17. mai tur til Østmarkas topper

Fellestur

Dato
17. mai kl. 10:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Østmarka, Voksen
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka, Oslomarka (se kart)

Med flagg i sekken og munter sang trosser vi korona og lager vårt egen 17. mai tog til Østmarkas fineste topper med utsikt over Øyeren i øst og Østmarka i vest.

Vi starter fra bussholdeplass Sandbekkhallen/parkeringsplass Sandbekkhallen rund kl. 10 og vender oss mot sør. Etter en kort tur er vi ved Milorghulla ved Åmotdammen hvor motstandskjemper under andre verdenskrig gjemte våpen. Vi følger dalen, passere flere vann og nærmere oss vårt neste mål, Ramstadslottet. Med sine 394 m er dette den tredje høyeste topp i Østmarka. Vi nytter utsikten og tar en pause før veien fører oss videre nordover for å bestige Bjønnåsen den andre høyeste topp. I 1942 ble nasjonaldagen markert her. Egentlig var feiringen forbud, men dette året var 17. mai på en søndag og flere hundre mennesker trosset forbudet og tok turen til topps. På et skilt kan vi lese om flere historier fra toppen. Etter en kort avstikker til Marikollen, med utsikt over Øyeren til Sverige, går vi tilbake til utgangspunkt og avslutter turen. Til sammen er det 13 km i varierende terreng. Viktig å ha med gode sko. Det er ofte vått i Marka.

På grunn av smittevernhensyn er et begrenset antall deltakere tillatt. For tiden er det 8 deltakere, men vi håper at smittesituasjon endre seg slik at vi far lov til å være flere personer. Turen krever en påmelding. Se for øvrig mer om smittevernreglene til DNT her: https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/?_ga=2.154754808.1331539805.1619641475-796988571.1539007985

Vi understreker at hvis man er i karantene, isolasjon eller har symptomer på for eksempel halsinfeksjon, kan man ikke delta. Meld da ifra til turleder om dette via epost, slik at folk som eventuelt står på venteliste, kan få bli med.

17. mai tur til Østmarkas topper

Med flagg i sekken og munter sang trosser vi korona og lager vårt egen 17. mai tog til Østmarkas fineste topper med utsikt over Øyeren i øst og Østmarka i ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Amelie Neuville
  • Kerstin Siemonsen