Vinterhelgekos med juleaktiviteter (Aldersbestemt tur 26 – 45 år)

14. desember kl. 16:00
16. desember kl. 16:00
Fellestur, Fottur, Hytte, Hyttekos, Hyttetur, Jul, Overnatting, Oslo, Juletur, Sine, Julekos, Peiskos, Sine-Sara, Uteaktivitete, Snippen, Lillomarka, Dnt2645
Oslomarka (se kart)
DNT Oslo 26 - 45

Liker du hyttetur, peiskos, uteaktiviteter, gløgg, god mat, julestemning og godt selskap? 14. – 16. desember har du sjansen til å bytte ut førjulestress med julekos!  Bli med på juletur til Nydalshytta!

Turen begynner fredag etter skole/jobb. Opp til hytta er det ca et par km som forseres som en transportetappe. Vel oppe på hytta vil man få tildelt rom, og middag tilberedes og serveres så fort alle er i hus. Det legges opp til tapas med varm og god suppe første dagen. Vi bruker kvelden til å bli kjent og nyter varmen og flammende fra peisen.

Lørdag sover vi til vi våkner og starter dagen med en lang og avslappende frokost. Etter frokost gjør vi oss klar for uteaktiviteter. Det vil bli mulighet for tur dersom vær og humør tillatter dette. Ute blir det også uformelle konkurranser, og mye lek og moro. Midt på dagen tar vi en pause og lager til felles lunsj. Etter lunsj blir det bålkos ute og pepperkakesteking inne. Man velger selv hva man ønsker å delta på. Vi ordner med både pinnebrød og pepperkakedeig.

Middag på lørdag blir et høydepunkt, og vi serverer reindsyrkjøtt surret i honning, servert med grønnsaker og annet tilbehør. Under middagen forteller vi skrøner fra året som har gått, og det er mulig å ha med noe godt å drikke på til maten. Etter middag kan man velge om man ønsker å delta på avansert ludoturnering, quiz eller bare nye flammene i peisen. Mest sannsynlig lager vi litt gløgg, men nissen kommer nok dessverre ikke.

Søndag sover vi til vi våkner og starter dagen med god frokost, peiskos og kanskje litt julesang. Etter at vi har hatt påfyll av energi, starter vi arbeidet med å rydde hytta og pakke sammen. Før vi tusler tilbake til togstasjonen, og reiser tilbake til byen.

Passer for: Deg som liker å komme deg unna byens mas, liker god mat, godt selskap, bålkos og julestemning.

Tidspunkt og Oppmøte: Fredag 14. desember ca kl. 17:00 på Snippen togstasjon (Gjøvikbanen).

Tilbake: Utsjekk fra hytta senest klokken 14.00 søndag 16. desember.

Plasser: 30 deltagere og 2-3 turledere. Overnatting på både Nydalshytta og Fjellvang. Ta kontakt på mail om du ønsker å sove ute. Vi har mulighet for ekstra telt og hengekøyeplasser :D

Pris: Kr 265,- pr overnatting på hytta for medlemmer, og 365 per natt for ikke-medlemmer. Medlemmer som er født i 1992 betaler kun 50 kr per overnatting (man må i så fall gi beskjed om dette på forhånd). Merk at det er to overnattinger på denne turen. Teltere betaler egen pris.

Kr 230,- for ingredienser til to fellesmiddag + frokost lørdag + lunsj lørdag + pepperkakedeig/pinnebrøddeig. Turlederne handler inn, men brød til frokost + noe frokost søndag må tas med selv.

NB! Proviant som man selv må sørge for:

• Brød til frokost lørdag
  • Noe frokost til søndag
  • Gjerne litt snacks som kan deles, og evt andre mellommåltider.
  • Evt. det man ønsker å drikke til maten

Utstyr:

* Kart og Kompass (Turkart Lillomarka 1:25 000)

* Hodelykt

* Laken/sovepose

* Sitte/liggeunderlag

* Spikkekniv til pinnebrødpinne

* Et par kubber ved til utebål (hvis man har)

* Pepperkakeformer + liten kjevle til pepperkakesteking

* Varme uteklær

* Rompeakebrett/søppelpose hvis det er mye snø.

* Riktig bekledning ut ifra værforholdene. Se gjerne værmelding her: www.yr.no, og pakkelister her: https://www.dnt.no/pakkeliste/

* Hytta kan være gulvkaldt, så ta med tøfler eller tykke ullsokker.

Påmelding: Via link. Spørsmål til turleder Sine Astad på mail sinesara@gmail.com. Kontaktinformasjon til pårørende og evt. matallergier ved påmelding.

NB! Jeg sender ut informasjon om innbetaling fortløpende i egen mail, og plass på turen bekreftes først når innbetaling er gjort. Gi oss også gjerne beskjed hvis du har mulighet til å hjelpe til med å kjøre mat inn til hytta.

Vinterhelgekos med juleaktiviteter (Aldersbestemt tur 26 – 45 år)

• Sverre Tvinnereim
  • Sine-Sara Astad