I moskusens rike på Dovre

Fellestur

Fra dato
9. september kl. 16:00
Til dato
12. september kl. 22:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksen
Arrangør
Vandregruppa
Turområde
Dovrefjell (se kart)
Dette arrangementet er over!

Dovre og Sunndalsfjella byr på langstrakte vidder, bratte høye fjell, imponerende fosser og sjarmerende hytter. I dette i området vi finner rein med reint villreinopphav uten innblanding av tamrein slik vi ser andre steder i Norge. En stamme på etpar hundre moskus holder også til her. Reinen er sky og det er midt i jakta så den får vi neppe se, men moskusen har sitt kjerneområde langs ruta vi skal gå så disse vil vi nok få se.

Turen arrangeres av Vandregruppa i DNT Oslo hvor alle turer arrangeres på dugnad med bare  frivillig innsats. Deltakerne forventes å ta ansvar og bidra aktivt underveis. Turene er til kostpris dvs at alle, inkludert turlederne, betaler sine kostnader til reise og mat samt sin del av fellesutgifter. 

Turen går over 3-4 dager med dagsmarsjer på opptil 22 km og med topptur til Snøhetta på 2286 moh på en av etappene.

Torsdag 9. september Tog 16:02 fra Oslo S til Oppdal. Drosje ca 4 mil videre til parkering før Gammelsetra,. Derfra er det 20-30 min å gå til Gammelsetra hvor vi overnatter i gamle vakkert restaurerte seterhus

Fredag 10. september. En lang dagsetappe på ca 22 km via Loennechenbua til Åmodtsdalshytta. Det er lite stigning på turen, en bit med storsteinet ur, men også lettgåtte slake strekninger.

Lørdag 11. september. Vi satser på godvær slik at vi kan gå over toppen av Snøhetta på 2286 moh til Reinheim der vi overnatter. Dette er en ekstra krevende tur beregnet til ca 8 timer pluss pauser. Er det dårlig vær går vi den enklere ruta over Leirpullskardet

Søndag 12. september. Vi går fra Reinheim til Kongsvoll som er på ca 15, km og er beregnet til å ta ca 5 timer pluss pauser. Tog fra Kongsvoll kl 17:32  

Ukestur i forkant: 2 av turlederne vil starte fra Isfjorden lørdag 4. september og gå til Gammelsetra der vi møter den tredje turlederen og gruppa torsdag kveld. Se ruteplan på et av bildene i serien. Det er mulig for 2-3 av deltakerne å være med også på denne delen. Ta i så fall direkte kontakt med Kari Aanonsen (se kontaktinfo) for avtale om dette.

Passer for: Turglade voksne i alle aldre med erfaring fra tilsvarende turer. Som dere ser i programmet må man både kunne gå en dagsmarsj på drøyt 22 km og en topptur til Snøhetta.

Pris/kostnader: Alle bestiller og betaler togreisen selv. Turleder ordner drosje. Turlederne har bestilt plass på Gammelsetra og  Åmotsdashytta hos KNT. NB! Deltakerne må selv bestille sengeplass på Reinheim så snart påmelding er godkjent og turleder har bekreftet plassen. Drosje Oppdal-Gammelsetra/Jenstad koster 14-1500,- og vil bli delt på dem som deltar på langhelgen, minimum 4 personer.

Mat: Alle hyttene er selvbetjente og har matlager. Vi lager felles middag og grøt til frokost for dem som ønsker det. Ellers velger du selv hva du vil bære med eller bruke fra matlageret.

Kart: For eksempel Turkart Dovre - Snøhetta 1:50 000

Utstyr: Se DNT pakkeliste sommer. Vi nærmer oss midten av september så det kan bli høstkaldt og i verste fall snø. Vindsekk og gamasjer kan være lurt hvis det ser ut til å bli vinterlig, samt lue og votter

Påmelding: Påmelding via knappen til høyre f.o.m 18. juni.

Korona og smittevern

Dersom endringer i smittevernregler vil gjøre det umulig å arrangere turen vil den bli avlyst.

Vi følger ellers DNT og FHI's smittevernregler. Ref FHI's temasider om korona

For hytttene til KNT dvs Gammelsetra og Åmotsdalshytta gjelder flg:

Husk å skrive dere inn i hytteprotokollen ved ankomst, og fylle ut betalingsfullmakt (også ved app-betaling)

Av eventuelt smittesporingshensyn ønsker vi navn og telefonnummer på alle som skal ligge på hytta denne tiden.

Vi minner om reglene som gjelder nå:

 • Legg ikke ut på tur hvis du er syk eller småsyk. Husk at mange har svært milde symptomer med koronasmitte
 • Bruk medbrakt sengetøy, lakenpose eller sovepose. Det stilles krav om putetrekk hvis ikke det er inndekt i sengetøy.
 • Gjestene må selv fordele seg på rom og sengeplasser slik det er hensiktsmessig mtp. smittevern og krav om avstand.
 • Inntil videre er det kun gjester fra samme kohort som får bo på samme hytte, men dette endres om smittesituasjonen blir bedre enn den er pr. i dag. Dette sikres gjennom din reservasjon.  På enkelte av de store hyttene er det flere avdelinger og plass til mer enn én kohort. Gammelsetra og Åmotdalshytta har plass til mer enn én kohort da det er flere kokesoner og oppholdsrom og flere hytter med separate soveavdelinger.
 • Skulle noen dukke overraskende opp uten å ha reservert på forhånd, så er det viktig at sikkerheten blir ivaretatt. Dersom det er en hytte langt inne på fjellet, så er det ikke bare å avvise vedkommende, men sørge for at man bor adskilt, aller helst i hvert sitt hus. Hvis det er nært sivilisasjonen kan man henvise til reservasjonssystemet og be vedkommende ta kontakt med KNT for reservasjon.
 • Dagsbesøkende bes om å kun bruke ute-toaletter.
 • Vask deg ut av hytta
  • Viktigere enn noen gang er at den enkelte vasker godt etter seg selv. Hyttene er utstyrt med nødvendige vaskemidler. Se eget oppslag på hyttene for mere informasjon om hygiene og renhold.
  • Vask benker, bordflater og andre kontaktpunkt spesielt godt.

Følg regler og retningslinjer fra myndighetene

Vi ønsker våre gjester velkommen på våre hytter, og ønsker at alle følger til enhver tid gjeldende råd og krav som myndighetene har.

NB! Hvis situasjonen skulle endre seg og vi kan gjenopprette normalt drift, så vil din reservasjon oppheves. Vår normaltilstand er at alle skal få på plass på hyttene, og hvis oppmykning av dagens regler blir tilfelle i løpet av 2021, så blir det garantert plass til deg og din gruppe, sammen med våre andre gjester.

Husk å lese  Viktig informasjon fellesturer selv om opplegget rundt betaling er annerledes enn på fellesturen som bekrives her. På Vandregruppas turer betaler både turledere og deltakere sine egne utgifter. Våre turer er til selvkost fordi alt arbeidet med å arrangere turene våre gjøres gratis av turlederne uten å belaste eller betale noe til kontoret til DNT. Deltakerne betaler heller ikke noe til dekning av turledernes kostnader på våre turer.

 

 

 

 

I moskusens rike på Dovre

Dovre og Sunndalsfjella byr på langstrakte vidder, bratte høye fjell, imponerende fosser og sjarmerende hytter. I dette i området vi finner rein med reint villreinopphav uten innblanding av tamrein slik ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

 • Terje Wold
 • Lisbet Grut
 • Kari Aanonsen