En høsthelg i Langsua Nasjonalpark 🍁

Fellestur

Fra dato
9. september kl. 13:00
Til dato
11. september kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Langsua, Hygge, Hyttetur, Dnt26-45, Dnt2645
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn , Frivilligturer DNT OO
Turkode
DNT Oslo 26-45

Med oppholdsbase på den betjente hytta Liomseter skal vi tilbringe en høsthelg i Langsua Nasjonalpark. 

Litt om turen:

Fredag - Vi organiserer slik at vi kan samkjøre opp til Liomseter. Man kan kjøre helt inn til hytta (bomvei siste stykket).

OBS: Avreise fra Oslo kl 13:00 Merk deg dette!. Kjøreturen tar ca 4 timer. Klokken 18:30 får vi servert treretters middag og bruker resten av kvelden til å bli bedre kjent. 

Lørdag - Vi står opp "tidlig" og spiser frokost kl 08:00. Alle smører matpakke slik at vi kan bruke hele dagen ute i den vakre naturen. Ca kl 09:15 er vi klare med dagstursekken på. Vi går på en fin dagstur og spiser medbrakt lunsj underveis. Avstand: ca 16 kilomerer.

Vi får også servert middag denne kvelden, og kanskje vanker det en quiz utpå kvelden?

Søndag - vi spiser en god frokost (serveres fra kl 08-09:30), lager matpakke og pakker oss ut av rommene våre. Vi legger sekkene i bilene og spenner vi på oss dagstursekken for en halvdagstur, ca 4 timer. Vi drar fra hytta ca kl 1400, og er tilbake i Oslo rundt klokken 18:00 (avhengig av trafikken).

Slik kommer du deg til Liomseter:

Vi oppfordrer til klimavennlig transport og organiserer derfor samkjøring. I påmeldingsprosessen stiller vi deg et par spørsmål vedrørende transport, for å få en oversikt om hvordan vi kan organisere samkjøring til og fra Langsua. Turen er åpen for 15 personer, men vi åpner for 10 påmeldinger og plukker fra ventelisten ut fra hvem som har bil (i rett rekkefølge selvfølgelig) dersom det blir behov for det. Derfor er det bare å melde seg på selv om det står at turen er full.

Vandregruppa opererer takst på 3,- per kilometer, uavhengig av passasjerer (ca 1300,- per bil, beløpes deles jevnt på alle biler og vi tar oppgjør på Vipps).

Les mer om hytta på https://liomseter.dnt.no/

Mellom måltidene kan man kjøpe ulike småretter, kaffe med "någgå attåt", eller noe godt i kiosken. 

Hytta har skjenkebevilling med alle rettigheter.

Kostnader:

Turen baserer seg på selvkostprinsippet, det vil si at deltakerne betaler for seg selv. Turlederne har bestilt plass på hytta, men deltakerne betaler selv for oppholdet før utsjekk.

Pris for overnatting 2 netter i 2, 3 og 4-sengs rom -inkluderer overnatting, frokost, 3-retters middag, termos/niste (4 brødskiver) og dusj)

Medlem: 2190,-       Ikke medlem 2920,-

Meld deg gjerne inn i DNT, da har du allerede spart noen kroner.

I tillegg kommer150,- til fellesskapet, kostnader til transport til og fra, samt det du vil spise og drikke utover de inkluderte måltidene. 

Tips til pakkeliste:

 • Lakenpose eller sengetøy (hytta har dyner og puter). Du kan leie sengetøy hvis du ønsker det. 
 • God sekk/bag + evt en dagstursekk til dagsturene
 • Gode tursko + evt innesko til bruk på hytta
 • Solbriller / solkrem / caps
 • Ta gjerne med deg en termos til varmt vann eller kaffe. 
 • Gåstaver
 • Kart og Kompass (valgfritt) 
 • Hodelykt
 • Personlige hygieneartikler / medisiner
 • Riktig bekledning ut ifra værforholdene. Se gjerne værmelding her: www.yr.no

Flere tips til pakking finner du her: Pakkeliste for sommerturen (ut.no).

Påmelding: Påmelding skjer ved å trykke på "Meld deg på!" knappen til høyre på siden. Det er noen steg før du faktisk er påmeldt, så sørg for at du har fullført hele prosessen. Du skal få en bekreftelsesmail når du er registrert som påmeldt. Du er også selv ansvarlig for evt avmelding innen 14 dager før avreise(se link til vilkår under).

Når du har meldt deg på kan du vippse 150,- til Mette på 91104270.Disse pengene går til innkjøp av premier og litt felles snack til turen. Det er også en endelig bekreftelse og litt sikkerhet for at vi skal unngå påmeldinger som blir til avmeldinger (erfaring!).

Avmeldingsfrist: Senest 25. august

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og/eller instruktørkurs og har erfaring med denne type turer. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her.

På denne turen har turleder selv laget turopplegget. Dette er ikke en pakketur og er derfor ikke omfattet av lov om pakkereiser.

NB! Turen arrangeres av https://vandregruppa.dnt.no/ på dugnadsbasis. Les mer om våre turer og opplegg.

Vilkår for deltakelsen finner du her https://www.dntoslo.no/vilkarfordeltagelse/.

Husk å lese  Viktig informasjon fellesturer

 

En høsthelg i Langsua Nasjonalpark 🍁

Med oppholdsbase på den betjente hytta Liomseter skal vi tilbringe en høsthelg i Langsua Nasjonalpark.  Litt om turen: Fredag - Vi organiserer slik at vi kan samkjøre opp til Liomseter. ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

 • Mette Langnes
 • Kathrine Karlsen