5 dager i Femundsmarka (Elgå-Røros)

27. juni 2022 kl. 12:00
1. juli 2022 kl. 16:20
Fellestur, Fottur, Voksne, Gåtur, Femunden, Voksen
Femundsmarka (se kart)

Vil du bli med på en tidlig sommerferie til Femunden?

Femundsmarka nasjonalpark er flott nasjonalpark beliggende i et særpreget fjellområde i Innlandet og Trøndelag; mellom sjøen Femunden og svenskegrensa. Med sine slake vidder og utallige innsjøer innbyr den til en opplevelse med fred, ro og stillhet. Området har sitt særpreget villmarksområde med furuskog, blokkmark, snaufjell og vann. Dette er et eldorado for turgåere.

Litt om turen:

Mandag: Vi møtes på brygga på Elgå, hvor turen starter. Oppmøte klokken 12, da ankommer båten. Vi går over Gråvola og overnatter på den betjente hytta Svukuriset, hvor vi får servert deilig middag. Distanse ca 8 km

Tirsdag: Etter en god frokost og nistesmøring vandrer vi fra Svukuriset over Falkefangerhøgda og til Røvollen, selvbetjent hytte. Distanse ca 17 km

Onsdag: På formiddagen går vi ned til  brygga, Røa, hvorfra  "Fæmund II" frakter oss til Synnervika. Derfra går vi via Langtjønna til Fjølburøsta. Sen ankomst. Liten selvbetjent hytte. Distanse ca 4+16 km

Torsdag: Fjellburøsta til Marenvollen, selvbetjent hytte. En rolig dag med mulighet til å nyte utsikten. Distanse ca 15 km

Fredag: Marenvollen og inn til Røros. Siste etappe og 3. dag på Malmveien. Distanse ca 19 km. Toget til Oslo går klokken 16:20.

Buss korresponderer med MS Fæmund ll sine ankomster/avganger  Synnervika og til/fra Røros.

Kostnader:

Turen baserer seg på selvkostprinsippet, det vil si at deltakerne betaler for seg selv. Turlederne har bestilt plass på hyttene, men deltakerne betaler selv oppholdet via hytteappen.

Pris for overnatting 4 netter (inkl.  middag, frokost og niste på Svukuriset ) for medlem: 1845,-

Ikke medlem 2475,-

I tillegg kommer kostnader til transport til og fra start og sluttpunkt, båtbillett til "MS Fæmund II" og mat på de selvbetjente hyttene.

Pakkeliste:

Utstyr:

• God sekk til å bære i
  • Kart og Kompass (valgfritt) (Kart: Femunden + Røros 1:50 000)
  • Sovepose, lakenpose eller sengetøy (hyttene har dyner og puter)
  • Hodelykt
  • Badetøy
  • Solbriller/solkrem/caps
  • Personlige hygieneartikler/medisiner
  • Myggmiddel, mygghatt
  • Riktig bekledning ut ifra værforholdene. Se gjerne værmelding her: www.yr.no, og pakkeliste her: Pakkeliste for sommerturen (ut.no).

Påmelding: Påmelding ved å trykke på "Meld deg på!" knappen til høyre på siden. Du er selv ansvarlig for evt avmelding innen 14 dager før avreise(se link til vilkår under)

Avmeldingsfrist: 13. juni 22 (deretter er man økonomisk ansvarlig dersom vi ikke fyller opp plassen din)

Arbeidsfordeling: Det er viktig at alle får lov til å bidra, så vi setter sammen team og har lister for arbeidsoppgavene.

Husk å lese  Viktig informasjon fellesturer

Vilkår for deltakelse  fellesturer:

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

5 dager i Femundsmarka (Elgå-Røros)

Vil du bli med på en tidlig sommerferie til Femunden? Femundsmarka nasjonalpark er flott nasjonalpark beliggende i et særpreget fjellområde i Innlandet og Trøndelag; mellom sjøen Femunden og svenskegrensa. Med sine slake vidder og utallige innsjøer ...

• Mette Langnes
  • Einar Korvald