Teltnatt på Krokskogen i måneskinn

Fellestur

Fra dato
6. mars kl. 09:15
Til dato
7. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Voksen, Teltovernatting, Krokskogen, Frognerseteren, Løvliaflakene, Skansebakken
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)

Blir du med på skitur fra Frognerseteren til Krokskogen? Ved Løvlia slår vi leir og setter opp telt. Vi tenner bål, spiser middag og koser oss foran bålet utover kvelden. Vi håper på skyfritt vær og at vi får med oss månen som er nesten helt full. Neste morgen pakker vi igjen sekken, går ned til Skansebakken og tar bussen til Røa med mulighet for t-bane videre.

Dato: 6. mars til 7. mars 2021

Avreise: Vi starter på Frognerseteren t-banestasjon kl. 09.15. Hvis du ikke møter direkte, så går linje 1 fra Stortinget kl. 08.38. 

Retur: Buss fra Skansebakken til Røa søndag ettermiddag, ca kl. 15.00.

Turbeskrivelse: Vi velger ruta med mest mulig scooterspor på skituren til Krokskogen. Hvis vinteren er fin med nok snø, er det ca 30 km til Løvliaflakene, der vi etter planen skal overnatte. Vær og føreforhold kan tilsi en annen rute eller et annet sted å slå opp leir. Vi planlegger uansett for en lang dag på ski med sol i fjeset.

Vi bruker skiene til å trampe sammen snøen og slår opp telt. Når teltet er oppe, lager vi en bålplass og setter oss rundt bålet på sitteunderlag og mye varme klær. Middag lages på primus. Det er kun et par dager unna fullmåne så hvis været er på vår side, kan vi glede oss over fint måneskinn.

Uthvilt etter en deilig natt i teltet og en rolig morgen, pakker vi sammen. Vi går ned i Sørkedalen og tar bussen fra Skansebakken til Røa. Fra Røa tar du t-banen til dit du startet. Det er ca 18 km til Skansebakken fra Løvlia. 

Utstyr: Sekken blir ca 20 kg og med mye scooterspor er det fornuftig å gå med gode ski og støvler. Det anbefales fjellski og fjellstøvler. Du må ha med telt, liggeunderlag og sovepose som tåler vinterovernatting i mange minusgrader. For at kvelden foran bålet skal bli god, må du ha en god dunjakke og benklær som holder ute kulden. Fjellskistøvler er da også varmere enn vanlig skistøvler.

Vi trenger ikke å ha med spade og primus alle sammen og avtaler før turen hvem som tar med hva. Vi avtaler også hvor mange telt vi trenger for å sove godt. Foreløpig tilsier koronaregler at hver deltaker med evt egne nærkontakter har vært sitt telt.

Mat: Du må ha med lunsj og middag til lørdagen og frokost og lunsj til søndagen og masse ekstra til mellom måltidene og til kvelden. Vi koker vann av snø i leiren, men på selve turen har vi med den drikken vi trenger. Det anbefales 1 liter varmtvann i termos og minst en halv liter drikke i tillegg.

Hvor god form: Turen på lørdagen blir lang og med tung sekk, så du må ha god utholdenhet, men vi går ikke fort.

Påkledning: Klær til turen må vurderes etter værmelding, men utgangspunktet er et lag ull innerst og et vindtett lag ytterst med skihansker, lue og solbriller. Hva du trenger i midten avgjøres av hvor kaldt det er. 

Pakkeliste: I sekken bør du ha: ullgenser/fleecejakke/dunjakke (må isolere godt nok til å holde på varmen når du sitter flere timer i ro), varmebukse (likeså), vind- og ullvotter, ullue, ekstra ulltrøye og ekstra ullsokker, evt. ekstra ulltruse/ullstilongs, bivuaksko om du har; 2 matpakker (til lunsj to dager), 1 middag (f.eks. tørrmat), 1 frokost (f.eks. 90 g havregryn + 15 g tørrmelk + sukker), tallerken, skje, 1 liter full termos, vannflaske, kaffee/te, nødproviant/sjokolade/nøtter/kjeks; sitte- og liggeunderlag (til vinterbruk), sovepose (til vinterbruk), telt (til vinterbruk [gode markatelt fungerer, men du må ha med nok snøplugger]; toalettsaker, sportstape/gnagsårplaster, smertestillende, hodelykt & ekstra batterier, toalettpapier, våtservietter, solkrem; skismøring etter behov; papirlommetørkle, antibac, munnbind til å bruke på buss. Se forøvrig DNTs pakkeliste vinter.

Fellesutstyr fordeles: primus, fyrstikker, gryte og spade.Turleder tar med en sekk ved, men vi trenger hjelp til å bære denne så du bør ha plass til 3-4 vedskiver i sekken din.

Værforbehold: Turen forutsetter skiføre. Hvis det ikke er skiføre, vil vi vurdere en alternativ tur på beina.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT:
På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger. Du må være frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke være i karantene for å delta. Alle må ha god håndhygiene og holde god avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette. Hold deg oppdatert på myndighetenes råd.

 

Teltnatt på Krokskogen i måneskinn

Blir du med på skitur fra Frognerseteren til Krokskogen? Ved Løvlia slår vi leir og setter opp telt. Vi tenner bål, spiser middag og koser oss foran bålet utover kvelden. ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Albrecht Hofheinz
  • Christian Eckhoff