Sykkeltur til Brunkollen (DNT Oslo 26-45 år)

Fellestur

Dato
17. juni kl. 17:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Sykkeltur, Sykkel, Skogsvei, Onsdag, Suppe, Ettermiddag, Brunkollen, Bogstad, Dnt2645, Hverdag, 2020
Arrangør
Vandregruppa
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
DNT Oslo 26-45
Dette arrangementet er over!

Vi unngår biltrafikken innover Sørkedalen ved å følge grusveiene fra Bogstadvannet, opp til Brunkollen med god servering og utsikt over tretoppene.

Tidspunkt:

Onsdag 17. juni klokken 17:00

Fremkomstmiddel: 

Hybrid-, cyclecross, terreng- eller liknende sykkel som tålter traktor-/grusvei

Koronavirussituasjonen:

DNT har iverksatt egne egne smitteverntiltak mot koronaviruset. Disse tiltakene må følges for å delta på DNT's turer og finnes her: https://www.dnt.no/koronaberedskap/. Smitteverntiltakene kan endres over tid.

Blant de viktige punktene er at du ikke kan være syk (heller ikke "småsyk") og alle som ønsker å delta  melde seg på på forhånd via nettsidene (rød knapp til høyre). Gjennom hele turen må deltakere og turleder holde minst 1 meters avstand hele tiden og vi kan ikke dele utstyr. Det betyr at alle må ta med det de trenger selv (for eksempel nodproviant). koronaviruset kan vi ikke sitte inn på Brunkollen. Ta derfor med klær til å sitte ute.

Turbeskrivelse:

Turen starter ved bensinstasjonen Bogstad Camping. Vi sykler vestover forbi golfbanen og langs vestsiden av Bogstadvannet. Videre langs grusvei mellom gårdshus og etterhvert forbi bom oppover mot Brunkollen. Vi tar en kort stopp ved et utsiktspunkt like før serveringshytta.

Vel oppe på toppen tar vi en lengre, sosial rast. Ta med klær for å kunne sitte utendørs. Hytten serverer nydelige boller og mettende supper (må forhåndsbestilles, si ifra til turleder) men det er viktig at en har med egen mat/nødproviant i tillegg. Det er også en bensinstasjon og matbutikk ved turens start og slutt. 

Tilbake følger vi samme vei nedover og avslutter ved rundtkjøringen like ved Bogstad camping. Vi regner med å være tilbake innen klokken ni samme kveld. Ivrige syklister kan forlenge turen på egenhånd ved å sykle inn Sørkedalen.

Utstyrsliste: 

 • Hybrid-, cyclecross, terreng- eller liknende sykkel som tålter traktor-/grusvei
 • Vannflaske med drikke
 • Matpakke og ekstra proviant (sjokolade, nøtter, el.l)
  • Vi har ingen planlagte, lengre stopp foruten på Brunkollen
  • Brunkollen har redusert produksjon av mat på grunn av koronavirus-situasjonen og kan ikke garantere at det vil være suppe eller boller til alle
 • Bekledning etter vær (Husk at vi genererer mye varme når vi tråkker oss oppover-, men lite når vi suser nedover bakkene!)

Turleder har med kart og kompass, men turdeltakerne anbefales også å ta med dette selv. Ruten er merket med skilt fra Skiforeningen.

Oppmøtested og adkomst:

Vi starter og slutter ved bensinstasjonen på Bogstad Camping. Det er flere ankomstmuligheter hvis en ikke kan eller vil sykle hele veien hjemmefra:

 • Kollektivtransport: Busslinje 32 (Voksen Skog) til Bogstad camping. Bussen går fra Oslo Bussterminal men stopper også på Lysaker og Røa. En kan komme seg til Røa med T-banelinje 2 (retning Østerås). 

 • Bil: Det er muligheter for parkering ved Bogstad Camping og Bogstad Gård (noe gang-/sykkelavstand til startpunktet). 

Deltakere:

Turen er rettet mot alle i alderen 26-45 år.

Påmelding, pris og avmelding:

Påmelding er nødvendig og skjer via nettsidene til DNT (Klikk på den røde firkanten til høyre, merket Meld deg på!) Turen er gratis for alle deltakerne. Reise til og fra turstart, samt eventuelle kjøp på Brunkollen betales av deltakerne selv. Ved eventuell avmelding ber vi om at det sendes en epost til turleder.

Sykkeltur til Brunkollen (DNT Oslo 26-45 år)

Vi unngår biltrafikken innover Sørkedalen ved å følge grusveiene fra Bogstadvannet, opp til Brunkollen med god servering og utsikt over tretoppene. Tidspunkt: Onsdag 17. juni klokken 17:00 Fremkomstmiddel:  Hybrid-, cyclecross, terreng- ...

Kontaktinformasjon:

 • Frederik Emil Juul
 • Tlf. 97512966

Turledere:

 • Ann-Kristin Lindgren Mathiesen
 • Frederik Emil Juul