Kystvandring i Vestfolds vakre skjærgård pinsen 2022 (DNT 26-45 år)

Fellestur

Fra dato
4. juni kl. 10:45
Til dato
6. juni kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Vandregruppa, Dnt2645
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turkode
DNT Oslo 26-45

Glamour og gnagsår-konseptet (skikkelig lang tur med luksusovernatting) er tilbake!! Det nærmer seg sommer og vi inviterer til ny kyststivandring i pinsen. Denne gang legger vi kursen til den vakre skjærgården i Vestfold. Målet er å gå fra Porsgrunn til Larvik via Stavern og Langesund. Totalt blir det rundt 65 kilometer med plenty av sand, sol og sjøsprøyt på veien:-)

For anledningen har vi leid et helt fyranlegg, Langøytangen fyr, for gruppen den første natten. Andre natten overnatter vi på staselige Hotel Wasillioff i Stavern. Her blir det en god blanding av å lage middag selv, og bli servert mat på hotell. Og vi legger inn en lengre stopp i idylliske Brevik på lørdagen. Vi har tro på at dette kan bli en tur for historiebøkene!

 

Dag 1
Vi starter på Porsgrund stasjon kl. 10.45 denne lørdagen. Man kommer seg til Porsgrunn både med tog og buss fra Oslo sentrum (vi turledere tar buss fra bussterminalen kl. 0800).

Fra Porsgrunn tar vi oss ut til kysten og den idylliske kystbyen Brevik. Her blir det en lengre lunsjpause + tid til sightseeing. Etter lunsj tar vi ferge til Langøysund (eller går) slik at vi får tid til å nyte kvelden på Langøytangen fyr (Kystled Langøytangen - Langesundsfjorden Kystlag).
Middag og frokost lager vi selv – turlederne handler inn. Vi må også vaske ut etter oss.

Total gangavstand dag 1: Rundt 18 kilometer. 

 

Dag 2
Avgang etter frokost. Hver etasje/bolig fikser frokost i forkant av avgang.
Denne dagen blir en lang vandring ytterst på Bamble-halvøya

Vi tar båt over til Helgeroa. Deretter går vi langs kysten innom steder som Nevlunghavn. Niste til lunsj underveis. Gode bademuligheter underveis.

Vel framme i Stavern sjekker vi inn på Hotel Wasillioff. Middag på restaurant for de som ønsker det (betales separat).  

Distanse dag 2: Cirka 31 kilometer. Dette er en veldig lang etappe, så du bør ha gått lange turer tidligere.

 

Dag 3
Vi tar en rolig morgen med god frokost på hotellet på tidspunkt som passer den enkelte (inkludert i prisen). Mulighet for å gå litt rundt i Stavern for "early birds".   

Vi vandrer videre langs kysten inn til Larvik. Flere stopp underveis, og mulighet for bading.
Fra Larvik er det både tog og buss tilbake til Oslo.

Ankomst Larvik blir rundt kl. 15.  

Distanse dag 3: Rundt 12 kilometer.
 

Antall deltakere = 11 (pluss 3 turledere) Turen er for de mellom 26 og 45 år.

Deltakeravgift = 2000 kroner, som dekker to overnattinger, mat på Langøytangen fyr, båttur og frokost på hotell Wassillioff. Oppgi allergier eller spesielle matbehov ved påmelding.

I tillegg må hver og en regne med rundt 600 kroner til togbilletter og 500 kroner til snacks og middag søndag kveld. 

Spesielt viktig er rikelig med vann (minst 3 liter per dag), solkrem, solbriller, gode sko og tøy som funker godt i varme. Badetøy for de som vil dyppe seg i fjorden.
Hold av plass i sekken til å bære felles mat.

 

Annet og vilkår

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og/eller instruktørkurs og har mye erfaring med denne type turer. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her.

På denne turen har turleder selv laget turopplegget. Dette er ikke en pakketur og er derfor ikke omfattet av lov om pakkereiser. Turen arrangeres av https://vandregruppa.dnt.no/ på dugnadsbasis. Vilkår for deltakelsen finner du her https://www.dntoslo.no/vilkarfordeltagelse/.

 

Informasjon om turen vil bli sendt alle påmeldte deltakere uken før turstart.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt turleder. Kontaktinfo finner du til høyre på denne siden.

Ofte stilte spørsmål - se vår "faq" om fellesturer.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Sverre Tvinnereim
  • Ingvild Østvedt
  • Aasmund Bie Aalvik