Mørkgonga (DNT Oslo 26-45 år)

Fellestur

Dato
12. september 2020 kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Dnt2645
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka, Oslomarka (se kart)
Turkode
DNT Oslo 26 - 45
Dette arrangementet er over!

Du har kanskje sett bildene herfra? Mørkgonga er et av de mest spektakulære turmålene i Nordmarka. På blåmerket sti som blir stadig brattere, opp mot Mørkgonga. Dette er et trangt hogg i fjellet, og ganske utypisk for Nordmarksterrenget.

Turen starter ved parkeringsplassen på østsiden av Steinsfjorden, like nord for Elviktangen (https://www.google.com/maps/dir/undefined/60.1064607,10.3542735/@60.106471,10.3518331,17z) . Herfra går vi på blåmerket sti som blir stadig brattere, opp mot Mørkgonga. Det kreves litt klyving det siste stykket, men det er strukket wire langs ruta her, så alle kommer opp! Når vi er oppe, blir vi belønnet med en fantastisk flott utsikt over Steinsfjorden, Tyrifjorden og vakre Ringeriksbygder. Turen videre opp på Gyrihaugen (682 moh), der utsikten er enda finere!

Det er få parkeringsplasser på og ingen mulighet for å komme seg til startstedet kollektivt. Vi satser derfor på å kjøre sammen. For å få gjennomført turen er vi avhengig av nok deltakere med bil melder seg til å bidra med kjøring. Vi har i dag for få biler, så vi har holdt av to plasser for folk som kan bidra med kjøring. I så fall kan du eventuelt sette derpå venteliste, og de to første vil bli prioritert for å få plas spå turen. Vi møtes på parkeringsplassen ved Elkjøp på Skøyen (ved siden av togstasjonen) kl 9 og kjører samlet derfra. På grunn av koronasituasjonen kan vi heller ikke være for mange i hver bil. Vi håper derfor at vi får nok folk som kan bidra med kjøring. Vi forventer selvsagt at de som eventuelt får sitte på med noen er med å betale for bensin og bompenger. 

Denne turen er for de som er mellom 26 og 45 år. 


På grunn av situasjonen rundt korona-viruset, er det påkrevd at alle som er med på turer melder seg på. Bruk den rød knappen på høyre side.

Mørkgonga (DNT Oslo 26-45 år)

Du har kanskje sett bildene herfra? Mørkgonga er et av de mest spektakulære turmålene i Nordmarka. På blåmerket sti som blir stadig brattere, opp mot Mørkgonga. Dette er et trangt ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ingvild Østvedt
  • Mette Nikolaisen