Heldags escape til Håøya og Oscarsborg (DNT 26-45 år)

Fellestur

Dato
14. august kl. 09:45 - 19:15
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, , Dnt2645
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Turkode
DNT2645
Dette arrangementet er over!

Er du klar for en dagstur ut av Oslo? Har du lyst til å bli bedre kjent med vakre Oscarsborg og festningsanlegget der? Klar for å klatre til topps på Håøya, 229 meter over havet?

Vi inviterer til dagstur med Håøya og Oscarsborg som mål. Vi tar båt fra Oslo begge veier. Vi legger også inn et café-besøk på Havnekroa underveis. 
Båten ut går fra Aker brygge kl. 1000 (B21 retning Son). Etter rundt en time på fjorden ankommer vi Håøya, som er en grønn og nesten ubebodd perle. Ruten vi velger her er ikke ennå helt fastlagt, men vi vil etter all sannsynlighet inkludere at vi går til topps på øya. Vi tar også sikte på å besøke Håøya Naturverksted. På ettermiddagen (kl. 14) fortsetter vi med båt 10 min til Oscarsborg. Der får vi tid til å gå rundt både nordre og søndre Kaholmen. Blant annet får dere se forsvarsverkene som senket Blücher. Vi avslutter ettermiddagen med et besøk på Havnekroa, før vi tar båten tilbake til Oslo kl. 18.

Terrenget på Håøya er kupert og vi er avhengig av å holde godt tempo for å rekke båt videre til Oscarsborg. Du bør derfor være i god form for å delta på denne turen. 

Se video om Håøya her!

OBS: Turlederne har ikke vært på Håøya før, så du må være fleksibel med tanke på å ha forståelse for at vi navigerer underveis.

Oppmøte: Lørdag 14. august senest kl. 0945 på kaien Aker brygge (båt til Håøya går kl. 1005. Dette er rute B22 til Drøbak. 
Turslutt: Vi er tilbake på Aker brygge kl. 1910 med båt fra Oscarsborg
Påmelding: Påmelding skjer via nettsidene til DNT (Klipp på den røde firkanten høyre, merket Meld deg på! 
Deltakeravgift: Deltakelse på selve turen er gratis. Som deltaker må du regne med utgifter på cirka 350-400 kroner til transport og måltid på Oscarsborg. Den enkelte deltaker kjøper billett til båttur.

Vi åpner for 12 deltakere på denne turen. Turen er for deg mellom 26 og 45 år.

------

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT
På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern.
Myndighetenes råd finner du her: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre.

Heldags escape til Håøya og Oscarsborg (DNT 26-45 år)

Er du klar for en dagstur ut av Oslo? Har du lyst til å bli bedre kjent med vakre Oscarsborg og festningsanlegget der? Klar for å klatre til topps på ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Carsten Ulrich Schwermer
  • Sverre Tvinnereim