Kveldstur langs havnepromenaden fra Sørenga til Frognerkilen, en kyststitur

Fellestur

Dato
17. august kl. 17:15 - 20:45
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne, Kyststitur, Kveldstur
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn

Det var helt utenkelig for bare noen år siden: Å kunne gå nesten en mil langs fjorden, fra Sørenga til Frognerkilen, helt uavbrutt. Men nå ligger havnepromenaden i Oslo klar, med brygger, parker og romslige benker der det tidligere bare var konteinere og tung trafikk.

Vi møtes kl 17:15 ved DNT sin "Bystue" på Sørenga og starter vandringen langs havnepromenaden der. I løpet av turen passerer vi flere av de moderne kulturbyggene som har kommet de senere årene; Operaen, Munchmuseet og Deichmanske bibliotek, og også nye boligområder med et mylder av resturanter, barer og kafeer og et yrende liv langs bryggene. Fra Vippetangen følger vi kaiene fram til Akershus festning. Her tar vi en rast i gresset. Vi går videre til Aker brygge og Tjuvholmen. Kanskje vi kjøper is eller andre forfriskninger på Aker brygge, og noen vil kanskje også ta en kveldsdukkert på Tjuvholmen badeplass før vi tar fatt på siste del av turen. Innerst i Frognerkilen avslutter vi turen. Langs promenaden er det 14 orange fyrtårn som viser vei og gir interessant informasjon. Fra Skøyen kan man komme tilbake til sentrum med både buss og tog. Hele turen er ca. 9 km lang, og vi regner med at vi bruker 3-4 timer, avhengig av hvor lange pauser vi tar underveis.

Du kan lese mer om turen her: https://www.oslofjorden.com/kyststi/oslo/turvei_oslo_havnepromenade.html og også her: https://www.visitoslo.com/no/artikler/havnepromenaden/.

Ta med: Mat og drikke til rast underveis, sitteunderlag, eventuelt badetøy, godt skotøy og klær etter værforholdene.

Har du spørsmål om turen, kan du kontakte Kirsti om dette (kimagel@online.no).

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ingunn Fjæreide
  • Kirsti Magelssen
  • Denise Mørner