En korthelg og smakebit av Hardangervidda i høstfarger

9. oktober kl. 09:00
10. oktober kl. 19:00
Fellestur, Fottur, Aktivitet Fottur, Hyttetur, Fjelltur, Hardangervidda, Dnt26-45
Hardangervidda, Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka, Oslomarka (se kart)
Dnt Oslo 26 - 45

Er du mellom 26-45 år og har lyst til å dra på en hyttetur med jevnaldre? Og en av dem som gjerne vil en liten tur på fjellet, men ikke vil bruke hele helgen? Bli i så fall med oss til Hardangerviddas innfart ved Rjukan. Vi reiser lørdag morgen og kommer hjem søndag kveld. En natt på Helberghytta gjør godt for kropp og sjel

Turbeskrivelse: Vi møtes ved Krossobanen i Rjukan. Den frakter oss opp på mektige Hardangervidda og derfra er det ca 8 km inn til Helbergshytta. Vi går i rolig tempo, her oppe har vi ikke dårlig tid og nå skal vi bare kose oss. Etter ca 3 timers gange kommer vi frem på hytta. Vi fordeler sengeplasser, fyrer i peisen, henter vann og begynner på middagen. Vi lager mat av hyttas matlager (som vi har spleiset på) og det er lov å ha med seg noe ekstra godt i glasset. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde.

Mulig det også blir en liten quiz i løpet av kvelden, vi får se ;) Etter middag hygger vi oss utover kvelden og legger oss fornøyde over å være på tur.

Dagen etterpå lager vi grøt til felles frokost og vasker oss ut av hytta. Avreise fra hytta kl 11.00 og vi har tre deilige timer på tur tilbake til Krossobanen. Her velger du selv om du vil gå den bratte nedstigningen eller ta banen ned.

Dato for tur: lørdag 9. til søndag 10. oktober  2021

Når: oppmøte lørdag 9. okt klokken 14:15

Ankomst/oppmøtested: Rjukan, krossobanen på Gverpseborg

Transport: I utgangspunktet er hver og en ansvarlig for å komme seg til Rjukan. Men vi oppfordrer til samkjøring (eller kollektivt) og vil derfor stille dere noen spørsmål ved påmelding så vi kanskje kan bidra til at flere kjører sammen. Hvis flere sitter i samme bil, deler alle på bileiers utgifter.
Hvis du vil reise med kollektiv transport, så går det buss fra Oslo Bussterminal kl 10:00 som er på Rjukan 13:30. Bussen stopper på Rjukan Torg og derfra er det ca 40 minutter å gå bort til Krossobanen som skal bringe oss opp på Hardangervidda. Derav oppmøtetiden som er satt. Turlederne møter dere ved Krossobanen.
Ved hjemreise anbefaler vi bussen som går fra Rjukan Torg ca 15:40.

I forhold til covid-19 vil vi anse oss som en kohort. Vi klarer nok dessverre ikke å holde tilstrekkelig avstand inne på hytta, så har du antydning til symptomer eller har vært sammen med noen som har hatt symptomer, så ber vi deg om å bli hjemme. Hytta har sengeplasser til 12, og dere blir 8 som må fordele dere der. Turlederne overnatter i sikringsbua..

Pris: Turen følger selvkost-prinsippet. Det betyr at du dekker selv dine utgifter og at vi deler på fellesutgifter. Overnattingen koster 285,- for medlemmer av DNT og 405,- for ikke-medlemmer. Dette betaler du med appen DNT Hyttebetaling, som må lastes ned på forhånd. Ellers samler vi inn 200,- til felles middag lørdag kveld og felles grøt på søndagsmorgen. Kanskje det også dekker litt felles snack som turledere i tilfelle handler inn. Kontonummer til å betale dette er 9713 22 70760, gjør du dette ifm med påmelding har du sikret deg plass på turen (merk betalingen med Hardangervidda).

Kostnader til Krosso banen (105,- enkelttur, 155 t/r), transport til og fra Rjukan (spleis på samkjøring eller buss), samt hvis du ønsker egen mat, snacks og drikke dekkes det av hver deltaker selv.

Noen tips til pakkingen:

• Klær etter vær og gode sko
  • Alle må ha med egen lakenpose, sovepose eller sengetøy. Hytta har dyne og pute.
  • Ett skift til kvelden er ofte deilig. Innesko / tøfler / gode sokker er godt å ha.
  • Ta gjerne med hodelykt hvis du har
  • Noe godt å drikke til kvelden og evt snacks
  • Ta med antibac og husk munnbind til reisen hvis du tar kollektiv.

Påmelding; Påmelding skjer via den røde firkanten til høyre, merket Meld deg på. Hvis du må melde deg av, vennligst send en mail om dette til kathrese82@gmail.com eller sms til telefon 93212922.

Det er plass til 8 deltakere, men sett deg gjerne på ventelisten om turen er fulltegnet. Av erfaring vet vi at det ofte kommer en avmelding eller to.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT;

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger. Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

En korthelg og smakebit av Hardangervidda i høstfarger

• Mette Langnes