OPPRETTE FELLESTUR

Foto: Synnøve Selle
Sherpa er et publiseringsverktøy laget for å støtte informasjon om turområder, turmuligheter, relaterte organisasjoner og annen turorientert informasjon. Systemet benyttes i dag av DNT og de fleste større turistforeningene i Norge. Målet er at systemet også skal kunne benyttes av andre som arbeider med å få folk ut på tur.

Åpne ny fane i nettleseren og søk opp turen i Turprogrammet til Vandregruppa, da har du nettsiden lett tilgjengelig mens du korrigerer og lagrer på nytt de endringene du måtte ønske.

Innføring i Sherpa:

• ​​​​​​​Gi beskjed til Sherpakontakten i Vandregruppa for å aktivere tilgang til plattformen.
  • Se nettsiden til Vandregruppa.
  • Menyelementet; «Sherpa» plasseres til venstre for «Min side».
  • «Aktiviteter» er plassert i den vertikale menyen på venstre side.
  • Opprett ny aktivitet.
  • Hovedarrangør: Vandregruppa for turer med Vandregruppa / DNT Oslo og Omegn for turer med Turgruppa.
  • Medarrangør: DNT Oslo og Omegn ved turer for Vandregruppa.
  • Turkode: Vandregruppa for Vandregruppa / Turgruppa for Turgruppa.
  • Tittel: Kort og konsist.
  • Beskrivelse: Av turbeskrivelsen. Her er det greit å informere om selve turen, aldersbestemt om den er det, tidspunkt og retur, oppmøte, plasser, pris, proviant, utstyr og påmelding til turleder med kontaktopplysning. Se eksempel! (Strukturen i turbeskrivelsen tilpasser du ut ifra hva du selv mener er nødvendig)
  • Gradering: Vanskelighetsgraden du anser på fellesturen. Om du er usikker så juster gjerne opp et nivå fremfor å markere turen lettere enn det den er.
  • Passer spesielt for: Eventuell målgruppe.
  • Hva slags tur er dette: Fottur, skitur etc.
  • Nøkkelord: Er viktig for at din spesifikke tur blir synlig ved søk gjennom nøkkelord. For eksempel. Hyttetur, helgetur, dagstur, topptur, festival, osv.
  • Bilder:
  1. Finn bilder i arkivet – søk med nøkkelord eller søk manuelt i mappene.
  2. Last opp nytt bilde – Velg filen -  skriv inn navn på fotograf eller forening og evt. kreditering.
  • Sett posisjonen i kart – Skriv i søkefeltet hvor turen starter.
  • Turdatoer og påmelding – Skriv inn start -og sluttdato.
  • Ingen påmelding (Skriv påmelding til turleder med kontakt opplysninger i feltet: «Beskrivelse»).
  • Turledere: Marker at denne turen skal ha turleder.
  • Legg til turledere: Skriv deretter inn navnet på medturlederne, en om gangen og lagre endringer.
  • Kontaktinformasjon: Før inn navn, telefonnummer og/eller epostadresse til den Turlederen som skal motta påmeldinger.
  • Vilkår for turdeltagelse: DNTs generelle vilkår.
  • Priser: Før inn kostandene som deltagerne skal overføre til Turleder.
  • Legg til nytt spørsmål: Ved behov. F. eks ved spesifikke og nødvendige krav til turdeltagerne.
  • Publisering: Publiser nå.
  • Lagre endringer.

Kontakt Stian Andreassen på E-post eller Facebook for tilgang til Sherpa og/eller ved eventuelle spørsmål.

VIRKELIGGJØR IDEEN!

Vandregruppas turledere organsierer de turene de selv ønsker å lede i Norge. La deg derfor inspirere til kreative forslag og skap «drømmeturen» i ditt bilde …