På fisketur i Blåfjella

Fellestur

Fra dato
14. august kl. 08:00
Til dato
21. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne, Fisketur, Telttur, Fototur
Arrangør
Vandregruppa
Turområde
Nord-Trøndelag (se kart)
Dette arrangementet er over!

 
Mark, sluk eller fluefiske - vi vet ikke hva som vil fungere best. Men vil du være med og prøve fiskelykken i sommer, så bli med på fisketur i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark! 

En nesten uendelig mengde store og små vann brer seg utover landskapet i dette villmarksområdet utenfor allfarvei. Det er få tegn til sivilisasjonen når man ser på kartet. Her ligger små myrtjern i skogskledde dalbotner og klare dype vann i høyfjellet.

Området er kjent for godt fiske selv om det ikke er noe garanti for godvær og bra bett her heller. Men sikkert er det at mange små vann på fjellviddene inn mot svenskegrensa sjelden ser ei fiskestang. Dette fiskekort dekker mye av området; https://www.inatur.no/fiske/50e7f560e4b087563dfa3cd2/fiske-i-snasa-hos-snasa-fjellstyre .

Er vi heldige kan vi få øye på bamse brakar som har et av kjerneområdene sine i Blåfjella-Skjækerfjella.

Midten av august skal være perfekt tid for molteplukking og vi planlegger å kjøre bil inn fra svenske sida av grensen onsdag 14/8. (Det er en lang biltur på over 10 timer fra Oslo.) Fra Bjørkede går vi over grensa til Norge og kommer til Holderen fjellgård. Dette er en av de tradisjonsrike fjellgårdene som ligger dypt her inne i Snåsafjella.

 

Bekkstuggu på Holderen er en DNT-hytte, men resten av turen er det telt som gjelder. Sekken kan bli ganske tung med nødvendige klær og utstyr samt mat for en ukes vandring. Vi går nordover og gjør en runde slik at vi etter en ukes tid ender opp på en annen av fjellgårdene, nemlig Grevsjøen fjellgård https://www.snasa.no/besok-oss/fjellgarder/gjevsjoen-fjellgard/. Her unner vi oss overnatting og servering før vi tar båtskyss over Grevsjøen tilbake til utgangspunktet Bjørkede.

Kart: https://www.dntbutikken.no/produkt/50386272/sorli-10100 .

Antall: Seks deltakere, inkludert to turledere. Gruppen settes sammen på best mulig måte.  

Påmelding: Til Kjetil Hansen på e-post: kjetil.hansen6@gmail.com

Hilsen

Kjetil Hansen,  Erik Lindström

 

 

På fisketur i Blåfjella

  Mark, sluk eller fluefiske - vi vet ikke hva som vil fungere best. Men vil du være med og prøve fiskelykken i sommer, så bli med på fisketur i ...