Kanotur på nordmarkas glitrende vann (DNT Oslo 26 - 45 år)

Fellestur

Fra dato
14. juni kl. 15:00
Til dato
16. juni kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Padletur, Kanotur, Fottur, Gåtur, Uteovernatting, Dnt2645
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turkode
DNT Oslo 26 - 45
Dette arrangementet er over!

Lyst til padle på glitrende vann i marka, mens fuglene synger, og bålet varmer kaffekjelen og noen marshmellows? Er du i alderen 26 – 45 og ønsker å treffe folk som elsker å være i naturen? Da må du melde deg på helgeturen 14. -16. juni! Vi ordner kano, fellesmiddag og sørger for at du får godt selskap på turen!

Oppmøte er fredag etter jobb/skole ved Sørkedalen skole. Buss 41 tar deg hele veien til oppmøtestedet. Så fort alle er på plass spenner vi på oss utstyret og trasker oppover på blåmerkede stier/noe skogsbilvei mot Kikutstua. Ved Kikutstua får vi utlevert kanoer, som vi sjøsetter og setter kurs mot den kjente Tidemanns øya (Øen) på Bjørnsjøen der vi slår leir for kvelden.

Etter å ha samlet inn kvister til bål vil vi ha fokus på å bli litt bedre kjent og det er åpent for all verdens vandre historier, både store og små rundt det forhåpentligvis sprakende kveldsbålet.

Lørdag sover vi til rundt 09 og starter dagen med felles frokost før vi pakker sammen leieren, fjerner alle spor og padler videre mot Helgern. Vær klar over at kano må bæres ca 200 meter mellom vannene. Dette hjelper vi hverandre med.

Marka har mye å by på, og underveis kan man gjerne sjekke fiskemulighetene eller bare slappe av med en langsomme padletak. Når vi ankommer Helgern padler vi til vi finner en passende plass hvor vi kan ankre opp kanoene og slå leir for kvelden. Er det fortsatt tidlig på dagen går vi en tur, fisker, soler oss, bader, og nyter de kjærkomne fridagene helgen har å by på.  Før kvelden senker seg, samler vi inn ved til bål, slår opp lavvo, og hjelper til med å lage middag og andre ”fellesoppgaver”.

Søndag sover vi lenge før vi pakker sammen og padler forhåpentligvis fornøyde bort til Kikutstua før vi tusler hjem klare for å planlegge nye egne turer!

Turen er for både nybegynnere og erfarne friluftslivsmennesker i alderen 26 – 45 år. Vi håper at så mange som mulig vil bli med, slik at vi som er i denne aldersgruppen kan knytte nye vennskap, dele erfaringer og nye naturen i nærmiljøet. Det oppfordres til å ta kontakt for spørsmål om turen hvis man er usikker på detaljer, utstyr eller andre ting. Dette vil for øvrig være en stortur med plass til mange deltakere. Oppgi gjerne i påmeldingen om du har plass til overs i telt/lavvo eller om du trenger plass.  

Passer for: Deg som er i alderen 26 – 45, har lyst på et lite mikroeventyr i nærområdet, liker å gå tur i skogen og nyte naturen rundt deg!

Tidspunkt og Oppmøte: Fredag 14. juni i tre/fire tiden! 

Tilbake: Søndag 16. juni

Pris: 

Kanoutleie: Kanoutleie fredag kveld til søndag morgen pr pers ca 250,- (årer og vester inkludert). Vi deler inn slik at det blir to stykker i hver kano.

Mat: Middag*2, kr 150 per pers

NB: Ekstra mellommåltider, snacks, drikke, sjokolade osv må tas med selv.

Fiskekort: Eget fiskekort, hvis noen vil fiske, må anskaffes på egenhånd. Sjekk OFA sine hjemmesider for mer informasjon.

Forslag til utstyr: 

* Kart og Kompass (Nordmarka 1:50 000 eller lignende) - Frivillig

* God og varm sovepose, liggeunderlag, god sekk til utstyr, telt/lavvo

* Myggspray

* Hodelykt

* Fiskestang, kroker og fiskekort (Frivillig)

* Toalettsaker og andre personlige gjenstander etter behov – Husk dopapir

* Riktig bekledning ut ifra værforholdene. Se gjerne pakkelister her: https://www.dnt.no/pakkeliste/ Sjekk også værmelding før turen.

 

Utstyr som turleder ordner:

* Primus, gass, kokekar, utstyr til matlaging

* Kano med redningsvest og årer

* Førstehjelpsutstyr. 

Påmelding og spørsmål: Påmelding skjer via "Meld deg på knappen" i høyremargen. Det er mulig å gjøre tilpasninger om noen mangler noe utstyr eller lignende. For å sikre leie av kano vil man bli bedt om å betale inn fortløpende fra våren 2019. Plass på turen bekreftes først når man har betalt for kano og mat. Vær oppmerksom på at betaling for kano og mat ikke vil bli refundert når kano er bestilt. Meld deg derfor kun på om du er sikker på at du ønsker/kan bli med. Kano bestilles fortløpende. 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Arnt Henrik Stormoen
  • Mette Langnes
  • Sine-Sara Astad
  • Henriette Kampesveen