#DNTrunLite🏃‍♂️🏃‍♀️ - Løpetur tett rundt Maridalsvannet

Fellestur

Dato
26. september kl. 11:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne, Nærtur, Stiløping, Lavterskel, Løping, Dnt26-45, Vannviktig, Dntrunlite
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn , DNT26-45
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

OPPDATERING: Hvis du ønsker å ta bus: Pga. busstreiken anbefales å ta trikken til Kjelsåsalleen eller Kjelsås. Gåtur derfra 1.4 km (18 minutter gåing) ved at du følger Kjelsåsveien til du kommer til krysset ved Maridalsveien; også ta til høyre. Andre alternativer nedenfor.

Bli med på en løpetur rund Maridalsvannet langs fine gårdsbruk 🏃‍♂️🏃‍♀️!

En klassiker.

Dette er en tur for deg som ønsker å komme seg i gang med stiløping, holde deg i form, eller rett og slett ønsker å løpe sammen med andre som er glad i å bevege seg ute. Vi ønsker å motivere deg for å oppleve hvor fint Oslos nærområdet med sine mange ukjente løpeperler er. Dette er en tur som også passer bra som en treningsøkt for deg som ønsker å løpe på et høyere nivå etterhvert på langturene eller i fjellet.

Smakebiter på programmet er blant annet selve Maridalsvannet (Oslos hoveddrikkevannskilde), deler av Jotunheimstien/Rondanestien, flere gårder som vi forbipasserer (Brennenga, Skjerven Gård, Skjervensaga, Kirkeby, Øgården, Kallerud, Nes, Sander), naturstien, Maridalsruinen, Maridalen kirke, Nes teglverk, Oset Vannverk, og Akerselva.   

💡 Turen passer både nybegynnere og erfarne løperer som ønsker å treffe likesinnet folk som er glad i å oppleve naturen i nærområdet.

Aktivitetsbeskrivelse

Vi møtes på parkeringsplassen ved Brekke (sørvest for Maridalsvannet; 50 m nord for krysset mellom Maridalsveien og Kjelsåsveien). Vi løper tett på vannet over en liten sti gjennom skogen (som du garantert ikke kjenner). Vi krysser bilveien og følger Jotunheim-/Rondanestien til Hammeren. Nå forlater vi asfalten og beveger oss gjenom landskapet ved Kirkeby som er preget av landbruk. Ved Maridalen kirke treffer vi på en bilvei som vi følger inntil Sander etter å ha forpassert Nes Gård i nørdlige enden av innsjøen. Etter at vi har kunnet nyte åpent landbrukslandskpet en stunde treffer vi igen på skogen. Vi følger skogsbilvei og stien lengs toglinjen som leder oss til Oset vannverket. På vei ha vi flere ganger mulighet for god utsikt over vannet. Vi skal ha noen korte drikkepauser underveis.

Siste kilometerne tilbyr vi for 2 alternative ruter avhengig av deltakernes lyst og kondisjon. Første alternativ går via enkel grussvei/ lett sti til Oset, som de fleste kjenner. Ved alternativ to løper vi via skogssti som går litt 'berg og dalbane' parallelle til grusveien, som har fint utsikt, men som ikke er så kjent.

På denne turen finnes det altid alternative veier. Det er også mulig at en kan gå av ila. turen underveis, hvis noen ønsker det. Veinettet rundt Maridalsvannet er veldig tydelig. Vi kommer nok i mål alle sammen!

Turlederne Sverre og Carsten er vant til korte og lengre løpeturer i marka. Begge har turledelrerfaring fra både nærturer og fjellturer gjennom DNT og Vandregruppa. Vi deler gjerne erfaringene våre. 

Tidspunkt

Lørdag 26. September kl. 11:00.

Oppmøtested og turslutt

Oppmøte: Parkeringsplassen ved Brekkekrysset 50 m nord for kryssing Maridalsveien og Kjelsåsveiensørvest sør-vest for Maridalsvannet (se kartet nedenfor). Spørr oss om du er usikker på hvor det er.

Turslutt er ved sørenden av Maridalsvannet ved Akerselva (Oset). Fra Kjelsås stasjon går det trikk, bus og tog. Ellers er det ikke langt tilbake til startpunktet.

Ankomst

Privatbil: Det finnes noen parkeringsmuligheter (eget ansvar)

Offentlig transport: Bus linie 51 og 54 til busholdeplassen "Brekkekrysset" ved Maridalsvannet. Sjekk Ruter for tider. Også går du 50 meter fra bussholdeplassen i retning mot Maridalsvannet og parkeringsplassen. OBS: Vi anbefaler at kollektiv transport unngås pga. Covid-19 situasjonen.

Trikk, tog, bus: Nærmeste stoppestedet er Kjelsås stasjon

Sykling/løping/gåing: det går selvølgelig også ;-)

Turlengden og -varighet

ca. 12 km; mellom 2 og 3 timer.

Variert underlag: Mest lett sti, skogsbilvei, noe asfalt vei.

Vanskelighetsgrad

Turen er middels krevende.

Du må kunne løpe angitt distanse. Vi holder en gjennomsnittfart på ca. 4-7 km/t, avhengig av underlag. 

Vi løper uansett været!

Ta med

  • Løpesko som du kjenner fra før av. Om du trenger det, tape fotene dine FØR (ikke under) turen.
  • Kle deg etter været. Lurt å ha en vindjakke. Bruk helst lette tekniske klær som puster godt.
  • evt. lett dunejakke i sekken for pausen og før/etter løpet
  • Løpebelte eller lett sekk som sitter tett på kroppen.
  • Drikkesystem/-flaske og energibarer/energi gel/etc. etter behov

Forpleining

Ta med nok drikke og noe 'rask mat' (f.eks. energibarer).

Turlederne tar med 

  • Førstehjelpsutstyr

Betaling 

Turen er gratis.

Viktig

Om nødvendig sendes info ut når det nærmer seg turdato. Det kan forekomme endringer i turprogrammet p.g.a. vær eller etter deltakeres ønsker.

På grunn av situasjonen rundt Covid-19 gjelder egne smittevernregler for å være med på våre turer. Disse reglene kan endre seg over tid, og nye regler oppdateres her og her. Alle som er med på turen må forholde seg til disse reglene. Blant de viktigste punktene er at du ikke kan være syk, alle må holde minst en meters avstand hele tiden, vi kan ikke dele på noe utstyr/mat/drikke og alle må derfor ha med alt de selv trenger. Dersom du skulle få symptomer på sykdom, for eksempel feber eller halsinfeksjon, er det viktig at du melder deg av turen før turstart ved å sende en epost eller SMS til oss, slik at andre på venteliste kan få anledning til å bli med.

Påmelding

Trykk på den røde "Meld deg på!" knappen i høyremargen på DNT nettsiden. Påmelding via Facebook gjelder imidlertid ikke. Turen er begrenset til 20 deltakere. 

Spørsmål om turen

Til epost-adresse carsten-schwermer@gmx.de eller stvinnereim@gmail.com.

NB! Turen arrangeres av DNT Oslo Vandregruppa  på dugnadsbasis. Les mer om våre turer og opplegg.

#DNTrunLite🏃‍♂️🏃‍♀️ - Løpetur tett rundt Maridalsvannet

OPPDATERING: Hvis du ønsker å ta bus: Pga. busstreiken anbefales å ta trikken til Kjelsåsalleen eller Kjelsås. Gåtur derfra 1.4 km (18 minutter gåing) ved at du følger Kjelsåsveien til ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Sverre Tvinnereim
  • Carsten Ulrich Schwermer