Avlyst Smakebit av Hardangervidda (DNT Oslo 26-45 år)

Fellestur

Fra dato
23. juni kl. 06:50
Til dato
29. juni kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Dnt2645
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
DNT Oslo 26 - 45
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

DNT 26 - 45 inviterer til en smakebit av Hardangervidda. På østsiden av vidda tar vi deg gjennom et fantastisk landskap med vakker utsikt innover på vidda. Turen går i kupert terreng med til tider lange etapper både på og utenfor sti. 

Turprogram

Dag 1: Ankomst Helberghytta, ca 7.3 km/3 t.
Oppmøte utenfor på bussterminalen i Oslo senest 06:50. Bussen går kl 07:10. Hvis du kjører selv gir du beskjed om dette ved påmelding og møter oss ved Rjukan på utsiden av gondolbanen klokken 11:00.

Turen inn til Helberghytta går på merket sti i lavfjellskog og på vidde. Vi benytter kvelden til felles samling, informasjon om turen, gjennomgang av utstyr og informasjon om etappene som venter.

Dag 2: Helberghytta - Kalhovd, ca 21 km/7 t.
Den merkede ruta tar sørøstover til et stidele 1-2 km fra hytta og videre nordover. Mesteparten av ruta går på sti, men rundt Kaldhovddammen og bort til hytta går stien delvis på sykkelvei.

Dag 3: Kalhovd - Stordalsbu, ca 20 km/6 t.
Drøyt 1 1/2 t på bilvei til Vestre Stegaros (medregnet i gangtida). Herfra 4 1/2 t videre til hytta. 

Dag 4: Stordalsbu - Lågaros, ca 20 km/9 t.
Denne dagen følger vi stien mot Mogen før vi tar av nordvestover i ukjent terreng mot hytta. Her vil det bli mulighet for å teste orienteringskunnskaper, så ta med eget kart og kompass. Vel fremme på hytta vil vi møte DNT 26-45 Telemark som ligger et døgn foran oss på samme tur. Mulighet for en felles aktivitet?

Dag 5: Lågaros, hviledag
Vi sover lenge, og disker opp til sen frokost. Det blir aktiviteter rundt hytta, og kanskje noen har lyst på et junibad? Hvis alle har 10 friske og spreke tær kan vi også utforske nærområdet. Kanskje blir det quiz i løpet av kvelden?

Dag 6: Lågaros - Mogen, ca 15.3 km/5. t.
Vi går sørover på sti mot Mogen der en deilig middag venter oss.

Dag 7: Mogen - Rjukan - Skien, ca 5 t.

  • Båten Fjellvåken II tar oss fra Mogen til Skinnarbu. Båtturen starter kl 11.30 og tar drøyt 1,5 time og er en flott opplevelse. Det blir 20 minutters busstur til Rjukan herfra. Og reise videre med første buss hjem til Oslo.

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Gradering av turen: Krevende
Det er lange etapper og lange dager. Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart. Gå inn sko på forhånd. Vær også oppmerksom på at dag 5 vil være etappen hvor vi går utenfor merket løype.

Pris:
Kr. 6 350,- fra/til Oslo. 
Ikke-medlemstillegg kr. 1100,-. Bli medlem i DNT.
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, transport på reisen, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. NB! Deltakerne som ønsker å ta gondolbanen opp må betale for dette selv. Deltakerne på denne turen må være mellom 26 - 45 år.

Spesielt for denne turen: 

  • Gi beskjed ved påmelding om det er behov for nødvendig spesialkost! 
  • Husk å ta med mat og drikke til første turdag.
  • Maks 12 deltakere + 2 turledere

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Hardangervidda Øst 1:50.000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken. 

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer. Ettersom det ikke er mulig å reservere senger på de selvbetjente hyttene, er det mulig man må sove på egen medbrakt madrass. Ta derfor med sovepose og liggeunderlag. 

Les mer om hyttene vi skal besøke her: 

Vi inviterer til et felles planlegging og bli-kjentmøte med alle deltakerne tirsdag 9. juni kl 17.00 i Storgata.

Smakebit av Hardangervidda (DNT Oslo 26-45 år)

DNT 26 - 45 inviterer til en smakebit av Hardangervidda. På østsiden av vidda tar vi deg gjennom et fantastisk landskap med vakker utsikt innover på vidda. Turen går i kupert terreng ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Bjørn Roar Eriksen
  • Mette Langnes