Avlyst #LateSunday - Vandring langs Lysakerelva (DNT Oslo 26-45 år)

Fellestur

Dato
11. april kl. 12:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Aktivitet Fottur, Nærtur, Endeligvår, Søndag, Lysakerelva, Bogstad, Dnt2645
Arrangør
Vandregruppa
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
DNT Oslo 26-45
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Grunnet de lokale og nasjonale smittevernstiltakene må turen dessverre avlyses.

En tur langs de mer ukjente stiene langs Lysakerelva, vest for Oslo.

Turbeskrivelse:

Vi starter ved toppen av Lysakerelva og følger elva sørover langs småveier og stier, til vi snur ved bilveien fra Jar. Deretter snur vi og følger den andre siden av elven tilbake til start. Hvis Bogstad gård har åpen servering vil det være mulig å avslutte turen med en matbit her.

Ankomst og hjemreise

Vi møtes ved rundkjøringen (Peder Ankers Plass) til Sørkedalen, der Ankerveien krysser Sørkedalsveien, klokken 12 søndag den tiende april. Det er parkeringsplasser i nærheten i tilknytning til Bogstad camping, Bogstad gård og Kiwi.

Per februar anbefales det ikke å ta kollektivtransport men hvis det åpner for dette til april er buss 32 (Kværnerbyen) til og fra Bogstad camping et godt alternativ. Bussen går via Lysaker stasjon og Oslo S. Første mulighet til å bytte til T-bane er på Røa.

Pakkeliste

  • Lommebok (Hvis cafén på Bogstad gård er åpen)
  • Klær etter vær
  • Gode sko med litt høye kanter/skaft (kan vær vått langs elva). Gjerne fjellstøvler.
  • Drikkeflaske/vann
  • Lett niste/mat underveis

Turleder har med kart og kompass. Kartet Oslo Nordmark Sør (1:25 000, kart-ID: 2826) fra Nordeca dekker deler av turruten. 

Se også DNTs pakkeliste for dagsturer.

Vanskelighetsgrad og tidsbruk

Vurderes å være middels grunnet godt merkede og tydelige stier, under ti kilometer men med ganske mye stigning totalt.

Vi regner med å bruke 3-4 timer totalt, avhengig av hvor lang matpause vi tar underveis. 

Deltakere

Turen er rettet mot alle i alderen 26-45 år og inngår i søndagsturene #LateSunday. Maksimalt antall deltakere kan bli utvidet om smittevernreglene etter påske tillater det.

Påmelding, pris og avmelding

Påmelding skjer via nettsidene til DNT (Klikk på den røde firkanten til høyre, merket Meld deg på!) Turen er gratis for alle deltakerne. Reise til og fra turstart, samt eventuelle kjøp på Bogstad gård betales av deltakerne selv. Ved eventuell avmelding ber vi om at det sendes en epost til turleder.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger. Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

#LateSunday - Vandring langs Lysakerelva (DNT Oslo 26-45 år)

En tur langs de mer ukjente stiene langs Lysakerelva, vest for Oslo. Turbeskrivelse: Vi starter ved toppen av Lysakerelva og følger elva sørover langs småveier og stier, til vi snur ved bilveien ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ann-Kristin L. Mathiesen
  • Frederik Emil Juul