Høsttur i vakre Bergsdalen

Fellestur

Fra dato
1. oktober kl. 06:00
Til dato
6. oktober kl. 22:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn , Frivilligturer DNT OO

I 2020 hadde Vandregruppa tur i Stølsheimen nord for Voss. Vi ble fristet til å utforske flere av fjellområdene i denne delen av landet og inviterer nå til høstferievandring i fjellene sørvest for Voss.

Turen blir i Vossefjella og Bergsdalen og blir slik:

Lørdag 1. oktober: Tog fra Oslo S kl 0625, framme på Voss kl 1203, Tog fra Voss kl 1256, framme på Dale kl 1329. Drosje til Bergsdalen. Gå ca 2 timer/ 5 km til Høgabu, selvbetjent (Bergen og Hordaland turlag)

Søndag 2. oktober: Gå ca 3,5 timer/9 km (alternativt 1,5 timer/ 4 km) til Gullhorgabu, selvbetjent (Bergen og Hordaland turlag)

Mandag 3. oktober: Gå ca 8,5 timer/ 16 km til Breidablikk, selvbetjent (Bergen og Hordaland turlag)

Tirsdag 4 oktober: Gå ca 8,5 timer/ km? til Torfinnsheim, ubetjent (Voss utferdslag)

Onsdag 5. oktober: Gå ca 3 timer/ 8 km til Nansenbu, selvbetjent 10 sengeplasser. (Voss utferdslag)

Torsdag 6. oktober: Gå ca 3 timer/ 13 km til Gjelle. Drosje til Voss. Tog fra Voss kl 1700, framme i Oslo kl 2230. Alternativt: Tog fra Voss kl 1858, framme i Oslo kl 0030

Pris: Alle bestiller og betaler togbilletter selv. Hytter koster 290 kr. per natt og betales via hytteapp. Fordi en del av hyttene må betales på forhånd, må vi tar en forhåndsbetaling på 1.000 kr. I tillegg spleiser vi på drosjer og mat på hyttene.

Vi har merket turen som krevende. De som blir med, må ha erfaring med å gå flere dager i fjellet med sekk. 

Turledere bestiller overnatting på hyttene. De bestiller også drosje til Bergstalen på lørdagen og fra Gjelle til Voss på torsdag.

Ta med: DNT-hyttene har puter og dyner, men hver enkelt må ta med ren lakenpose, rent sengetøy eller ren sovepose og putetrekk. Vi lager felles havregrøt til dem som ønsker dette til frokost. Ta med eventuell egen mat til frokost og mat til matpakker alle dagene. evt bruker det som er på matlager i selvbetjente hytter. Holde av litt plass i sekken for felles mat på lørdag. 

Utstyr: DNT pakkeliste sommer: Pakkeliste for sommerturen (ut.no) Stavar og gamasjar er nyttig på denne årstida.

Vilkårhttps://dennorsketuristforening-my.sharepoint.com/:b:/g/personal/claudia_gostomski_dnt_no/EaN9A7xfplVJmmm1c7ySFDMBQ7xzZD2TMaffSs_4v-URWQ?e=pGAm3m

VELKOMMEN PÅ TUR!

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ingunn Fjæreide
  • Kerstin Siemonsen