Padletur til åpning av padlehuk og badstu på Sukkerbiten

Søndag 5. desember tar våre dyktige kajakkinstruktører og -turledere deg med på en padleopplevelse utenom det vanlige! Turen går fra Friluftshuset på Sørenga i anledning av åpningen av "Flytende padlehuk og badstu" som er et samarbeidsprosjekt mellom Oslo Badstuforening, DNT Oslo og Omegn og Akerselva Trebåtforening.

Oppmøte kl.12:00 utenfor Friluftshuset ytterst på Sørenga. Vi padler en kortere tur i nærområdet som ender opp på Sukkerbiten for å få med oss åpning og korsang for ny padlehuk og badstu kl.14:00 og til ca.15:15. Deretter returnerer med vi kajakkene og er ferdige omtrent kl.16:00.

Pris: Turen er gratis og turlederne frivillige som leder turen på dugnad.
Men husk at du selv må leie kajakk (3 timer) for å bli med på padleturen - enten på forhånd på
kajakkutleie.dntoslo.no, eller ved å ankomme Friluftshuset og betale for drop-in-utleie over disk litt før kl.12:00.

Krav til deltakelse:

• Du må være over 16 år og ha Våttkort (Introkurs eller Grunnkurs Havkajakk).
  • Du må ha med deg en hodelykt for returen i skumring/mørke.
  • Du må selv leie kajakk om du ikke har egen (se avsnittet ovenfor)

Her er arrangementet for åpning og dåp av den nye flåta med padlehuken "Munken" og badstua "Bispen" kl.14:00: TIL ARRANGEMENTET

Her er informasjon om åpningen:

Dette skjer søndag 5. desember kl. 14 på badstubrygga på Sukkerbiten. Gratis toddy og pepperkaker. Vakker julesang fra KORET. Det er også mulig å ta et bad og teste badstua.

Bispen og Munken er et flytende anlegg bestående av ei badstue, Bispen, og en gapahuk (padlehuk), Munken. Begge er arkitekttegnet av anerkjente Biotope.

Bispen og Munken er en del av Ro-og padleled Oslofjorden, hvor du kan ro eller padle ruter fra Halden i øst til Risør i sør. Bjørvika er startsted enten du vil sør eller østover, eller knytte deg på marka og innlandet via Akerselva. Bispen og Munken er den første flytende padlehuken på leden.

Etterhvert vil Bispen og Munken ligge som ei øy i Bispevika, bak Munch-museet, og kan kun nås sjøvegen.

Dette prosjektet er et samarbeid mellom Oslo Badstuforening, DNT og Akerselva Trebåtforening. Arrangementet skjer på den nasjonale dagene for frivillighet, 5. desember.

Bispen og Munken er realisert med generøs støtte fra Padleforbundet, Sparebankstiftelsen og Bydel Gamle Oslo.

Dersom noe oppstår og du må melde deg av, send en mail til juel.grande@dnt.no så snart du kan.