Avlyst Skitur i Stakans spor - Østmarka på langs

Fellestur

Dato
26. februar kl. 09:00 - 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Voksen
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Det er få som kjente Østmarka like godt som Stakan. Kjell "Stakan" Staxrud (1925-2019) kjørte løyper for Skiforeningen i en årrekke. Når vi nå skal følge i Stakans spor, ligger det i kortene at vi ikke skal bevege oss i de aller mest trafikkerte hovedløypene. Vi skal derimot inn i deler av Østmarka der det kan gå lang tid mellom hver gang man treffer et menneske i løypa.

Turen starter i sør i Ytre Enebakk ved busholdeplass "Durud". Vi følger skisport nordøstover før vi vender oss ved Forfoten nordover og følger dalen. Over Rausjø og Mosjøen passerer vi etter 8 km markastua Vangen. Her serveres mat og drikke til turfolk. Fra Vangen er det bare en kort tur til Skjelbreia som er en kafé med servering i vintersesongen. Turen fører oss videre gjennom Paradisdalen i mindre kjente områder i Østmarka: Flømyra, Grisebingen, Løkebrudalen, Stokkholtmyra, Skråbakkhullet,  Svarvestolbrenna, Dammyr og Gråbeinmosan. Vi passerer Nord-Elvåga på østsiden av vannet og rekker fram til Mariholtet. Derfra er det bare 5 km til vi ankommer Ellingsrud og avslutter turen ved t-banestasjonen. 

Totalt er det 30 km på mer eller mindre flatt tereng fordi vi følger dalene. 

Ta med niste og noe å drikke,varme klær, hodelykt og skismørning etter værforholdene, papirlommetørkle, antibac og munnbind dersom du reiser kollektivt.

Turen er gratis, men på grunn av koronasituasjonen er det nødvendig med påmelding. Deltakere som ikke er påmeldt, kan bli avvist dersom turen er fulltegnet.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT:
På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn til hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger. Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene.  Hold deg oppdatert på myndighetenes råd.

Lurer du på noe, kan du skrive til Kerstin på siemonsen.kerstin@gmail.com

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Anne Pernille Voll
  • Kerstin Siemonsen