Høstur på seterstier og topper i Langsua

Fellestur

Fra dato
1. oktober kl. 18:00
Til dato
4. oktober kl. 15:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne
Arrangører
Vandregruppa, Nesodden Turlag
Turområde
Langsua (Huldreheimen) (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med på vandring i Langsua på seterstier og topper med vid utsikt i vakre høstfarger.

Langsua sies å være et område med mye godvær og lite nedbør. Terrenget er lettgått.

Vi starter turen fra nord etter første natt på den gamle Storhøliseter, går opp til Storhøpiggen (1433 m) før vi vandrer sørover til Skriurusten og øst til Storkvolvbua hvor vi skal bo i to netter. Herfra tar vi en dagstur opp til Nordre og/eller Søre Langsua (1553 ). Den siste dagen går vi den andre stien som er litt kortere tilbake til Storhølister. 

Hyttene er store med god plass, men vi har likevel bestilt hele hytta da dette er enklest for gruppa på 12. 

Vi har markert turen som krevende siden etappene på fredag og lørdag kan kreve litt mer av oss. De som blir med må ha erfaring med å gå flere dager i fjellet med sekk. 

Torsdag 1.: Ankomst Storhøliseter kl.18. med bil, evt drosje.

Fredag 2.: Tur fra Storhøliseter (967) til Storhøa (1434) og videre på T-merket sti innom Skriurusten til Storkvolvbu.ca 17- 20 km. 460 hm.

Lørdag 3.: Dagstur fra Storkvolvbu til Søre (1520 hm) og/eller Nordre Langsua (1553). Ca 20 km 500 hm.

Søndag 4: fra Storkvolvbu til Storhøliseter ca.13 km ( + evt 3 timer ned til Espedalen). Hjemreise se nedenfor.

 

Adkomst til Storhøliseter:

Plan A: vi kjører privatbiler på vei fram til Storhøliseter. Ca 4 timer fra Oslo.

Plan B: Tog fra Oslo S kl.14:02 til Vinstra kl.17:12 derfra tar vi felles drosje fram til Storhøliseter(43 km) som tar ca 1 time.

For hjemreisen går toget kl.16.50. drosjen må derfor kjøre kl.15.30 fra hytta for å rekke toget.

Si fra ved påmelding om du disponerer bil. I følge DNTs koronaregler skal vi ikke "fylle opp" bilene, men 2-3 personer per bil går bra. 

NB: Deltakerne må selv bestille togbillett hvis vi bestemmer oss for å ta tog. Det blir gitt beskjed så snart dette blir avklart.

 

Ta med:  DNT-hyttene har puter og dyner, men hver enkelt må ta med en ren lakenpose, rent sengetøy eller ren sovepose, og putetrekk.

Vi lager felles middag på kvelden og havregrøt til dem som ønsker dette til frokost. Ta med eventuell egen mat til frokost og matpakker alle dagene. Husk antibac og papirlommetørkler. Se ellers DNT sin pakkeliste  ://indreostfold.dnt.no/pakkeliste/

Pris: turleder bestiller hytter og evt drosje, og tar med noe ekstra felles mat. Prisen er stipulert til ca kr.900, men kostnaden blir endelig fastsatt når reiseplanen og deltakerlista er på plass. 

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT:
DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter som bygger på myndighetens råd om smittevern. Deltakelse på turen forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Husk god håndhygiene og sosial avstand. Turleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette. Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

VELKOMMEN PÅ TUR!

 

Høstur på seterstier og topper i Langsua

Bli med på vandring i Langsua på seterstier og topper med vid utsikt i vakre høstfarger. Langsua sies å være et område med mye godvær og lite nedbør. Terrenget er lettgått. Vi starter ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Liselotte Krøger
  • Claudia Hak