Hardangervidda fra fjell til fjord

Fellestur

Fra dato
5. august kl. 08:25
Til dato
10. august kl. 15:05
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hardangervidda, Fjelltur, Voksne
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn

Denne turen byr på høydepunkter som Hårteigen og Trolltunga

Dag 1 fredag 5. august: Vi tar toget fra Oslo S til Geilo kl. 8:25-11:53, buss nr 991 (Eidfjord) fra Geilo kl. 12:00 til Øvre Eidsfjord busstopp kl. 13 15. Vi besøker Norsk Natursenter Hardanger som er en moderne natur- og kulturhistorisk opplevelsessenter lokalisert i Øvre Eidfjord. Inngangsbilletten koster 160 kr per pers. for utstillinger og en panoramafilm på 225 grader på fem skjermer. Kinosalen med plass på 168 personer er bygd i samarbeid med Ivo Caprino, og viser vår 225 graders panoramafilm om Hardangervidda. Vi tar en drosje det siste stykket på toppen av Hjølmoberget inn Veigdalen. Fra parkeringsplass på Hjølmoberget er det omtrent en time til Vivelid Fjellstova. Videre til Hedlo er det omtrent 1,5 timer på T-merket rute og langs vakre Veig. Hedlo turisthytte (privat) 50 senger 945 moh.

Dag 2 lørdag 6. august: Hedlo-Torehytten 24 senger 1327 moh (selvbetjent), ca 6 1/2 time. Vi går sørover i Veigsdalen, over Hadlaskardhalsen (1133 moh) og ned til Heimste Hadlaskard som er et gammelt stølstun med vakre, restaurerte steinbuer. Deretter passerer vi selvbetjeningshytta Hadlaskard og tar sommerbroa over Veig. Vi går sørvestover, og på veien er det to lette vadinger. Fra 1. juni er det nummererte senger på alle selvbetjente hytter, så merk at gruppen blir fordelt på begge hyttene på Torehytten.

Dag 3 søndag 7. august: Dagstur fra Torehytten til Hårteigen, ca. 4 timer. Hårteigen 1690 moh. bestiges fra øst, opp ei bratt kløft hvor det ofte er ei snøfonn. Derfra går man inn til berget til høyre hvor det er bolter og streng. Hvis fonden i kløfta er hard og glatt, kan bestigningen være vanskelig. Strabasene belønnes med flott utsikt.

Dag 4 mandag 8. august: Torehytten-Tyssevassbu 12 senger (selvbetjent) 1324 moh., ca 7 timer. Tyssevassbu har innlagt strøm. Dette kan være en krevende rute med to vadinger, og ofte er det snøfonner underveis. Vi har ikke forhåndsbooket senger på hytta, så vi må være forberedt på at noen må ligge på madrass på gulvet.

Dag 5 tirsdag 9. august: Tyssevassbu-Trolltunga- Skjeggedal, ca 8 1/2 time. Vi starter grytidlig i håp om å unngå de store folkemassene på Trolltunga, en spektakulær fjellnabbe som henger utover kanten mot Tyssebotn. Fantastisk utsikt herfra. Vi går videre på delvis bratt og krevende rute ned til Skjeggedal. Fra Skjeggedal tar vi drosje til Loftus der vi unner oss litt luksus og overnatter på Ullensvang gjesteheim. Middagen nytes i restauranten der de serverer norsk og thailandsk mat.

Dag 6 onsdag 10. august: Hjemreise: Vi tar buss 990 fra Lofthus kl. 8:01 til Bu busstopp (kl 8:40) og videre buss 991 kl 8:42 til Geilo (kl. 10:52). Herfra tar vi tog kl. 11:12 til Oslo (kl. 15:05). 

Hvem passer turen for? Dette er en krevende tur som passer for de med erfaring fra lange fjellturer.

Arbeidsfordeling: Det er viktig at alle får lov til å bidra, så vi lager en liste med fordeling av oppgaver på de selvbetjente hyttene. 

Utgifter:  

  • Alle kjøper sine egne togbilletter og bussbilletter, men vi spleiser på drosjer.  
  • Vi gjør opp hver for oss på DNT-hyttene, på Hedlo turisthytte og Ullensvang.
  • En overnatting på Hedlo turisthytte i firemannsrom er 1040 kr. Dette inkluderer frokost, middag, niste, termos, dusj og internett.
  • En overnatting i dobbeltrom inkludert frokost på Ullensvang koster 1350 kr
  •  Turlederne har allerede bestilt overnatting i Ullensvang og vil også gjøre dette på Hedlo turisthytte. Grunnet Ullensvang Gjesteheim sin avbestillingsfrist, må deltakerne betale kr 675 senest 28.07.22. Nærmere opplysning om dette kommer.
  • Inngangsbilletten for norsk natursenter på 160 kr pr.  person

Vi deler på utgiftene til middagene på selvbetjeningshyttene

 

Ta med:

Kart: Hardangervidda vest (Nordeca) 1:50.000 dekker hele ruta

Her kan du kan lese mer om den dugnadsbaserte Vandregruppa i DNT Oslo 

Korona og smittevern: DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter som bygger på myndighetens råd om smittevern. Turleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder gjeldene regler og anbefalinger.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Dersom endringer i smittevernregler vil gjøre det umulig å arrangere turen, vil den bli avlyst.

Husk å lese  Viktig informasjon fellesturer

Vilkår for deltakelse på frivilligorganisert fellesturer

VELKOMMEN PÅ TUR!

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Bruno Delafosse
  • Vigdis Akre