Overnattingstur på tvers av Nordmarka

17. oktober kl. 17:00
Fellestur, Fottur, Nordmarka, Kobberhaughytta, Dnt26-45, Telttur
DNT Oslo 26-45

Bli med å gå gjennom Nordmarka fra vest til øst!

Dato: lørdag 16. til søndag 17. Oktober

Oppmøte: Voksenkollen T-bane stasjon

Dagsprogram

Lørdag (ca 12 km): Vi begynner fra Voksenkollen T-bane stasjon Lørdag 16. Oktober kl 11. Turleder vil være synlig i rød jakke. Derfra går vi ca. 12 km på sti til Østre Fyllingen hvor vi slår leir ved vannet. Etter at telt er satt opp går vi en liten kveldstur til en hemmelig hengebro.

Søndag (ca 15 km): Etter frokost og nedpakking av telt fortsetter vi sørover mot Kobberhaughytta. Her tar vi en liten lunsk (elle andre frokost!). Så går vi over Kobberhaugene hvor det er fint utsikt! Deretter videre til Bjørnholt, Øyungen før avsluttning ved Skar.

Med forbehold om endring i programmet!

Utstyr: Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Deltakerne må bære egen mat til 2 døgn og overnattingsutstyr (telt / hengekøya / bivuakk utstyr, sovepose, liggeunderlag, hodelykt, turkjøkken, gass og klær til været, antibak, munnbind til transport...). Øvrig viser vi til DNT sin pakkeliste for sommerturer. Husk at det kan bli kaldt og mørkt mot kvelden!

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io

Generell informasjon

Pris: Turen er gratis, både for medlemmer av DNT og ikke-medlemmer. Kostnader til transport til og fra turen, samt mat og drikke underveis dekkes av hver deltaker selv.

Kart og ruteinformasjon: Eksempler på kart som dekker hele turruen er Cappelen Damms Oslomarka sommer (1:50 000, CK 41) eller Nordecas Oslo Nordmarka sommer (1:50 000, SKU 2423)

Turledere: Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og/eller instruktørkurs og har mye erfaring med denne type turer. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her.

På denne turen har turleder selv laget turopplegget. Dette er ikke en pakketur og er derfor ikke omfattet av lov om pakkereiser.

Annet:
Informasjon om turen vil bli sendt alle påmeldte deltakere uken før turstart.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt turleder. Kontaktinfo finner du til høyre på denne siden.

Ofte stilte spørsmål - se vår "faq" om fellesturer.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger. Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

• Tlf. 97512966

• Amelie Neuville