Søndagstur til Kobberhaugene og Kobberhaughytta

Anbefalt tur for jubileumsåret 2018 – Se flere

Fellestur

Dato
19. august 2018 kl. 09:45
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Jubileum2018
Arrangør
Vandregruppa
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Jubileumstur med bestigning av de to Kobberhaugene på 525 og 517 moh og besøk på  Kobberhaughytta. 

Vandregruppa har som mål å besøke alle DNT Oslo og omegns hytter i Oslo-marka i løpet av jubileumsåret, og på denne turen besøker vi DNT sin betjente hytte i Nordmarka, Kobberhaughytta. Vi møtes ved Sørkedalen landhandel kl. 9:45. For å komme dit kan man ta Østeråsbanen til Røa og deretter buss 41 kl. 9:27 til Sørkedalen skole.  Fra Elveli går vi opp til Kobberhaughytta via Finnerud. Før Finnerud det en del bratte stigninger, men man får fin utsikt utover Sørkedalen. Så går stien videre langs Kobberhaugtjernet før vi tar den siste stigningen opp til Kobberhaugene der vi nyter den fine utsikten. Nisten spriser vi enten ved Kobberhaugtjernet eller på Kobberhaugen. Vi fortsetter en liten runde, slik at vi får med oss begge toppene og returnerer til Kobberhaughytta der vi tar nok en pause.  Tilbake til Elveli tar vi kanskje en litt annen rute enn den vi gikk opp, via Andtjern og Svartorsetra. Turen er ca 14 km lang. De som har lyst, avslutter med et besøk på kafeen til Sørkedalen landhandel før vi tar buss 41 tilbake til Røa.

Ta med mat og drikke til rasten, godt fottøy og klær etter værforholdene. Noen vil kanskje også ta med badetøy? Det er fullt mulig å ta en dukkert i Kobberhaugtjern og/eller Setertjern ved Svartorsetra. Det meste av turen går på sti.

Det er ingen påmelding til turen, men lurer du på noe, kan du kontakte Kirsti Magelssen via e-post; kimagel@online.no.

 

Søndagstur til Kobberhaugene og Kobberhaughytta

Jubileumstur med bestigning av de to Kobberhaugene på 525 og 517 moh og besøk på  Kobberhaughytta.  Vandregruppa har som mål å besøke alle DNT Oslo og omegns hytter i Oslo-marka ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Kirsti Magelssen
  • Ellen Marie Haave