Avlyst Fra Kirkebygda til Krokhol med overnatting på Bøvelstad

Fellestur

Fra dato
8. januar kl. 08:00
Til dato
9. januar kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksen
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Koronsituasjonen gjør at turen må avlyses. Settes opp igjen senere.

Ubetjente Bøvelstad ligger vakkert til i nordenden av Børtervanna. Mange er vi som har tittet innom denne perlen av en hytte og tenkt at her må vi få overnattet en gang.

Lørdag morgen tar vi VY buss 550 fra Bjørvika plattform A klokka 8.12, ankomst Enebakk kirke i Kirkebygda klokka 9.15.

Ruta går nordover fra Enebakk kirke og fortsetter vest for Høgås og Festningsåsen. Vi går oppom utsiktspunktet Vardåsen på 374 meter. Ruta fortsetter nordover i Fudalen, passerer Kirkåsen på østsiden og dreier mot vest ved Holtoppsetra. Deretter hovedretning vest til Støttumfjorden og Bøvelstad. Distansen er omtrent 15 km.

På søndag går vi oppom utsiktspunktet Tonekollen på 368 meter på vei mot Vangen. På Vangen bør kanelsnurren prøves, den går for å være markas beste. Videre går turen til Skjelbreia der det kan være mange trekkunder, og kanskje serveringen har åpnet for sesongen. På vei mot Krokhol golfbane kan vi gå oppom utsiktspunktet Tømmerås på 313 meter. Distansen er også denne dagen omtrent 15 kilometer.

VY buss 550 fra Krokhol golfbane går 34 minutter over hver time til Oslo bussterminal.

Ta med hodelykt. Det blir tidlig mørkt, og det er en liten mulighet for at vi må navigere i mørke. Det er januar og kaldt, ta med varme klær og ha ull undertøy. Mye av turen går på blåmerket sti, delvis i ulendt terreng på tvers av de nord-sørgående furene i landskapet. På dag to er det mulig å gå på grusvei det meste av distansen, det kan være et aktuelt valg dersom vi bruker mye tid og mørket faller på.

Bøvelstad er en ubetjent hytte. Der er dyner og puter, men lakenpose eller sengetøy må medtas.

Vi lager felles middag på lørdag, turlederne kjøper inn og deler kostnaden på deltakerne. Middagen blir fordelt på ryggsekkene til deltakerne. Deltakerne må selv ta med frokost, lunsj og snacks, men det er jo lov å bytte litt :-)

PRIS: kr 390,- (Overnatting medlem kr. 290,- per seng + fellesmat ca 100,-)

PÅMELDING: Du er først påmeldt på turen når kr 390,- er vippset til turleder Jørn Kristiansen på mobiltelefonnummer 40236649.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger. Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Velkommen til en stemningsfull tur i skogen.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Jørn Kristiansen
  • Kerstin Siemonsen