børtervann, forbi Øvresaga tilbake til utgangspunktet. Turen er ca. 17 km.

Det kan være ulendt terreng, så ta med godt fottøy. Pga smittevern ber vi alle deltakere å ta med niste og drikke for fredag, lørdag og søndag. Ikke glem papirlommetørkle, håndsprit, sitteunderlag og sengetøy for hytteovernatting. Turlederne sørger for middag på fredag og lørdag. 

Turen koster 350 kr og er og er åpent for alle! Smittevernbestemmelsene krever at alle som vil være med melde seg på med den røde knappen. Antall deltagere begrenset til 12, inkludert turlederne. De som ønsker kan gjerne sove ute, i hengekøy eller i telt.

Du er påmeldt etter du har betalt turen. Betalingsinformasjon kommer via e-post.

På grunn av situasjonen rundt koronaviruset gjelder det egne smittevernregler for å være med på våre turer. Disse reglene kan endre seg over tid, og nye regler oppdateres her https://www.dnt.no/koronaberedskap/. Alle som skal være med på turen må forholde seg til disse reglene. Blant de viktige punktene er at du ikke kan være syk, alle må holde minst to meters avstand hele tiden, vi kan ikke dele på noe utstyr og alle må derfor ha med alt de selv trenger.

Dersom du skulle få symptomer på sykdom, for eksempel feber eller halsinfeksjon, er det viktig at du melder deg av turen før turstart ved å sende en mail til Kerstin, slik at andre på venteliste kan få anledning til å bli med.

Har du spørsmål om turen, kan du kontakte Kerstin via e-post.

 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ingunn Fjæreide
  • Kerstin Siemonsen