Fire dager på ski fra Raufoss til Skedsmokorset

Fellestur

Fra dato
14. februar 2020 kl. 16:00
Til dato
17. februar 2020
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Voksne
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Hadeland, Gjøvik og Land, Nordmarka, Krokskogen og Romeriksåsene (se kart)
Dette arrangementet er over!

Hadelandsåsene og Romeriksåsene i vinterdrakt, en flott skitur gjennom skoger og over åser med vakker utsikt! Dette er turen for deg som liker lange skiturer i vinterskogen 

Denne turen passer for dem som liker å bruke hele dagen på å være ute og gå lange skiturer. Vi går i jevnt og godt turtempo, men unner oss selvfølgelig tid til raster i det fri, eventuelt på serveringssteder underveis, og til å nyte utsikten. Man må altså ha erfaring med lange turer og med å bære noen kilo på ryggen.

Fredag 14. februar: Tog Fra Oslo kl. 16.12 til Raufoss kl 18.00. Vi går opp lysløypa fra Raufoss til Osbakken (4,4km) og overnatter på Gjøvik og omegn DNT sin ubetjente hytte der. Her kan vi bestille middag eller suppe på en kafé.

Lørdag 15. februar: Skitur fra Osbakken- Åstjern (38,4km). Vi starter i 9-tiden og følger Gjøvik-Oslo-løypa via Rørmyra, Solvoll og Glåmhaugen til Åstjern der vi overnatter i et anneks med plass til 8 pluss 2 på madrass. Annekset har innlagt vann og strøm, kjøkken, stue, toalett og dusj. Vi lager vår egen medbrakte middag.

Søndag 16. februar: Skitur fra Åstjern til Råbjørnhytta (45,1km). Vi satser på å komme avgårde kl 9 denne dagen også, for nå skal vi legge bak oss den lengste etappen på turen. Første stopp blir Lygnasæter der noen kanskje trenger å kjøpe litt ekstra mat før vi fortsetter over Hadelandsåsen til Brovoll og går inn i Romeriksåsen. Vel framme på Råbjørnhytta varmer vi opp i kaminen og lager vår egen middag.

Mandag 17. februar: Skitur fra Råbjørnhytta til Tæruddalen ved Skedsmokorset (37,5km). Siste dagen fortsetter vi sørover forbi Råsjøstua og over Vardåsen før vi fortsetter til Årstadvangen, Ringdalshytta og til slutt Tæruddalen. Her avsluttes turen, og vi kan ta buss 341 og 400 til Oslo bussterminal.

Husk å ta med:

 • Mat til tre frokoster pluss niste og "nødproviant"/snop til alle dagene. De som vil ha havregrøt til frokost, tar med nok havregryn, tørrmelk, eventuelt sukker, kanel etc.. til seg selv. Så lager vi grøt sammen.
 • Turlederne kjøper inn middagsmat til lørdag og søndag kveld. Dette fordeles i alle sekkene når vi møtes fredag.
 • Te, kaffe, eventuell annen drikke.
 • Termos
 • Varme klær og sitteunderlag til raster ute
 • Sovepose og/eller lakenpose. Alle hyttene har dyner og puter. Turlederne anbefaler likevel sovepose vinterstid i marka.
 • Hodelykt med ekstra batteri
 • Skismøring
 • Eventuelle innslag til felles hygge og underholdning om kveldene på hyttene er alltid velkomne!

Påmelding: Grunnen til at påmeldingsfristen er satt tre uker før turen, er at vi må betale tilbake noe av leien til Åstjern dersom vi avbestiller overnattingen mindre enn tre uker før turen.) Hver deltager betaler for overnatting  på Osbakken når vi kommer dit (kr. 280,-). Et depositum på kr 620,-  som dekker de to neste overnattingene og to middager, betales til Kirsti Magelssen ved påmelding. Påmelding blir endelig bekreftet når depostumet er betalt. Hver enkelt vil få opplysninger om kontonummer. Endelig sluttoppgjør gjøres ved slutten av turen. Påmeldingen regnes som bindende. Skulle du likevel bli forhindret fra å delta, er det viktig at du melder fra så raskt som mulig i tilfelle vi har noen på venteliste.  

Antall deltagere: 10 (inkludert turlederne)

Har du spørsmål om denne turen? Send gjerne en epost til Kirsti Magelssen.

VELKOMMEN PÅ TUR!

 

Fire dager på ski fra Raufoss til Skedsmokorset

Hadelandsåsene og Romeriksåsene i vinterdrakt, en flott skitur gjennom skoger og over åser med vakker utsikt! Dette er turen for deg som liker lange skiturer i vinterskogen  Denne turen passer ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

 • Karen J Verne
 • Kirsti Magelssen