Avlyst Teltnatt på Krokskogen i måneskinn

Fellestur

Fra dato
6. mars kl. 09:15
Til dato
7. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Voksen, Teltovernatting, Krokskogen, Frognerseteren, Løvliaflakene, Skansebakken
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Grunn: smittevernstiltakene besluttet av Oslo kommune 28.2.2021.

Blir du med på skitur fra Frognerseteren til Krokskogen? Ved Løvlia slår vi leir og setter opp telt. Vi tenner bål, spiser middag og koser oss foran bålet utover kvelden. Vi håper på skyfritt vær og at vi får med oss månen som er nesten helt full. Neste morgen pakker vi igjen sekken og går ned til Sørkedalen.

Dato: 6. mars til 7. mars 2021

Avreise: Vi møtes kl. 09.30 på sørsiden av Øvresetertjern (der det er markert «Roseslottet parkering» i Google maps).

Retur: Fellesturen avsluttes ved Skansebakken ca. kl. 15. Derfra må deltakerne selv organisere transport hjem.

OBS: I henhold til de gjeldende smittevernsreglene er denne turen åpen bare for deltakere som bor i Oslo kommune, og det er sett en begrensing på maks 8 deltakere i tillegg til 2 turledere. Alle deltakere forplikter seg til å overholde smittevernsreglene (se her).

Turbeskrivelse: Vi velger ruta med mest mulig scooterspor på skituren til Krokskogen. Hvis vinteren er fin med nok snø, er det ca 30 km til Løvliflakene, der vi etter planen skal overnatte. Vær og føreforhold kan tilsi en annen rute eller et annet sted å slå opp leir. Vi planlegger uansett for en lang dag på ski med sol i fjeset.

Vi etablerer leir, lager bål og slår oss ned på sitteunderlag og mye varme klær. Middag lages på primus av hver enkelt (ingen felles mat). Det er kun et par dager unna fullmåne så hvis været er på vår side, kan vi glede oss over fint måneskinn.

Etter en deilig natt i teltet eller under åpen himmel for de som vil nyter vi en rolig morgen før vi pakker sammen og går ned til Sørkedalen. Igjen velger vi den morsomste ruta, avhengig av føreforhold. Det er ca 18 km til Skansebakken fra Løvlia. 

Utstyr: Sekken blir ca 20 kg og med mye scooterspor er det fornuftig å gå med gode ski og støvler. Vi anbefaler fjellski og fjellstøvler. Du må ha med eget telt (eller utstyr for å overnatte ute), liggeunderlag (gjerne dobbelt: ett oppblåsbart og ett i skum) og sovepose som tåler vinterovernatting i mange minusgrader. For at kvelden foran bålet skal bli god, må du ha en god dunjakke og benklær som holder ute kulden; en gammel bomullsanorakk er også lurt om du vil beskytte dunklær mot gnist. Fjellskistøvler er varmere enn markaskistøvler; fotposer eller duntøfler kan være deilig å ha med.

Smittevernsreglene krever at deltakere som ikke tilhører samme husstand ikke må bo i samme telt. Hvert teltlag må ha med spade, egen primus og gryte. Husk fyrstikker/lighter.

Mat: Du må ha med lunsj og middag til lørdagen og frokost og lunsj til søndagen og det du trenger ekstra til mellommåltidene og til kvelden. Vi koker vann av snø i leiren, men på selve turen har vi med den drikken vi trenger. Det anbefales 1 liter varmtvann i termos og minst en halv liter drikke i tillegg.

Hvor god form: Turen på lørdagen blir lang og med tung sekk, så du må ha god utholdenhet, men vi går ikke fort.

Påkledning: Klær til turen må vurderes etter værmelding, men utgangspunktet er et lag ull innerst og et vindtett lag ytterst med skihansker, lue og solbriller. Hva du trenger i midten avgjøres av hvor kaldt det er. 

Pakkeliste: I sekken bør du ha: ullgenser/fleecejakke/dunjakke (må isolere godt nok til å holde på varmen når du sitter flere timer i ro), varmebukse (likeså), vind- og ullvotter, ullue, ekstra ulltrøye og ekstra ullsokker, evt. ekstra ulltruse/ullstilongs, bivuaksko om du har; 2 matpakker (til lunsj to dager), 1 middag (f.eks. tørrmat), 1 frokost (f.eks. 90 g havregryn + 15 g tørrmelk + sukker), tallerken, skje, 1 liter full termos, vannflaske, kaffee/te, nødproviant/sjokolade/nøtter/kjeks; sitte- og liggeunderlag (til vinterbruk), sovepose (til vinterbruk), telt (til vinterbruk [gode markatelt fungerer, men du må ha med nok snøplugger]; toalettsaker, sportstape/gnagsårplaster, smertestillende, hodelykt & ekstra batterier, toalettpapier, våtservietter, solkrem; skismøring etter behov; papirlommetørkle, antibac, munnbind. Se forøvrig DNTs pakkeliste vinter.

Fellesutstyr: På grunn av smittevernsreglene kan vi ikke dele på utstyr og mat, med ett untak: turleder tar med en sekk ved, og vi trenger hjelp til å bære denne så du bør ha plass til 3-4 vedskiver i sekken din.

Værforbehold: Turen forutsetter skiføre. Hvis det ikke er skiføre, vil vi vurdere en alternativ tur på beina.

Tipps: Her kan du lese et morsomt blogginnlegg om en telttur til Glåmene i vinterkulde, skrevet av enn «mørkredd frysepinn», med en god del tipps. Men merk at vi ikke skal gå med pulk, så det er grenser for hvor mange pelskåper vi kan ha med ;-)

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT:
På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger. Du må være frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke være i karantene for å delta. Alle må ha god håndhygiene og holde god avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette. Hold deg oppdatert på myndighetenes råd.

 

Teltnatt på Krokskogen i måneskinn

Blir du med på skitur fra Frognerseteren til Krokskogen? Ved Løvlia slår vi leir og setter opp telt. Vi tenner bål, spiser middag og koser oss foran bålet utover kvelden. ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Christian Eckhoff
  • Albrecht Hofheinz