Turledertrening i Østmarka

Fellestur

Dato
24. oktober kl. 10:00 - 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, 26-45, Voksen
Arrangører
Vandregruppa, Seniorgruppa - DNT Oslo og Omegn
Dette arrangementet er over!

Styret i Vandregruppa sammen med styret i Seniorgruppa inviterer aktive og nye turledere til turledertrening i Østmarka. Dette er en tur i marka, og samtidig nyttig trening for alle turledere. Deltakerne skifter på å være turledere og det blir trening på orientering og forskjellige situasjoner og utfordringer som vi kommer til å møte underveis. Kursopplegget er krevende men det er tillatt å gjøre feil! Vi gjør dette sammen for å lære å bli bedre turledere og vi kan lære av alle feil vi gjør. 

Ankomst: Vi starter fra parkeringsplassen (gratis parkering) like ved Skullerudstua kl 10:00. Du kommer dit lett med T-bane til Skullerud og det er kort vei å gå fra T-banen til parkeringsplassen. 

Turen går fra Skullerud og gjennom variert og nydelig østmarka-natur ca 13 - 15 km med retur til startstedet. Du skal forberede deg som om du var turleder for hele turen, dvs planlegge ruta og ta med turledersekk. 

Rute og kart . På det vedlagte kartet (hentet fra norgeskart.no) vil du se en del referansepunkter (1 – 13) som turen skal innom, i nummerert rekkefølge. Detaljert veivalg bestemmes av dere som skal være turledere. I noen tilfeller kan det være mulig å følge forskjellige ruter mellom to referansepunkter, men vi skal holde oss til stier og veier. 

Du må sørge for å ha med deg godt turkart, for eksempel “Turkart over Østmarka” 1:25000 eller "Oslo Østmark” 1:25000 (Nordeca). Du bør unngå å bruke kart i målestokken 1:50000. Vi anbefaler i tillegg også digitalt kart fra mapant.no, fordi dette vil ha mange flere stier inntegnet enn hva du finner på et vanlig turkart. Du kan også skrive ut kart fra de digitale karttjenestene norgeskart.no og ut.no/kart

Formidling. Østmarka er full av kulturminner, historiske steder, myter og naturlige severdigheter. En turleder på en østmarkatur vil derfor kunne ha mye å formidle til deltakerne. Dette er også noe vi som turledere kan trene på. Derfor er det fint om du forbereder noen temaer du kunne tenke deg å fortelle litt om underveis, langs vår rute. Det skal ikke være lange foredrag, men en kort presentasjon på 1 eller 2 minutter vil være fint. Hvis vi passerer et sted hvor du har noe å fortelle, og du ikke selv er turleder akkurat der, kan du be om ordet. 

Middag: Vi regner med å være tilbake ved Skullerudstua innen kl 17:00 hvor det vil bli servert middag. Vandregruppa spanderer middag på alle deltakere med tilknytning til Vandregruppa. Gi beskjed om eventuelle spesielle matbehov. 

Turledere: Torbjørn Aas og Johanne Torgersen

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Torbjørn Aas
  • Johanne Torgersen