Fottur til Lyn-hytta

Fellestur, Fottur, Nordmarka, Dnt26-45
Vandregruppa, Den Norske Turistforening
DNT Oslo 26-45

Vi går 10 km til fots på sti og nyter vinterstemning!

Oppmøte: kl 9:45 ved bommen på Sognsvann (man kan ta T-banen som ankommer 9:39)

Vi skal ta en umerket sti øst for Sognsvann, og går så videre på blåsti til Lyn-hytta. Når vi kommer til Lyn-hytta spiser vi matpakke utendørs (Lyn-hytta er privat, vi går ikke inn). Man må ta varme klær og sitteunderlag til å kunne spise utendørs selv om det er kuldegrader. Så går vi tilbake via en annen blåsti, og så tilbake rundt Sognsvann på østsiden.

Vi planlegger å være tilbake på Sognsvann rundt kl. 14.

Ta med:

• sko som er egnet for turen og som blir ikke våte om vi vasser i snø.
  • det kan være lurt å ha med brodder eller piggsko
  • gamasjer om det er snø
  • varme klær (dunjakke el.), votter og lue
  • matpakke og drikke
  • sitteunderlag
  • antibac
  • munndbind om du tar Tbanen

Generell informasjon

Pris: Turen er gratis, både for medlemmer av DNT og ikke-medlemmer. Kostnader til transport til og fra turen, samt mat og drikke underveis dekkes av hver deltaker selv.

Kart og ruteinformasjon: Eksempler på kart som dekker hele turen er Cappelen Damms Oslomarka sommer (1:50 000, CK 41) eller Nordecas Oslo Nordmarka sommer (1:50 000, SKU 2423)

Turledere: Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og/eller instruktørkurs og har mye erfaring med denne type turer. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her.

På denne turen har turleder selv laget turopplegget. Dette er ikke en pakketur og er derfor ikke omfattet av lov om pakkereiser.

Annet:
Informasjon om turen vil bli sendt alle påmeldte deltakere uken før turstart.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt turleder. Kontaktinfo finner du til høyre på denne siden.

Ofte stilte spørsmål - se vår "faq" om fellesturer.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger. Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

• Amelie Neuville
  • Siri Haug