Skihelg i Nordmarka ⛷☃️😎 - Langrenn via Katnosdammen (DNT Oslo 26-45 år)

Fellestur

Fra dato
19. mars kl. 11:55
Til dato
20. mars kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Nordmarka, Katnosdammen, Dnt2645, Vinterglede
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
DNT Oslo 26-45
Dette arrangementet er over!

Bli med på en fin langrenntur gjennom Nordmarka ⛷☃️😎.

Turen er for deg som er friluftsinteressert, ønsker seg å gå en lang langrennsskitur (gjennom løype) med tung sekk, har godt humør og er i alderen 26 – 45 år. 

Aktivitetsbeskrivelse & rute 

Vi krysser Nordmarka i løpet av denne helgen. Startpunktet er på Grua i Lunner. Derfra kjører vi via Svartbekken, Gjerdingen og Katnosa til DNTs sin koselig selvbetjenningshytte Katnosdammen. Dagens etappe er på rundt 18,5 km. Ved hytta fyrer vi opp peisen og koser oss med en bedre middag som vi lage i fellesskap. Resten av kvelden blir sosialt. På Søndagen, etter en god frokost, legger vi ut til Kikutstua via Sandungen. Ved Kikutstua tar vi en lenge pause, der er det mulighet til servering. Deretter tar vi turen gjennom Helvete til Ullevålseter. Fra der er det mest nederover til Sognsvann der turen avslutter. Dagens etappe er på ca. 27 km.

Hele turen går gjennom sporet løype (maskin eller skoter).

Oppmøtested og turslutt

Oppmøtet: 19. Mars 2022 kl. 11:55 på togstasjon i Grua (Lunner).

Turslutt: 20. Mars 2022 ca. kl. 17:00 ved Sognsvann i Oslo 

Ankomst

Tog: Ta Gjøvikbanen Linje R30 fra Oslo S med avgang 11:02 og ankomst ved Grua kl. 11:52.

Turlengde og -varighet 

Lørdag ca. 19 km. Søndag ca. 27 km.

Vansklighetsgrad

Turen er krevende. En må kunne gå langt på langrennsski med tung sekk (på ski) før. Dag 2 møter vi et kuppert terreng med noen bratte opp- og nedbakker som krever gode skiferdigheter. Turen anbefales ikke for nybegynnere.

Ta med 

  • Langrenn, støvler, staver, voks/klister eller feller.
  • Markaantrekk: Kle deg godt og bevisst etter det aktuelle værforholdet. Husk å ha på deg godt pustende (ull-) underklær. Ha også med deg varme klær for å holde varmen i pausene. Ellers hansker, lue og balaklava/buff. Best å ha på seg flere lag enn ett tykk lag. 
  • Ren lakenpose og eget rent putevar, rent sengetøy eller ren sovepose.
  • Følg anbefalingene for hvordan sekken pakkes for vinterturen.
  • Hodelykt (og ferske batterier)
  • Termos
  • Hold av plass i sekken din for felles middagen
  • Turlederne tar med seg: førstehjelpsutstyr og liggeunderlaget

Mat

Turlederne kjøper inn mat til felles middag på lørdagen, som fordeles på alle deltakerne på vei inn til hytta. Hold av noe plass i sekken din. Eventuelle matallergier må angis ved påmelding til turlederne. Vi lager felles havregrøt til frokost på Søndagen.

Ellers ta med deg det du trenger til lunsj (Lørdag og Søndag), frokost på Søndagen, samt snaks og drikke til seg selv for pausene begge dagene. Det er mulig å kjøpe noe ved Kikutstua og Ullevålseter på Søndag.

Turkart

Turlederne har kart med seg. Ved interesse: Nordmarka Nord og Sør vinter 1:50 000.

Påmelding

Trykk på den røde "Meld deg på!" knappen i høyremargen på denne DNT nettsiden. Påmelding via Facebook gjelder imidlertid ikke. Turen er begrenset til 12 deltakere plus 2 turledere.

Kostnader

For overnattingen og felles-middagen betaler DNT medlemmer 490 NOK og ikke-medlemmer 630 NOK. Påmelding er kun gyldig når beløpet er betalt i sin helhet. Vips beløpet til 95728537.

Eventuell overskudd tilbakebetales. Hvis beløpet er ikke betalt inntil mask. 14 dager før turen går plassen automatisk til en annen deltaker på ventelisten. Avbestilling som gjøres senere enn 5 døgn før oppmøtedag gir ingen rett til refusjon. Turledere i Vandregruppa organisierer og leder turer på frivillig basis. Denne turen er en selvkosttur.

Viktig

💡  Om nødvendig sendes info ut når det nærmer seg turdato. Det kan forekomme endringer i turprogrammet p.g.a. snø/løype-forholdene, vær eller etter deltakeres ønsker både før og under turen.

Akutelle regler rundt Covid-19 på turen finnes her og her. Dersom du skulle få symptomer på sykdom, for eksempel feber eller halsinfeksjon, er det viktig at du melder deg av turen før turstart ved å sende en epost eller SMS til oss.

Spørsmål om turen

Send til en av oss turGlerderne Carsten (carsten-schwermer@gmx.de) eller Sverre (stvinnereim@gmail.com).

NB: Turen arrangeres av DNT Oslo Vandregruppa  på dugnadsbasis. Les mer om våre turer og opplegg. Vilkår for deltakelsen finne her.

 

Skihelg i Nordmarka ⛷☃️😎 - Langrenn via Katnosdammen (DNT Oslo 26-45 år)

Bli med på en fin langrenntur gjennom Nordmarka ⛷☃️😎. Turen er for deg som er friluftsinteressert, ønsker seg å gå en lang langrennsskitur (gjennom løype) med tung sekk, har godt humør og ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Sverre Tvinnereim
  • Carsten Ulrich Schwermer