Høstferietur i Vossefjellene og Bergsdalen

Fellestur

Fra dato
1. oktober kl. 15:30
Til dato
6. oktober kl. 22:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Høstferie, Voksne
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)

I 2020 hadde vi høstferietur i Stølsheimen nord for Voss. Vi ble fristet til å utforske flere av fjellområdene i denne delen av landet og inviterer nå til høstferievandring i fjellene sørvest for Voss.

Turen blir i Vossefjella og Bergsdalen og blir slik:

Fredag 1.10: Tog fra oslo S 15:43 til Voss 21.05. Overnatting på Voss vandrarheim.

Lørdag 2.10: Vi tar felles taxi til Gjelle sør for Vangsvatnet. Turen går så til Torfinnsheim via Rosethytta (6 timer / 16,5 km). Kanskje noen eventuelle hyttesamlere vil ta en avstikker til Nansenbu underveis. Vi kommer også til å passere Timaglaset, en karakteristisk stein som er i logoen til Voss utferdslag. Torfinnsheim er en ubetjent hytte med innlagt strøm. De andre hyttene på turen er selvbetjeningshytter. Turlederne sørger for middag denne kvelden.

Søndag 3.10: Vi starter tidlig fordi denne dagen får vi turens lengste etappe fra Torfinnsheim til Vending via Kiellandbu (8 timer / 21,8 km). 

Mandag 4.10: Vi fortsetter til Gullhorgabu (6 timer / 11.5 km).

Tirsdag 5.10: Den korteste dagsetappen blir mellom Gullhorgabu og Høgabu, men vi tar kanskje noen omveier underveis (3 timer / 5,1 km).

Onsdag 6.10: Siste dagen har vi en kort tur fra Høgabu og ned til Bergsdalen. (2 1/2 time / 5,1 km). Herfra tar vi felles taxi til Dale og tog kl. 12:39 som ankommer Oslo kl. 19:05.

Vi har merket turen som krevende. Det er en lang etappe vi skal legge bak oss på søndagen, 21,8 km og estimert til 8 timer pluss pauser underveis. De som blir med, må ha erfaring med å gå flere dager i fjellet med sekk. 

Turledere bestiller overnatting på Voss vandrarheim og på hyttene. De bestiller også drosje til Gjelle på lørdagen og fra Bergsdalen til Dale på onsdagen.

Pris: Alle bestiller og betaler togbilletter selv. Vi må ta forhåndsbetaling for å dekke enkelte av utgiftene på turen: Overnatting, eventuelt sengetøy og håndkle, frokost og niste på Voss vandrarheim, overnatting på de fire DNT-hyttene og i tillegg utgifter til drosje lørdag og onsdag og middagen lørdag.

NB! Den enkelte får beskjed fra turlederne om hvor mange av utgiftene som er skissert over, de må forhåndsbetale. Man er ikke endelig påmeldt før dette er betalt. Bestill togbilletter så snart du har fått endelig bekreftelse fra turlederne, slik at vi er sikre på at alle får plass. 

Ta med: DNT-hyttene har puter og dyner, men hver enkelt må ta med ren lakenpose, rent sengetøy eller ren sovepose og putetrekk. Vi lager felles havregrøt til dem som ønsker dette til frokost. Ta med eventuell egen mat til frokost og mat til matpakker alle dagene. Husk antibac og papirlommetørkler. Se ellers DNT sin pakkeliste: https://indreostfold.dnt.no/pakkeliste/. Alle tar av litt plass i sekken til fellesmiddagen på lørdag som turlederne kjøper inn.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT:
DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter som bygger på myndighetens råd om smittevern. Deltakelse på turen forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Husk god håndhygiene og sosial avstand. Turleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette. Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

VELKOMMEN PÅ TUR!

 

Høstferietur i Vossefjellene og Bergsdalen

I 2020 hadde vi høstferietur i Stølsheimen nord for Voss. Vi ble fristet til å utforske flere av fjellområdene i denne delen av landet og inviterer nå til høstferievandring i fjellene ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ingunn Fjæreide
  • Kirsti Magelssen