Sankthanstur med fisking og uteovernatting på Øyungen og Helgeren (DNT Oslo 26 - 45 år)

Fellestur

Fra dato
21. juni kl. 16:44
Til dato
23. juni kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Gåtur, Uteovernatting, Dnt2645
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
DNT Oslo 26 - 45
Dette arrangementet er over!

Lyst til å få litt smak på villmarkslivet med fiske, uteovernatting og stjernehimmel, for å nevne bare noen av de opplevelsene vi har for deg? Rakk du ikke plass på kanoturen gjennom Nordmarka 14-16. juni? Da må du nytte anledningen og melde deg på denne Sankhansturen.

Ankomst/oppmøtested: Vi starter ved Skar bussstasjon/P-plass, fredag 21. juni, kl. 16:44. Turlederne er lett synlige i rød turlederjakke. De som kommer med kollektiv kan ta buss 51 til Skar.

Dag 1: Vi trasker oppover på skogsbilveien mot Øyungen. Det er en veldig kort tur på ca. 2,5 km. Her slår vi leir på et av de fine stedene rundt vannet. Turledere har boka OFAs båt på Øyungen som kan holde flere personer. På den måten, håper vi på å øke sannsynligheten av å få napp og kan vi fine båtturer på Øyungen.

Dag 2: Denne dagen kan noen av oss ta en dagstur/flytte teltet til Helgeren. Hvis vi flytter hele gruppa er litt avhengig av hvorvidt vi får napp på Øyungen.

Dag 3: Avhengig av hvordan de siste to dagene har vært, kan vi bestemme oss å ta noen korte turer i nærheten eller fortsette å fiske.

Antall plasser: 13 + 2 turledere

Forslag til utstyr:
* Kart og Kompass (Nordmarka 1:50 000 eller lignende) - Frivillig

* God og varm sovepose, liggeunderlag, god sekk til utstyr, telt/lavvo. Man kan sove i hengekøye om man ønsker. De som har større telt og vil dele, kan gjøre det. Det ordner vi etter hvert.

* Myggspray

* Hodelykt

* Fiskestang, kroker og fiskekort (Frivillig men anbefales)

* Kniv, spork/gaffel og skje, skål.

* Toalettsaker og andre personlige gjenstander etter behov – Husk dopapir

* Riktig bekledning ut ifra værforholdene. Se gjerne pakkelister her: https://www.dnt.no/pakkeliste/ Sjekk også værmelding før turen.

* Regn med ekstra plass i ryggsekken for fellesmat og utstyr som vi skal dele på oss i starten av turen.

Utstyr som turleder ordner:
* Primus, gass, kokekar, utstyr til matlaging
* Førstehjelpsutstyr.

Pris:

Mat: Middag*2, Frokost*2, Lunsj på søndag: ca. 200 kr.

NB: Ekstra mellommåltider, snacks, drikke, sjokolade osv må tas med selv.

Fiskekort: Eget fiskekort, hvis noen vil fiske, må anskaffes på egenhånd. Sjekk OFA sine hjemmesider for mer informasjon. VIPPS er lettest å bruke for å skaffe seg fiskekort.

Påmelding og spørsmål: Påmelding skjer via "Meld deg på knappen" i høyremargen. Det er mulig å gjøre tilpasninger om noen mangler noe utstyr eller lignende. Plass på turen bekreftes først når man har betalt for mat og kano.

Sankthanstur med fisking og uteovernatting på Øyungen og Helgeren (DNT Oslo 26 - 45 år)

Lyst til å få litt smak på villmarkslivet med fiske, uteovernatting og stjernehimmel, for å nevne bare noen av de opplevelsene vi har for deg? Rakk du ikke plass på ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Magnus Seierstad
  • André Hauglund