Overnattingstur på Håøya

Fellestur

Fra dato
13. august kl. 10:00
Til dato
14. august kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksen
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Akershus Øst (se kart)

Håøya er med sine 6 km. i lengderetning og høyeste punkt på ca. 230 m.o.h. den største øya i Indre Oslofjord. Den byr på spennende og variert natur og mye historie. Vi inviterer deg til en helg på denne flotte øya, med muligheter for turer, bading og sosialt samvær. Et ekstra hyggelig innslag er Kasjmirgeitene som beiter på øya i sommersesongen. Disse gir melk til geitost, som i likhet med kanelboller m.m. kan kjøpes på Håøya naturverksted, som holder til midt på øya. Vi satser på et besøk der i løpet av helgen så sant de holder åpent.

Program for helgen: Vi ankommer Håøya lørdag formiddag og finner oss en passende plass for overnatting. Deretter er det mange muligheter for lengre og kortere turer rundt i området. Avhengig av antall deltagere, fysisk form og ønsker kan vi evt. dele oss opp og tilby flere ulike aktiviteter på lørdagen.  

Når det nærmer seg middagstid, samles vi for mat og sosialt samvær.

Søndag tar vi fergen tilbake til fastlandet etter en rolig morgen med mulighet for en dukkert i sjøen, frokost og evt. enda en tur, for de som ikke fikk nok på lørdagen.

Ta med: Telt eller hengekøye, sovepose, liggeunderlag, mat og drikke til eget bruk, kokeapparat om du ønsker å koke vann eller lage varm mat  og klær etter vær.( OBS. Det er drikkevann og toaletter utvalgte steder på øya)

Er du glad i å fiske, ta gjerne med fiskestang.

Oppmøte og transport: Avreise med ferge fra Aker brygge ca.10.00 med ankomst Håøya litt over 11.00. Mulig med alternativt avreisested etter nærmere avtale med turleder. Ferge fra Håøya søndag litt før 12.00 /alternativt ca.13.00. (Turleder vil komme nærmere tilbake med oppdatert reiseinfo. fra Ruter.) 

Turledere: Ann Helen Høgdahl, Toril Bergflødt Olsen og Amin Donko

Overnattingstur på Håøya

Håøya er med sine 6 km. i lengderetning og høyeste punkt på ca. 230 m.o.h. den største øya i Indre Oslofjord. Den byr på spennende og variert natur og mye historie. Vi ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Toril Bergflødt Olsen
  • Ann Helen Høgdahl