#DNTrunLite løpetur 🏃‍♂️🏃‍♀️🎃 - 9 summits i Maridalsalpene

Fellestur

Dato
25. oktober kl. 11:15 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne, Nærtur, Stiløping, Vandregruppa, Løping, Dnt26-45, Vannviktig, Dntrunlite
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn , DNT26-45
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med på en løpetur gjennom Maridalsalpene 🏃‍♂️🏃‍♀️🎃! Denne gangen en tøffere tur i rekke av DNTRunLite serien. Vi løper gjennom variert skog på sti over flere topper med fint utsikt over et landskap kledt i fine høstfarger.

Dette er en løpetur for deg som ønsker å komme seg i gang med stiløping, holde deg i form, eller rett og slett ønsker å løpe sammen med andre som er glad i å bevege seg ute. Vi ønsker å motivere deg for å oppleve hvor fint Oslos nærområdet med sine mange ukjente løpeperler er. Dette er en tur som også passer bra som en treningsøkt for deg som ønsker å løpe på et høyere nivå etterhvert på langturene eller i fjellet (fjelløping).

Smakebiter på veien er forbipassering/kryssing av 9 koller (Barlindåsen, Vaggesteinåsen, Hansekollen, Vittenbergkollen, Gaupekollen, Midtkollen, Mellomkollen, Seterkollen og Øyungskollen), flyvraket, Mellomkollen naturreservat, utsikt fra Sellanrå, natursti langs Skarselva.   

💡 Turen passer for deg med en del erfaring fra løping på sti og som ønsker å treffe likesinnet folk som er glad i å oppleve naturen i nærområdet.

Aktivitetsbeskrivelse

Vi møtes på parkeringsplassen ved Skar i Maridalen. Vi følger bilveien ned til Sandermosen stasjon, der vi kommer oss inni skogen. Vi løper opp Barlindåsen og ned Snippen. Fra Snippen følger vi blåsti opp inni Alpene. I skogen leter vi etter det kjente tyske flyvraket. Etter det løper vi opp mot Vittenbergkollen og forbipasserer Gaupekollen, Midtkollen og Mellomkollen for å løpe ned Tømte. Nå 'ruller vi ned' til til Tømtehytta via Tomtekleivene, og forbipasserer Sellanrå, der vi nyte utsikten over Øyungen. Deretter fører oss veien ned til grusveien ved Øyungen og videre til Skar leir, der vi startet. På vei ha vi flere ganger mulighet for god utsikt over Maridalsvannet og Øyungen. Vi skal ha noen korte drikkepauser underveis og en lengre pause ca. i midten.

Siste kilometerne tilbyr vi for to alternative ruter avhengig av deltakernes lyst, kondisjon og været. Første alternativ går via enkel grussvei mens den andre følges naturstien tett langs Skarselva. Unasett, begge veier leder oss igjen til utgangspunktet av turen på Skar leir.

Turlederne Sverre og Carsten er vant til korte og lengre løpeturer i marka. Begge har turledelrerfaring fra både nærturer og fjellturer gjennom DNT og Vandregruppa. Vi deler gjerne erfaringene våre. 

Tidspunkt

Søndag 25. Oktober kl. 11:15. (info: turlederne er på oppmøtested rett på angitt klokkeslett siden vi tar bus som ankommer kl. 11:14)

Oppmøtested og turslutt

Ved busholdeplassen på parkeringsplassen på Skar i Maridalen (se kartet nedenfor).

Ankomst

Privatbil: det finnes gode parkeringsmuligheter. Parkering er gratis (på eget ansvar).

Offentlig transport: Bus linie 51 til busholdeplassen "Skar" i Maridalen. Sjekk Ruter for tider.

Sykling/løping/gåing: det går selvølgelig også ;-)

Turlengden og -varighet

ca. 20 km og mellom 3-4 timer inkl. pauser.

Variert underlag: Mest sti, noe skogsbilvei, litt myr, noe asfalt vei.

Vanskelighetsgrad

Turen er krevende. Du må kunne løpe angitt distanse. Vi holder en gjennomsnittfart på ca. 3-7 km/t, avhengig av underlag. Ved bratte partier og i myr går vi.

Vi løper uansett været!

Ta med

  • Terrengløpesko som du kjenner fra før av. Om du trenger det, tape fotene dine FØR (ikke under) turen.
  • Kle deg etter været. Gjerne en vindtett jakke. Bruk helst lette tekniske klær som puster godt.
  • Dunejakke i pausene og før/etter løping.
  • Lett sekk eller løpebelte som sitter tett på kroppen.
  • Drikkesystem og energibarer/energi gel/etc.

Forpleining

Ta med nok drikke i løpebelte/sekk og noe 'rask mat' (f.eks. energibarer).

Turlederne tar med 

  • Førstehjelpsutstyr

Betaling 

Turen er gratis.

Viktig

Om nødvendig sendes info ut når det nærmer seg turdato. Det kan forekomme endringer i turprogrammet p.g.a. vær eller etter deltakeres ønsker.

På grunn av situasjonen rundt Covid-19 gjelder egne smittevernregler for å være med på våre turer. Disse reglene kan endre seg over tid, og nye regler oppdateres her og her. Alle som er med på turen må forholde seg til disse reglene. Blant de viktigste punktene er at du ikke kan være syk, alle må holde minst en meters avstand hele tiden, vi kan ikke dele på noe utstyr/mat/drikke og alle må derfor ha med alt de selv trenger. Dersom du skulle få symptomer på sykdom, for eksempel feber eller halsinfeksjon, er det viktig at du melder deg av turen før turstart ved å sende en epost eller SMS til oss, slik at andre på venteliste kan få anledning til å bli med.

Påmelding

Trykk på den røde "Meld deg på!" knappen i høyremargen på DNT nettsiden. Påmelding via Facebook gjelder imidlertid ikke. Turen er begrenset til 15 deltakere. 

Spørsmål om turen

Til epost-adresse carsten-schwermer@gmx.de eller stvinnereim@gmail.com.

NB! Turen arrangeres av DNT Oslo Vandregruppa  på dugnadsbasis. Les mer om våre turer og opplegg.

#DNTrunLite løpetur 🏃‍♂️🏃‍♀️🎃 - 9 summits i Maridalsalpene

Bli med på en løpetur gjennom Maridalsalpene 🏃‍♂️🏃‍♀️🎃! Denne gangen en tøffere tur i rekke av DNTRunLite serien. Vi løper gjennom variert skog på sti over flere topper med fint utsikt ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Sverre Tvinnereim
  • Carsten Ulrich Schwermer