Kystfjellseilas på Nordvestlandet

Fellestur

Fra dato
24. juli kl. 08:00
Til dato
30. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Båttur, Voksen, Toppturer, Kystfjellseilas, Strandturer
Arrangør
Vandregruppa
Turområde
Fjordane (se kart)
Dette arrangementet er over!

Med skuta” Golden Keel” skal vi utforske kysten mellom Måløy og Ålesund. Underveis legger vi til forskjellige steder og går turer på land, gjerne toppturer eller turer i sjøkanten. Turen er todelt med mulighet for å delta på en eller begge delene.

Turen arrangeres av Vandregruppa i DNT Oslo hvor alle turer arrangeres på dugnad basert på frivillig innsats. Deltakerne forventes å ta ansvar og bidra aktivt underveis. Turene er til kostpris dvs at alle, inkludert turlederne, betaler sine kostnader til reise og mat samt sin del av fellesutgifter. 

Del 1: Fra Måløy og nordover til Ålesund. Seilasen starter fra Måløy om morgenen lørdag 24. juli med avreise fra Oslo senest kvelden før. Hjemreise fra Ålesund fredag 30. juli 
Del 2:  Fra Ålesund og sørover til Måløy. Seilasen starter fra Ålesund om morgenen søndag 1. august med avreise fra Oslo senest dagen før.  Hjemreise fra Måløy søndag 8. august 

Det er også mulig å gå ombord og avslutte på andre tidspunkter og steder dersom dette passer med ruta vi seiler. Ta gjerne kontakt med turleder hvis du vil være med selv om tidspunktene ikke passer helt.

Rute: Vi seiler ut fra Måløy og nordover forbi Stadlandet til Ålesund. Vi bytter mannskap der og velger så langt som mulig en annen rute sørover til Måløy igjen. Vi legger til ved fine turområder og andre spennende attraksjoner på ferden. Hvor vi legger til være avhengig av værforholdene.  Steder som er aktuelle å besøk er fugleøya Runde med det gamle fyret og fuglefjellene (ta med kikkert!). Idylliske Sandsøya har fine turmuligheter. Her finner vi også den spennende Dollsteinshola.  Øya Selje med St.Sunnivaklosteret og kirken ligger i nærheten av leia vår og kan være aktuell å besøke.  Hvis det passer slik kan vi legge inn tur ut på Stadlandet med Vestkapp og de bratte klippene ned mot Atlanterhavet. Vi vil kunne ta med etpar kajakker eller sykler til bruk når vi ligger ved land.

Værforholdene rundt Stad vil nok bestemme en del av turopplegget. Ved behov vil vi se på mulighetene for at noen kan gå eller ta buss over Stadlandet i stedet for å seile rundt. Vi bestemmer endelig rute underveis avhengig av været og mulige turmål. Deltakerne kan gjerne være med på å utforme turen underveis.

Turen passer for voksne som er glad i hav og sjø og i å gå tur i kystlandskap. Du trenger ikke kunne seile, men må være villig til å lære og ta i et tak med båt, seil og tau underveis. Det blir fort hektisk når vi skal legge til og fra kai. Deltakerne regnes ikke først fremst som passasjerer men inngår som del av mannskapet under skipperns kommando. Vi deler på jobbene underveis inkludert matinnkjøp, matlaging og orden på båten. Det kan bli nødvendig å improvisere mht til opplegg og turer på land. Kystfjellseilaser passer derfor for aktive selvstendige turfolk som kan ta ansvar og bidra f.eks. der det er aktuelt å dele gruppen.

Ved behov lager vi et planleggingsmøte i Oslo for påmeldte som ønsker det.

Utgifter: Deltakerne ordner selv med reise til og fra båten og dekker reisekostnadene sine selv. Vi spleiser på maten om bord, ca 900,- kroner per pers. Vi får bruke en privat båt til reise og overnatting i 8 netter. Kostnaden for dette er kr 4 500,- per person.

Max antall om bord: 9 personer inkludert skipper og turledere.

Del 1:

 • Reise: Til Måløy slik at vi er klar til å seile lørdag 24. juli om morgenen. Det er mulig å overnatte i båten fra fredag til lørdag. Nordfjordekspressen (Vy Nettbuss) går fra Oslo. Rutetider må sjekkes med rutetabell.
 • Hjemreise: Fra Ålesund fredag 30. juli etter rydding og vask av båten. 
 • Turledere: Kari Aanonsen og Kjell Hertaas med Hilde Aarsheim som økonomi- og innkjøpssjef underveis.
 • Skipper og eier av skuta: Harald Kolseth
 • Påmelding: Påmelding via knappen i høyre marg. Påmeldingen må godkjennes av turleder før du får plass på turen så kontakt også Kari Aanonsen direkte på tur.pamelding@gmail.com 

Del 2: 

 • Reise: Til Ålesund slik at man kan gå ombord senest lørdag 1.august om morgenen. Det er også mulig å overnatte i båten fra fredag til lørdag.
 • Hjemreise: Fra Måløy søndag 8. august etter vask og rydding av båten med Nordfjordekspressen (Vy Nettbuss) eller annen transport.
 • Turledere: Bjørg Simonsen og Kjell Hertaas
 •  Skipper og eier av skuta: Harald Kolseth
 • Påmelding: Påmelding via knappen i høyre marg. Påmeldingen må godkjennes av turleder før du få plass på turen. Kontakt derfor også Bjørg Simonsen direkte på  simonsenb(att)gmail.com

Utstyr

Husk at det kan være kaldt på båten så ta med godt yttertøy og regnetøy. Redningsvester finnes ombord. Ta med gode tursko/fjellstøvler, vanlig turtøy og dagstursekk til turene vi tar i land. Du trenger sovepose, inneklær og lette sko til å ha innendørs på båten, mens du på dekk bør har sko sitter godt. Pakk i bag og ikke i sekk for å ha på båten.

Korona og smittevern

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen. Hverken turleder eller administrasjon kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning i forbindelse med at man melder seg på turen. 

Dersom endringer i smittevernregler vil gjøre det umulig å arrangere turen vil den bli avlyst.

Vi vil i størst mulig grad være utendørs på båten og forøvrig fordele oss på salonger både over og under dekk ved behov. Det vil være to personer i lugarene med minst 1 meter avstand for soveplassene. Vi organsioerer måltidene slik at det er mulig å holde 1 meters avstand. Forøvrig må hver enkelt sikre dette ombord, også ved opphold i lugarene.

FHI's temsider om korona

Husk å lese  Viktig informasjon fellesturer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i 

"Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer. 

Kystfjellseilas på Nordvestlandet

Med skuta” Golden Keel” skal vi utforske kysten mellom Måløy og Ålesund. Underveis legger vi til forskjellige steder og går turer på land, gjerne toppturer eller turer i sjøkanten. Turen er todelt ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

 • Kari Aanonsen
 • Kjell Hertaas